Aslan’ın ağzında olan ekmeğin midesine inmesiyle birlikte zorlaşan hayat şartları en zor meslekler arasında yerini alan inşaat işçiliği ve temizlik görevliliği, dondurucu hava şartları ile birlikte daha da zorlaşıyor. Teknolojinin hayatın her alanına girmesine rağmen insan gücünün önemli olduğu inşaat ve temizlik meslekleri, Kahramanmaraş’ta çoğalan konut sayıları, büyüyen kent ile birlikte de iş ağını daha da arttırıyor. Buna karşılık birbirleriyle adeta yarış içerisine giren işçiler soğuk havaya aldırmadan evlerine helal lokma götürebilmek için deyim yerindeyse canlarını dişlerine takıyor.

ÇALIŞMADIĞIM GÜN PARAM OLMUYOR

Soğuk havada çalışmanın zor olduğunu ancak ekmek parası için buna katlanmak zorunda olduklarını belirten Murat Çil isimli inşaat işçisi, inşaat sezonunun kapanmasına rağmen iş çıktığı zaman soğuklara aldırmadan çalıştığını söyledi. Günlük 8 saatten fazla çalıştıklarının da altını çizen Çil, “Genelde her gün işimiz oluyor. Havalar soğuk da olsa çalışıyorum. Yevmiyeci olduğum için çalıştığım günler param oluyor çalışmadığım günlerde olmuyor. Ben de soğuklara aldırmadan her gün çalışmak zorundayım” dedi.

HEM ŞEHRİM İÇİN HEM AİLEM İÇİN

Temizlik görevlisi Muzaffer Gül ise, daha yaşanılabilir bir kent için soğuklara rağmen çöpleri toplamak zorunda olduğunu söyleyerek, hem Kahramanmaraş’ın güzel görünebilmesi için hem de çocuklarının geleceği için çalıştığını belirtti.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz