Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin, eski emniyet amiri Dursun Özmen hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla açılan dava 28 Nisan 2017’ye ertelendi.

2009 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan helikopter kazası sonucu dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan davanın 12’nci duruşması Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 28 Nisan 2017 tarihine ertelendi. Davanın ertelenme kararının ardından adliye binası önünde basın açıklaması yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin davanın 28 Nisan 2017 tarihine ertelendiğini söyledi. Davanın ana dava dosyası olmadığını belirten Destici, davanın sadece tetkik edilmiş bir konu olduğunu kaydetti. Ana dava dosyasına yapılan itirazın henüz neticelenmediğini ifade eden Destici, bu konunun bir an önce neticelenmesini istediklerini dile getirdi. Ayrıca davaya Muhsin Yazıcıoğlu’nun Amcasının oğlu ve Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu’da katıldı.


‘KİMSE BİZİM BIKKINLIK GÖSTERMEMİZİ, KORKMAMIZI BEKLEMESİN’

Dava sürecini adım adım takip ettiklerini vurgulayan Destici,“Kimse bizim bıkkınlık göstermemizi, korkmamızı beklemesin” dedi. Destici, “Bugün Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın dava sürecinde 12’nci dava gerçekleştirildi. Bu ana dava dosyası sürecinde açılmış bir dava değil. Sadece tetkik edilmiş bir konudur. Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye ve bazı illere gönderilen “Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu, geliyor” bilgi notu sahibi dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen ile ilgili sürdürülen davadır. 12’ncisi gerçekleştirildi ve inşallah 28 Nisan’da 13’üncüsü için yine burada olacağız. Bu arada ana soruşturma dosyasına yaptığımız itiraz var. Bu henüz neticelenmedi. Bunun neticelenmesini bekliyoruz. Yine 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra ortaya çıkan bir kısım hadiseler ve delillerden sonra biz yeni bir şikâyet konusu yapmıştık ve yeni şikâyetimizden ötürü de 18 Temmuz’dan itibaren yeni bir soruşturma dosyası açıldı. O da devam ediyor. O günden itibaren biz “Burada ana şüpheler var. Ve bu şüpheler ortadan kaldırılıncaya kadar bu şüpheler tamimiyle aydınlatılıncaya kadar biz bu sürecin takipçisi olacağız” dedik ve bugüne kadar olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kimse bizim bıkkınlık göstermemizi, korkmamızı beklemesin” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİT LİDERİMİZ HEP ADALET ARARDI’

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hep adalet aradığını ve onun ayak izlerini takip ederek bu adaletin elbet tecelli edeceğini anlatan Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bugün Kahramanmaraş’ta şehit liderimiz Muhsin Başkanımız ve onunla beraber hayatını kaybeden dava arkadaşlarının duruşmasına katılmak üzere buraya geldik. Avrupa Türk Birliği Federasyonumuza bağlı Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yönetim kuruluyla, teşkilatla suikastın ilk gününden bu yana dava sürecini takip ediyoruz. Şehit liderimiz hep adalet arardı. Bizde onun ayak izlerini takip ederek Anadolu’muzda adaletin muhakkak bir gün tecelli edeceğini inanıyoruz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

 

Editör: Mahmut Beyaz