Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, merhum Yazıcıoğlu’nun vefat yıldönümünde basın toplantısı düzenledi. Kızıldağ; “‘Keş Dağlarında bıraktığınız itibarınızı kurtarın” dedi.

Başkan Kızıldağ, merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 7. yıldönümünde il binasında toplantı düzenleyerek basın açıklaması yaptı. BBP’nin Kurucu Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikast sonucu hayatını kaybettiğini savunan İl Başkanı Hasan Kızıldağ, aradan geçen 7 yıllık süreye rağmen sorumluların bulunmamasına sert tepki gösterdi. Kızıldağ, olayın yaşandığı anla ilgili karartıldığını ileri sürdüğü 4 dakikalık radar kaydının açıklanmasını istedi. BBP’nin, Alperenlerin ve Yazıcıoğlu’nun yakınlarının, arkadaşlarının, devletin hukuk çerçevesinde bir tavır ortaya koyması arzusunda olduğunu ifade eden Kızıldağ, kendilerinin kaos ortamı oluşturma gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

CİĞERLERİMİZİN YANDIĞI BİR MART AYINDAYIZ”

BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ yaptığı açıklamada: “Yine duygularımızın ve zamanın buz tuttuğu, ciğerlerimizin yandığı bir Mart ayındayız. Mart ayı denince aklımıza sadece cemrenin havaya, toprağa, suya düşmesi değil bir yiğidin, bir halk kahramanının toprakla buluştuğu bir aydır, Mart ayı. O kahraman ki 55 yıllık ömrünü 1000 yıllık kardeşliğin uğruna adamış, Türk-İslam medeniyetinin yeniden inşası ve ihyası için ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletinin derdini, davasını iktidar yapmanın mücadelesini vermekteyken alçakça bir suikast sonucu aramızdan ayrılmasına sebep olunan şehit Muhsin Yazıcıoğlu’dur.” dedi.

BİR SUİKAST OLDUĞU APAÇIK ORTADADIR”

Devletin geçen süreçte millet ve BBP camiası tarafından bir teste tabi tutulduğunu söyleyen Kızıldağ şu şekilde konuştu: “7 yıldır açıklığa kavuşmamış bu alçakça hadise karşısında gerek devlet iradesi gerek siyasi irade camiamız ve milletimiz tarafından bir samimiyet testine tutuldu. Lakin devlet iradesi de, siyasi irade de bu testi başarısızlıkla sonuçlandırdı. Çünkü elimizdeki bilgi ve belgelere, bildiklerimiz ve düşündüklerimize bakarsak bu meselenin tüm zihinlerde üstü bir el tarafından örtülmeye çalışıldığı ve bir suikast olduğu apaçık ortadadır.” Devlete ve siyasi iradesi bir tavsiyesi olduğunu aktaran Kızıldağ şöyle konuştu: “Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları fiilen bir suikasta maruz bırakılmış olabilir, lakin meselenin özüne baktığımızda esas itibariyle Keş Dağında bırakılan devlet ve siyasi iradenin itibarıdır. Onun için gerek siyasi iradeye gerek devlet iradesine son bir kez burada bir tavsiyede bulunmak istiyorum: eğer siz bir şey yapmak istiyorsanız, eğer siz samimiyseniz, buyurun 7 yıldır Keş Dağlarında bıraktığınız itibarınızı kurtarın.”

YAZICIOĞLU’NUN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR ADETA MİLLETİMİZİN GÖNLÜNE SU SERPMİŞTİR”

Merhum Yazıcıoğlu’nun ülkenin en sıkıntılı günlerinde devlet, millet ve demokrasiden yana tavır koyduğunu belirten BBP İl Başkanı Kızıldağ şunları dile getirdi: “Muhsin Yazıcıoğlu’na yapılmış gözükse de esasında bu suikast yüce Türk milletine karşı yapıldı. Niye, devlet ve millet iradesinin zorda kaldığı Sincan’ın göbeğinde tankların paletlerinin gıcırdadığı 28 Şubat döneminde meselenin muhatapları korkudan sesini çıkaramazken er meydanında Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları vardı. Yine 27 Nisan 2007 e-muhtırasını hatırlayanlar çok iyi bilir, bu muhtıra mevcut iktidara karşı yapıldı. Sebebi Allah Resulu Peygamber Efendimizin kutlu doğum dününde küçücük çocukların Kur’an okuması irtica sebebi gösterilerek devlete bir ültimatom verildi, hükümete bir ültimatom verildi. Ne devletin ne hükümetin yine bu hadise karşısında sesi, soluğu çıkmadı. Ancak şehit Muhsin Yazıcıoğlu yine delikanlı duruşunu göstererek orduya görev ve sorumluluk alanlarını hatırlatarak en sert tepkiyi göstermiş ve en sert açıklamayı yapmıştır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaptığı açıklamalar adeta milletimizin gönlüne su serpmiştir, bir top mermisi niteliğinde karşılık bulmuştur.”
(LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz