BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 5 kişi ile birlikte helikopter kazasında ölümleriyle ilgili olarak yargılanan dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Özmen'in HTS kayıtlarında görüştüğü şüpheli kişilerin dinlenmesini istedi.  Duruşması sırasında yol kapatan gruba ise polis copla müdahale etti.
Kahramanmaraş Adliyesi'nde 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 8'inci duruşmada, mahkeme heyeti, dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in, HTS kayıtlarına göre helikopterin düştüğü gün görüştüğü şüpheli kişilerin dinlenmesi isteyerek celseyi 2 Haziran'a erteledi.
YOL KAPATAN GRUBA COPLU MÜDAHALE
Duruşmanın devam ederken adliye önünde ellerinde dövizlerle toplanan bir grup partili, 'Adalet istiyoruz' diyerek caddeyi trafiğe kapattı. Polisin dağılmalarını istediği grup, İstiklal Marşı'nı okuyarak eylemlerini sürdürünce, çevik kuvvet polisleri uzun araç trafiğinin oluştuğu yoldaki kalabılığı cop ve kalkan kullanarak dağıttı.
DESTİCİ'DEN MÜDAHALEYE TEPKİ
Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun da katıldığı duruşma sonrasında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emniyet güçlerinin partililere yönelik coplu müdahalesine tepki gösterdi. Araçların Muhsin Yazıcıoğlu için trafiğin 10 dakika kesilebileceğini kaydeden Destici,
"Emniyet teşkilatımızın başındakilere, özelliklede mahkemenin yapıldığı Kahramanmaraş'taki mülki idari amirlere seslenmek istiyorum. Biz hak mücadelesi aramak için buradayız. Eğer 7 yıldır bu mahkeme devam ediyorsa, Türkiye'deki hukuk sisteminin yavaş işlediğine yada birilerinin, birilerini kollamaya çalıştığından dolayı bu süreç 7 yıldır aydınlanmadı. Onun içindir ki hak mücadelemizde haklı olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan dava arkadaşlarıma, emniyet güçlerinin yaptığı müdahaleyi çirkin buluyor ve kınıyorum. Herkes davranışına dikkat etsin bizi başkalarıyla karıştırmasın. Biz zaten 7 yıllık süre içerisinde hem emniyet güçlerimize, hem de milletimize, vatanımıza karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Canımız yandı, bunu içimize gömdük ama hiç bir şekilde devletimize, milletimize, ülkemize zarar verecek, ayrıştıracak hareketlerin içerisinde bulunmadık. 10 dakika sabır edeceksiniz. Muhsin Yazıcıoğlu için o trafik 10 dakika boyunca kesilebilir" dedi.
'BİZ SÖZ DEĞİL, UYGULAMA BEKLİYORUZ'
Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek bütün siyasi irade ve gücünü kullanarak konunun aydınlatılması gerektiğini söyledi. Destici, "Başbakan'a seslenmek istiyorum; siz o dönemde Başbakan değildiniz ve her konuşmasında Davutoğlu, neredeyse haktan, hukuktan adaletten, faili meçhullerin aydınlatılacağından bahsettiniz ve herkes için adalet vaat ettiğiniz. Biz söz değil, uygulama bekliyoruz. Birileri bakanlarını koruyor olabilir. Bakanlar bürokratlarını koruyor olabilir. Bürokratlar memurlarını koruyor olabilir. Başbakan'ım sizin kimseyi korumak gibi bir sorumluluk ve yükümlülüğünüz yok. Sizin vazifeniz ve yükümlülüğünüz; bu meselenin, şahadetin aydınlatılması için bütün siyasi irade ve gücünüzü buradaki soruşturmanın ve mahkemenin arkasına koymaktır. Türkiye'de arkasında siyasi iradenin gücü bulunmayan hiçbir dava neticelenmemektedir. Biz ilk günden itibaren hukuk sürecini takip ederek bu meselenin aydınlatılması için bütün girişimlerimizi yaptık" şeklinde konuştu. 
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz