Dönemin SHP’li belediyesini devir alarak İstanbul’u mega kent haline getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediye modelini en iyi uygulayan Büyükşehir Belediye Başkanı alan Fatih Mehmet Erkoç, 400 proje ile Kahramanmaraş’ın bölgenin yıldızı yapacak.

Ulaşım, turizm, alt yapı, üst yapı, trafik, tarih, peyzaj ve 8 ana kolda 400 proje belirleyen Erkoç, bunları teker teker uyguladı. Bakir kalmış, yatırıma aç bir memleket iken geçen yıl 730 bin kişinin geldiği Kahramanmaraş, yaz ve kış turizmi için Erzurum kadar iddialı. Bölgede Kayseri Erciyes standartlarını bile geçen Yedikuyular Kayak Merkezi ile bölgenin yeni çekim merkezi olacak.

BİRBİRİNDEN BAŞARILI PROJELER

Yaptığı birbirinden başarılı projeler ile 2017 yılında ödül alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi, 15 ana kolda 400 projeyi yürütüyor. Vizyon, Mega, teknik belediyecilik ve sosyal belediyecilik alanında bölge illeri ile yarışan Kahramanmaraş, 2019 yılını Yedikuyular başta olmak üzere diğer projeler ile altın yıl olarak yaşayacak.

BAKİR KALMIŞ HERŞEY GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Yeşili ile Karadeniz Mavisi ile Akdeniz’i andıran, 300 rakımdan 3500 rakıma kadar yükseltisi bulanan Kahramanmaraş, dev projeler ile bölgede sıkışıp kalmaktan kurtulacak. En az 20 yıl önce büyükşehir olan bölge illeri ile mega projeler yaparak yarışır hale gelen Kahramanmaraş, Yedikuyular Kayak Merkezi ile yaşın ve kışın cazibe merkezi oldu. Etapları tamamlandığında milyonlarca kişiyi hem yazın hem de kışın bölgeye çekmek için yapılan Yedikuyular, şehrin gözbebeği konumunda. Yedikuyuların yanında 400projeye de sahiplik yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin peyzajından, trafiğine, sosyal belediyecilikten, teknik belediyeciliğe, teknolojiden, ekosisteme kadar birbirinden farklı alanlarda yer alıyor.

Gazetemiz Muhabirinin “Buyuksehirheryerde.com” sitesinden derlediği bilgiye göre, yapılan projelerin yanı sıra hali hazırda projelerde üretiliyor. Şehrin gelişimi ön planda tutulan projelerin bazıları ise etaplardan oluşuyor.

HAYALLERİ KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ı kalkındırmak ve hayali görülen projeleri yapmak için oluşturulan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’un başında bulunduğu proje ekibi, özlem duyulan vizyon projeleri tek tek hayata geçiriyor. Artan nüfusu göz önünde bulunduran ekip ilk önce trafiğe el atmış açılan tünel kavşaklar ile trafiğe neşter atmıştı. Büyükşehir olması nedeniyle köylerden mahalleye dönen yerlere yatırımlar tamamlanmış, asfaltsız yol, parkesiz ve susuz mahalle kalmamaya özen gösterilmişti. Yapılan bu hizmetin sonrasında ise Kahramanmaraş’ı şaha kaldırılacak projeyi planlayan ekip, ilk önce Yedikuyular Kayak Merkezini hayata geçirerek kışlı yazlı kullanacak bir yer haline getirdi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz