Olaylar, Kahramanmaraş İl Merkezinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, 81 yaşındaki emekli öğretmen S. K’yi telefon arayan bir şüpheli kendisini polis olarak tanıtıp, terör örgütüne adının karıştığını söyleyerek kandırdı.

14 bin TL para ve 80 bin TL değerindeki altını alan emekli öğretmen dolandırıcılara teslim etmek üzere evden çıktı.Bu durumu fark eden kızı gerçek polislere haber verdi. Haberi öğrenen polis hemen harekete geçerek yaşlı adama ulaşıp olayı engelledi.

Aynı gün 83 yaşındaki H.Ö’yü de arayan kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler "adınız terör örgütüne karışmış" diyerek dolandırılmak istendi. Polis ve jandarmanın birlikte hareketi ile H.Ö’nün EURO ve TL şeklinde toplamda 264 bin TL parası dolandırıcılara verilmeden önlendi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan hatırlatmada, hiçbir polis, asker, savcının vatandaşı arayarak altın ve para istemesinin mümkün olmadığını, bu şekilde telefon geldiğinde vatandaşların polise haber vermesinin önemi vurgulandı. Bu tip dolandırıcılık olaylarında erkenden haberdar edilen polisin olayları engellediği belirtildi.

Editör: Mahmut Beyaz