6 ay sürecek olan Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi’nin 4. konusu “Aile İçi İletişim” idi. Seminer Psikolojik Danışman Duygu Erdoğan Bahşi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanı Ayşen Ergin tarafından verildi. ‘Aile İçi İletişim’ konusunun ele alındığı seminere velilerin katılımı yoğun oldu. Seminer sonrası veliler Psikolojik Danışman Ayşen Ergin ve Duygu Erdoğan Bahşi ’ye sorularını yöneltti.

HER AİLE SAĞLIKLI VE BAŞARILI ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İSTER
Psikolojik Danışman Duygu Erdoğan Bahşi: “Her aile sağlıklı ve başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Bunun için çocuklarına mümkün olduğunca iyi bir gelecek sağlamaya çalışırlar. Ancak fark ediyoruz ki günümüzde pek çok aile çocukları iletişim problemleri yaşıyor. Fakat aileler, problemin çocuktan ya da dış faktörlerden kaynaklandığını düşünerek çözümü yanlış yerde arıyorlar. Oysa çocuk, iletişim kurma şeklini bebek yaştan itibaren ailede öğrenmiştir. Çocuklar da bu davranışın geri bildirimini büyüdükçe aileye verirler. Yani çocuk aileyi yansıtır. Aile iletişim becerilerini kullanamıyorsa çocukta iletişim becerilerini kullanamaz ve çevresiyle çatışma yaşamaya başlar. Buna karşın anne babasının kendisini dinlediğini gören çocuk, kendisine değer verildiğini, kabul edildiğini ve buna bağlı olarak da sevildiğini düşünür. Duygularını ifade edebildiği için rahatlar ve “anlaşıldım” duygusunu yaşar. Bu durum, hem benlik saygısının artmasını, hem de kendisini dinleyen kişiye yakınlık duymasını sağlar. Değerli veliler, çocukların asıl ihtiyacı olan şey sizinle vakit geçirmektir. Çocuğunuza zaman ayırın, onu sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzla geçmiş zaman asla boşa geçmiş zaman değildir. Ve gerçekten sevginin iyileştiremeyeceği hiçbir şey yoktur” dedi.

GAYRETİMİZ ARTIYOR”

Müdür Yardımcısı Zahide Karaköse ise, “Yağmurlu havaya rağmen kalabalık bir veli topluluğu ile karşı karşıya olmaktan dolayı çok memnunum. Okulumuzda devam ettirdiğimiz “Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi”nin sizler tarafından sahiplenildiğini ve ilgiyle takip edildiğini görmek bizim gayretimizi artırıyor. Katılım sağlayan tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz