Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün başlattığı Yaz Spor Okullarında en fazla ilgiyi yüzme branşı görüyor. Öğrenciler yaz spor okullarında hem yüzmeyi öğreniyor, hem de performans sporcusu olma yolunda ilerliyor.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları bu yılda büyük bir heyecanla devam ediyor. Yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilerin birinci tercihi olan Yaz Spor Okullarında onlarca branşta faaliyet yürütülürken, bu branşlar içerisinde en fazla ilgiyi yüzme görüyor.
Kahramanmaraşlı çocukların yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan yaz spor okulları tüm hızıyla devam ediyor. Yaz Spor Okullarında en büyük ilgiyi ise yüzme branşı görüyor. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tesisleşmedeki hamlesiyle yüzme sporcuna ilgi artarken, bu ilgi yan dallarında oluşmasına neden oldu. Yaz Spor Okullarında çok fazla ilgi gören yüzme branşı ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Yüzme Antrenörü Mehmet Akif Aksu ile bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbette yüzme branşına gösterilen ilgiyi anlatan Aksu, Kahramanmaraş’ın bu alana her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğini kaydetti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın tüm olimpik branşlara ilgi gösterdiğini ve bu branşların gelişmesi için çaba gösterdiğini kaydeden Aksu, özellikle yüzmeye büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kahramanmaraş’a kazandırılan su sporları merkezinin ise bir başlangıç olacağını düşündüğünü kaydeden Aksu, ilerleyen yıllarda daha büyük tesislerin şehre kazandırılacağını belirtti. Yaz Spor Okullarında ise çocuklara yüzmeyi öğrettiklerini dile getiren Aksu, konu ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beden Eğitimi Öğretmeniyim. Yazları da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yüzme antrenörü olarak kurslarda çalışıyorum. Yaz Spor Okulları’nda yüzme diğer branşlara göre daha fazla ilgi görüyor. Bunun sebebinin de yüzmenin insana verdiği katkılardır. Hem de çocuklar yüzmenin daha eğlenceli olmasından dolayı yüzmeye daha fazla ilgi gösteriyorlar. Umarım buradan başarılı yüzme sporcuları yetiştireceğiz. Yaz spor Okullarına gelen çocuklara ilk olarak yüzme bilip, bilmediklerini soruyoruz. Bilmeyen çocuklara özel kulvarlarımız var. 1 No’lu kulvarda, hiç bilmeyen, 5 No’lu kulvarda az bilenler, daha sonradan bu şekilde yükselerek eğitimleri devam ediyor. Gelen öğrencilerin ilk öğrendikleri kenarda nasıl ayaklarını vuracakları, ayak vurduktan sonra suyun üstünde nasıl duracakları, durduktan sonra yüzme tahtası dediğimiz tahtalarla suyun üzerinde nasıl kulaç atacaklarını gösterdikten sonra, tahtasız yüzmeye geçiyoruz. Yüzme, diğer branşlara nazaran insan vücuduna en çok yarar gösteren branştır. Sebebi ise yüzme yapan çocukta tüm kas gruplarının çalışmasıdır. Tüm kas grupları çalıştığı için çocuğun gelişimine inanılmaz bir katkı sağlıyor.”
“VELİLERİNDE İLK TERCİHİ YÜZME”
“Veliler yüzmenin faydasını biliyorlar. Yararları bildiği genel olarak Yaz Spor Okulları’nda yüzme branşı tercih ediliyor. Yüzmeye de ilgi yoğun oluyor. Yaz aylarında nereden baksanız bin-bin 500 tane öğrenciye yüzmeyi öğretiyoruz. Bu anlamda Gençlik Spor İl Müdürlüğü iyi bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmalar sonunda da gerek başarılı sporcular konusunda olsun, gerek sporcu sayısında olsun ilerleyişimiz gözle görülüyor. Bu da bize mutluluk veriyor.”
“YAZ SPOR OKULLARI’NIN ŞEHRE KATKISI BÜYÜKTÜR”
“Yaz Spor Okulları’nın şehre katkısı çok büyüktür. Çünkü buraya gelen sporcular arasında, başarılı performans sporcuları çıkıyor. Hem de şehrin çocukları buraya gelerek yaz aylarında verimli dakikalar geçiriyorlar. Buradan yüzme ve ya diğer sporları öğrenip, potansiyeli olan öğrencileri, burada çalışan antrenör arkadaşlar değerlendiriyorlar. Her yaz sezonu belirlenen kişiler, lisanslı sporcu yapılarak takımlara gönderiliyor.”
“KOORDİNELİ ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRİR”
“Yaz Spor Okullarına gelen çocukların başarılı sporcular olabilmesi için biz antrenörleriyle beraber koordineli çalışması gerekiyor. Dengeli beslenmesi gerekiyor. Eğitim hayatı ile spor hayatını dengelemesi gerekiyor. Her zaman biz antrenörleriyle koordineli çalışması gerekiyor. Başarılı bir sporcu olabilmesi için sporcunun bunları yapması gerekiyor. Sporcu zaten bunları yapabildiği zaman başarı da kaçınılmaz oluyor.”
“YÜZME OBEZİTEYİ ENGELLİYOR”
“Günümüzde obezite adında bir hastalık var. Özellikle Fast-Food ürünler dediğimiz, hamburger, cips, döner gibi yiyeceklerin sıkça tüketilmesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Yüzmeye gelen çocukların ister istemez vücudu şekilleniyor. İster istemez, kasları gelişiyor. Bir buçuk saat suyun içinde kalmak çok büyük katkı sağlıyor. Suyun içinde durunca da inanılmaz yoruluyorlar. Bu da çocukların fiziksel gelişimi açısından olumlu etki sağlıyor. Fiziksel gelişimine katkı sağladığı için velilerde yüzmeye olumlu bakıyor. Diğer branşlarda da aynı şekildedir. Eğitimler verildiği için diğer sporlarında faydalı olduğuna inanıyorum. Velilerinde aynı çabayı sarf etmesi gerekiyor. Velilerde aynı çabayı sarf ettikleri takdirde bu gelişim gözlenecektir.”
“TESİS SAYISINDAKİ ARTIŞ BAŞARIYI ARTIRIR”
“Yüzmede inanılmaz bir rağbet var. Diğer branşlara göre çok daha fazla sporcuyu ağırlıyor. Bu da yüzmenin Kahramanmaraş’ta ne derecelerde olduğunu gösteriyor. Ekstra bir havuz açıldığı zaman eğitim seviyesi daha da artar. Bir sınıfa girildiğini düşünün, 50 öğrenciye ders vermekle, 20 öğrenciye ders vermenin farkını tahmin edebilirsiniz. Antrenör açısından da, sporcu sayısından da tesis sayısının artmasının faydalı olacağını düşünüyorum.” Haber: Ahmet Özkars
 
Editör: Mahmut Beyaz