Diyanet İşleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kahramanmaraş’taki tüm camiler ve Kur’an Kursları’nda başlayan yaz Kur’an Kursları hız kesmeden devam ediyor. Kurslarla birlikte camilerde çocuk sesleri yükselirken, camiler, yüz binlerce çocuk ve gencin dini eğitim gördüğü en önemli merkezlerden biri oluyor. Camilerde miniklere sadece dini eğitim verilmezken, her yönden gelişmeleri amacıyla sosyal aktiviteler de düzenleniyor. Miniklerin Kur’an-e Kerim eğitimi aldığı önemli merkezlerden biri olan Abdülhamit Han Camii’nde eğitim gören 450’den fazla öğrenci, 3 yıl önce 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere karşı destan yazarak şehit düşen kahramanları dualarla andı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam ederken, daha sonra okunan hatim duası yapıldı. Öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olanlar için dualar okuyarak, duygulu anlar yaşadılar.

ÖĞRENCİLERİMİZE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ANLATMAKTAYIZ”

Hatim programının ardından açıklama yapan Abdülhamit Han Camii İmam Hatibi Ali Sarıkaya, öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlattıklarını ve darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunup, hatimler indirildiğini söyledi. Sarıkaya, “Yaz tatili münasebetiyle eğitim ve öğretime Kur'an-ı Kerim kursu ile devam ediyoruz. Yaklaşık 10 gündür öğrencilerimize 15 Temmuz darbe girişimini anlatmaktayız. Darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve hatimler indirildi. Bugün de öğrencilerimizle hatim duasını gerçekleştirdik. Burada öğrencilerimize sadece 15 Temmuz gecesi yaşananları değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunu da aşılamaya çalıştık. Gösterdiğimiz slaytlarla, filmlerle, anlatımlarımızla şu an çocuklarımız şunun farkındalar: Bugün burada bulunmamızı 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehit kardeşlerimiz ve o gece meydanlara inen halkımıza borçluyuz. Allah onlardan ebeden razı olsun. Biz bunun bilincindeyiz ve istiyoruz ki bütün milletimiz de bu bilince vakıf olsun” dedi.

BUGÜN ONLARIN EVLATLARI OLARAK ONLARA DUA EDİYORUZ”

15 Temmuz şehitleri için hatim indirdiklerini dile getiren öğrencilerden Furkan Taha Kanadıkırık ise "Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz tatilimizi iyi değerlendirmek adına okuma salonuna gelerek Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyoruz. Çok şükür, Kur'an-ı Kerim'i okuyorum. Bugün de kursta, 15 Temmuz'da şehit olan büyüklerimiz için hatim indirdik, dua ettik. 15 Temmuz milletimize yapılan çirkin bir darbe girişimidir. Fakat halkımız birlik ve beraberlik duygusuyla darbe girişimini önlemiştir. Allah onlardan razı olsun. Bizler de bugün onların evlatları olarak onlara dua ediyoruz. Rabbim yaptığımız hatimleri ve duaları kabul etsin. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz