Okul Müdürü Bekir Güneşlice burada yaptığı açıklamada: “ Çok şükür bu sene 4. Geleneksel Osmanlı Aşuresi Etkinliğini düzenliyoruz. Her yıl bu konuda biraz daha tecrübe kazanıyoruz. Bu işin dayanışma halinde güzel bir şekilde ilerlediğini görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Etkinliğimizde maddi manevi desteklerini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma, saygıdeğer velilerimize ve özellikle hiçbir ücret talep etmeden yıllardır aşuremizin aşçılığını yapan velimiz Hasan Çam’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. Okul müdürünün konuşmasının ardından öğrenci Umut ALKIŞÇI Kur’an-ı Kerim okudu ve Elanur Aliko adlı öğrenci de Kerbela şiirini seslendirdi.

Etkinliğe, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Bayram ÖZ , Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar, Doğukent İmam Hatibleri, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim müdür yardımcısı Sıddık Şirikçi, Şube Müdürleri Hacı Emre Gökşen, Yahya Dertli ve okul binasını yaptıran hayırsever Yaşar Gölcü Osmanlı Aşuresi Etkinliğine katıldılar.

Aşure duasının ardından aşure dağıtımına geçildi. Sabah öğrenim gören öğrencilere aşure dağıtımı saat 10:00 da öğretmenlerin gözetiminde yapıldı. Öğlenci öğrencilere ise öğle namazı sonrasında aşure dağıtımı yapıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz