Pandemi döneminde herhangi bir üründe sıkıntı yaşanmamasını yerli üretimin güçlü olmasına bağlayan Başkan Orhan, “Bu süreçte ürünlerimizde bir kısıtlama olmadı. Ürünlerimiz mevsiminde üretildi. Ürünler açısından her şey olumluydu. Bu olumlu hava vatandaşlarımıza da yansıdı. 11. Ayın sonundayız ama hala tarla ürünleri halimize gelmektedir. Bunun nedeni havaların iyi gitmesinden dolayı oluyor. Yerli üretimimizin güçlü olmasından dolayı oluyor” dedi.

“KENDİ KENDİNE YETEBİLEN BİR ÜLKEYİZ”
Pandemi’den sonra tarımın artık ülkeler için ön planlarda olacağını kaydeden Halit Orhan, şunları söyledi: “Artık sezon itibarıyla narince sezonuna giriyoruz. Pandemi sürecinde vatandaşlarımıza bol bol c vitamini tüketmelerini istiyoruz. Halimize her şey taze ve dalında geliyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketebilirler. Ürünler için şuan itibarıyla stok sorunu bulunmuyor, bu konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Pandemi sürecinde yerli üretimde her hangi bir şekilde sorun yaşanmadı. Bu süreçte yerli üretim vatandaşlarımıza yetti. Ve yerli üretim bu süreçte daha fazla arttı. Sebze ve meyve için pandemiyi bahane edecek bir sorun olmadı. Biz toptancı esnaflarımız ürünlerimiz stok yapma şansımız yok. Bir ürünlerimizi çok cüzi bir miktarda satmamız gerekiyor. Halimizde örtü altı ürünler gelmeye başladı.”

“BOL BOL C VİTAMİNİ TÜKETİN!”
Virüs ortamında halkın bol bol c vitamini tüketmesi gerektiğinin altını çizen Orhan, “Ürünlerimizde dikkat çeken bir problem yok. Pandemi sonrasında bambaşka bir dünya olacak. Bu dünyada tarım ön planda olacak. Şu süreçte görüldüğü üzere yerli üretim çok önemli. Tarıma çok önem verilmesi gerekiyor. Üretimin sürmesine katkı sunmalıyız. Tabi bu sıkıntılı süreçte halkımızın c vitamini bol bol tüketmelerini talep ediyorum. Kış aylarındayız. Örtü altı sera malları aktif bir halde satışlarımız başladı. Fiyatlar mevsim itibarıyla seyir halinde bugüne kadar herhangi bir fahiş fiyat olmadı. Meyve olarak ta narince dediğimiz portakal, mandalina limon greyfurt gibi meyveler daha çok tüketiliyor. Ama her şeye rağmen virüs salgını bir an önce halkımızın üstünden gitmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle salgın ortamında ölenlerimize Allah'tan rahmet Hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca tüm esnaf sanatkârımıza hayırlı işler bol kazançlar dilerim” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz