Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik önemli adım atılmıştı. Yapılan düzenleme ile araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamaları, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi kararına uymak zorunda bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesi kapsamında hem Türkiye genelinde hem de Kahramanmaraş’ta ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla tanıtım yapılmıştı. Yapılan tanıtım ve farkındalık yaratıcı faaliyetlerin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, 6 Şubat’ta Kıbrıs Meydanı girişinde yaptıkları etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini belirterek, olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE TRAFİKTE YAYA ÖLÜMLERİNİN ORANI YÜZDE 23,4”
Doğan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edildi. Önce bunun nedenini bir irdeleyelim. Trafik kazalarında yayaların durumu nedir? 2016 yılı Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon 350 bin kişi trafik kazalarında ölüyor. Bunun 310 bini yaya ölümü. Yani her yıl dünyada trafik kazalarında ölümlerin yüzde 23’ü yayalarla ilgili. Yüzde 23’lük bir oranda yüksek bir rakam. Türkiye’de de trafikte yaya ölümlerinin oranı yüzde 23.4. Bir araç 30 kilometre hızla giderken bir yayaya vurduğunda yayanın yaşama oranı yüzde 90 ilen 80 kilometre hızla gittiğinde bir yayaya vurursa yayanın yaşama oranı hemen hemen hiç yok. Dolayısıyla bu veriler trafik kazalarındaki yaya ölümlerinin yüzde 23 gibi bir oranda gerçekleşmesi sonrası trafikte yaya önceliğini ön plana çıkardı. Bu konunun üzerine gidilmesi bakanlığımızca da tespit edildi ve 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildi.

BAŞARILI BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK”
Bildiğiniz gibi 6 Şubat tarihinde İçişleri Bakanımızın Ankara’dan bizzat başlattığı Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak ilin yöneticileri, STK’ları, kamu kurumları, dezavantajlı grupların katılımlarıyla bir farkındalık eylemi yapıldı. Bizde Kıbrıs Meydanının girişinde Sayın Valimizin, Sayın Emniyet Müdürümüzün, kurum temsilcilerinin katılımıyla bir etkinlik yaptık. Bu etkinlik çok başarılı geçti. Bu etkinlikte ne yaptık? Oradaki yaya geçitlerinde sürücülerimizi durdurduk, sürücülerimizi ışıksız, kontrolsüz yaya geçitlerinde yayanın öncelikli olduğunu bildirdik. Broşür dağıttık. Bu etkinlik aynı zamanda ilçelerimizde toplam 228 noktada 890 polisle yapıldı. Sürücülerimiz yaya ve okul geçitlerinde polislerimizi görünce şaşırdılar. Polislerimizde bu etkinliğin amacını onlara anlattı. Yeni değişen mevzuatla yaya geçitlerinde yayaların öncelik hakkı olduğunu anlattı. Bununla ilgili hazırlanan broşürleri dağıttı. Güzel bir etkinlikti.

YAPTIĞIMIZ FAALİYETLERİ ÇOCUKLARIMIZA ANLATACAĞIZ”
Tabii 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildiği için yayalarla ilgili bu kampanya yıl boyu devam edecek. Nasıl devam edecek? Belirli zamanlarda uygun kavşaklara çıkarak yine sürücülerimizi bilgilendireceğiz. Milli Eğitimde okullarımızda çocuklarımıza kampanya doğrultusunda verdiğimiz genel trafik eğitiminin yanı sıra “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yaptığımız faaliyetleri çocuklarımıza anlatacağız.

YAYA GEÇİTLERİNDE ÖNCELİK YAYANIN”
Tabii Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 2018’in Ekim ayında bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır. Buradaki detay şu; biliyorsunuz yaya geçitlerinin bazılarında ışıklı işaretler var. Yayalar için kırmızı ve yeşil insan süetinin olduğu ışıklar var. Bunlara ışıklı yaya geçitleri diyoruz. Bu şekilde ışık olan yaya geçitlerinde yayalarımız o ışıklara uymak zorundalar. Yayalar için kırmızı yanıyorsa öncelik trafikte seyreden araçlarındır. Yeşil yanıyorsa geçiş hakkı yayalarındır. Trafik ışığı veya bir trafik görevlisinin bulunmadığı ama yol çizgileriyle ve dikine yerleştirilen levhalarla oranın bir yaya geçidi olduğu belli olan yaya geçitlerinde öncelik yayalarımızındır. Bu ikinci söylediğim yaya geçitlerinde vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçerken öncelik yayanındır. Sürücülerimiz bu yaya geçidinde yayalarımıza öncelik verecek.

SÜRÜCÜLERİMİZİ BROŞÜRLERLE VE SÖZLÜ OLARAK SÜREKLİ BİLGİLENDİRİYORUZ”
Kampanyamızda tanıtıcı broşürlerimizde vatandaşlarımıza bu farkı sürücülerin bilmesi ve uyması gereken durum ile yayalarımızın bilmesi gereken bu durumu kampanyamızda altını çizerek vurguluyoruz. Her gittiğimiz eğitim biriminde bunu anlatıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken husus ışıksız yaya geçitlerinde yayalarımızın önceliği var. Sürücülerimiz bu yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak geçenlere de durarak yol vermek zorunda. Ancak yayalarımızın da yükümlülüğü var. Bu arada bazen trafikte görüyoruz. Yayalarımız hiçbir yaya geçidi yokken refüj üzerinde yolu bölen ferforje demirlerin üzerinden atlamak suretiyle yaya geçidi olmayan yerde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz