Yurt içi veya yurt dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil eden gazilere ve şehitlerin yakınlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Kahramanmaraş Valiliği tarafından düzenlenen törenle teslim edildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Vali Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un konuşmasıyla devam etti. Vali Coşkun konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı şehit ailelerini ve gazilere tevcih etti. Program sonunda ise toplu fotoğraf çekinildi.

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK, MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ EN YÜCE VE EN ULVİ MAKAMLARDIR”

Vali Coşkun, yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi: “Şehitlik ve Gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu yüce makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Milletimiz için bir vatana dönüşmesini, şehitlerimizin ve gazilerimizin vermiş olduğu kutsal mücadeleye borçluyuz. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar, karşılarında daima “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli irade bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bayrağımızın bu cennet vatanın üzerinde özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesindedir.

BU SEMALARDA AL BAYRAĞIMIZ EBEDİYEN DALGALANACAK”

Milletimiz, vatan sevgisini tüm sevgilerin üstünde tutarak vatanı için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla yâd etmektedir. Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği kıymetli aileleri ve gazilerimize de, Devletimizin ve Aziz Milletimizin gönül kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Asım’ın nesli, diyordum ya Nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek” dizelerinden de hareketle, şundan asla şüphemiz yok ki, Evladına kına yakıp vatan savunması için göreve yollayan anneler ve toprağı vatan yapmak için gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyen yiğitler olduğu sürece, Allah’ın izniyle bu vatan toprağı ilelebet bize yurt olacak, devletimiz sonsuza kadar var olacak ve bu semalarda al bayrağımız ebediyen dalgalanacaktır.

ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU FEDAKÂRLIĞI HİÇBİR ŞEYLE ÖDEYEMEYİZ”

Sözlerime son verirken, Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ileterek bilmenizi isterim ki; ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin yapmış olduğu fedakârlığı hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız, seneler boyu, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edeceklerdir inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan savunmasında yedi düvele karşı vücudunu siper ederek " dur " diyen, Aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize ve Şehitlerimizin kıymetli emanetlerine sağlık ve afiyet dileklerimle şükranlarımı sunuyor, sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz