İnternet sitesi aynı zamanda ofisi mevcut bir konsept olarak Genel Merkezi İstanbul Kozyatağı’nda bulunan “dogrufiyat.net” Kahramanmaraş’ta da faaliyet gösteriyor. Konut, oto ve doğru usta olmak üzere 3 kategoride başarılı bir şekilde hizmet veren ve yeniliklerin öncüsü olarak adından sıkça söz ettiren “doğrufiyat.net” 1 numaralı çözüm ortağı sloganı ile piyasaya girdiği Ticari Gayrimenkul konsepti sayesinde Türkiye’ye ve Kahramanmaraş’a çok ciddi katkı sağlamayı hedefliyor. Gayrimenkul satış uzmanı İsmail Orçan, dogrufiyat.net’in emlakçılık sektörüne kazandırdığı bu önemli konseptini gazetemize değerlendirdi. Ticari gayrimenkul alım satımının konut satışı gibi olmadığının altını çizen Orçan, Bu zamana kadar çok ciddi hizmet veren bir kişi ya da bir kuruluş olmadığını söyledi.

BU ALANA CİDDİ YATIRIMLAR YAPMA KARARI ALDIK”

Ticari Gayrimenkul konseptini gazetemize anlatan İsmail Orçan şu ifadelere yer verdi: Yaklaşık 6 yıldır uğraştığımız bir alan vardı ve bu alanın daha kurumsal kişiler tarafından daha profesyonel hizmetler verilmesi gerektiğini zaten söylüyorduk ve yapıyorduk ta. Bizim Genel Merkez tarafından yeni bir konsept oluşturuldu. Bu konseptimizin ismi ticari alanın bir konseptiydi. Ticari alanda hizmetin daha bir üst kaliteye daha profesyonel kişilerle yapılması için bu alana ciddi yatırımlar yapma kararı aldık.

1 NUMARALARI ÇÖZÜM ORTAĞINIZ DİYEBİLİRİZ”

doğrufiyat.net’in ticari gayrimenkulde 1 numaralı çözüm ortağı sloganı ile biz piyasaya giriyoruz. Ticari Gayrimenkul şöyle diyelim Kahramanmaraş’ımızın sanayileşmede ve tekstilde çok ciddi bir yol kat ettiğini Türkiye gündeminden biliyoruz. Büyükşehirlerin arasındaki konumunu da biliyoruz, özellikle fabrikalaşma arasından tekstil sisteminde. Tabi son dönemde de bu yatırımlarımızın Kahramanmaraş’ta devam ettiğini görüyoruz lakin bu alanda doğrufiyat.net’in çözüm ortağı olduğunu buradan kamuoyuna duyurmak istedik. 1 numaralı çözüm ortağınız diyebiliriz. Ticari Gayrimenkulün biraz daha sistematik gitmesini istiyoruz. Çünkü burada alım satımlar konut gibi değil, konutun alım satımı ticari gayrimenkule göre biraz kolay diyebiliriz. Çünkü bir iş yerinin alım satımının metrekarelerinin bir birine uymaması, bir sanayi arsasının hangi yatırımcıya uygun olup olmaması şu an Kahramanmaraş’ta bu konuların ön plana çıktığı bir gündemdeyiz. Bu alanda da bu zamana kadar çok ciddi hizmet veren bir kişi ya da bir kuruluş yoktu.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ ÇOK BÜYÜK KURULUŞLARA SERVİS EDEBİLİYORUZ”

Doğrufiyat.net kendine ait konsepti ile bu alana çok ciddi bir hizmet vermektedir. Bu alana hizmet verilerken neler kullanılıyor? Doğrufiyat.net kendine ait bir datasını kullanıyor. Atıyorum sizin çevre yolunda 10 dönümlük bir sanayi arsanız var diyelim bunu gerekirse Kahramanmaraş il sınırına bağlı olmaksızın bölge ildeki çözüm ortaklarına teknolojinin hizmetiyle network yapıyor yani oraya paslıyor. Örnek verelim buradaki herhangi bir arsayı SANKO’ya sunabiliyor diyebilirim. Doğrufiyat.net dışarıdaki yatırımcıyı buraya çekmeye çalışıyor. Yani sizin arsanız Türkiye çapında pazarlanıyor diyebilir. Büyük kuruluşlarda o projeyi yeri geliyor drone çekimleriyle, tepe görüntüleriyle, krokileriyle alıp elinizde bulunan gayrimenkullerinizi Türkiye genelindeki çok büyük kuruluşlara servis edebiliyoruz. Bu konuda bakıldığında bunun arka planında çok ciddi bir çalışma yatıyor.

BUNU YAPMAK KOLAY BİR SİSTEM DEĞİLDİ”

Bir konutun satılması çok basit ama bir iş yerinin satılması gerçekten zor oluyor. Düşünün sizin bir sanayi arsanız var ve nasıl satacaksınız fotoğraf çektin ilana koydun. Sanayide böyle bir satış yok. Ticaride bir iş yeri satışı, bir fabrika satışı ya da bir depo satışı veya depo kiralanması. Bu genelde internet üzerinde şunda varmış yatırım yapmak isteyen adam 14 milyonluk bir arazinin üzerine kurulacak bir tesisi ‘internetten bakayım burada ne varmış, biz buraya bir fabrika kuralım’ böyle bir şey yok! Genelde bu insanlar yatırım yapmak istediklerinde öncelikle bu bölgeyi araştırıyorlar zaten bu bölgede hangilerinin olması gerektiğine karar veriyor ya da bu insanlara projeyi sunacaksınız ya da bu kişileri bulacaksınız. Atıyorum bir hastane arazisinden bahsedelim. Bir hastane arazisi için çok güzel sunum yapmanız lazım, drone çekimleriyle, tepe görüntüleriyle krokileriyle, yakınlığı-uzaklığı ile bir dosya halinde tutup gerekirse ulusaldaki tüm büyük kuruluşlara bunu tanıtmanız lazım, onlara mail atmanız lazım, gidip görüşmeniz lazım. Bunu yapmak kolay bir sistem değildi. Çok şükür bunu doğrufiyat.net genel merkezinin aracılığı ile yapıyor.

YATIRIMCIYI KAHRAMANMARAŞ’A ÇEKMEYE ÇALIŞABİLİYOR”

Genel merkezimiz bu konuda bizim büyük kuruluşlardan randevu alarak buradaki büyük ticari montajdaki işleri sunabiliyor ve buradan yatırımcıyı Kahramanmaraş’a çekmeye çalışabiliyor. Evet, şu anda görüştüğümüz çok büyük yatırımcı kitlemiz var, bu neticeler sonucunda ismini vermek istemediğim bir tane yatırımcımız aşağı çevre yolundan şu an 20 milyonluk yatırım yapacak. Tabi bunun ismini vermek istemiyorum ama arazi şu an belli bile. Biz o araziyi kendine sunmuştuk bu bölgenin çok büyük bir bayisi diyelim buraya yatırım yapmak istiyor. Çok yakında buraya gelecek bayramdan sonraki ay buraya gelip, oraya bakıp olur-olmaz karar verecek. Buradan yola çıkarsak bakıyoruz ki yatırımcıyı buraya bu şekilde çekebiliyoruz. Çeşitli olanaklara kendine sunduğumuzda. Ticaride tekrar diyoruz Kahramanmaraş’ta 1 numaralı artık Kahramanmaraş’ın çözüm ortağıyız da diyebiliyoruz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz