Türkiye genelinde okul öncesi eğitim sektöründe başarılı işlere imza atan YA-PA Yaşam Paylaşım Anaokulu, Kahramanmaraş’ta da adından sıkça söz ettirirken birbirinden güzel etkinliklerle özellikle velilerin büyük takdirini topluyor. Geleceğimizin teminatı çocukların düşünce, zeka seviyesi, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak hedefiyle 2011 yılında Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretime başlayan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu (YAPA), eğitimdeki tecrübesi ile 3-6 yaş grubu çocukları geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Okul öncesi eğitimde Kahramanmaraş’taki çocukların ve velilerin güvenilir adresi olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, bütün alanlarda farkını hissettiriyor. YAPA Anaokulu bu kez ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği 1. Horoz Şekeri Festivali ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. ‘YAPA’lı minik kahramanlar 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyor” sloganıyla düzenlenen ve 1. Horoz Şekeri Festivali adının verildiği etkinlikle YAPA’lı minikler birbirinden güzel gösterilerle mest etti.

“ÇOCUKLARIN YAPARAK, YAŞAYARAK, EĞLENEREK ÖĞRENMESİNDEN YANAYIZ”

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Yaşam Paylaşım Okulu Kurucu Müdürü Zahide Tamer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunu belirterek, unutulmaya yüz tutan Horoz Şekeri Festivali’ni yeniden düzenlemeye başladıklarını söyledi. Tamer, “23 Nisan çocuklara hediye edilen bir bayram. Çocuklarımızın bazı şeyleri yaparak, yaşayarak öğrenmesi için bu etkinliğe önem verdik. Unutulmaya yüz tutmuş olan Horoz Şekeri Festivali’nde çocukları eğlendirerek bunu gündeme getirmek istedik. Yaşam Paylaşım olarak Türkiye genelinde yetişmiş akademisyenler tarafından kurulan okullarımız var. Biz her zaman çocukların yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenmesinden yanayız. Onun için bu tip şeyleri sık sık yapıyoruz. Çocuklarımızın daha iyi milli duyguları, gelenek göreneklerimizi de katarak özellikle horoz şekerlerine önem verdik. Onunla ilgili şu an bir etkinliğimiz devam etmektedir. Kahramanmaraş'ta ilk yapılan bir horoz şekeri festivali oldu. Yaşam Paylaşım zaten çoğu şehirlerde var. YAPA'nın kurduğu bir anaokulunun şube ve dalı. 23 Nisan tüm çocuklarımıza, geleceğin nice yaşlara mutlu, mesut, özgürce kutlamaları dileğiyle kutluyor ve mutlu olsun diyorum” dedi.

“NESİLLERİMİZE DAHA MODERN BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ”

YAPA Anakolu Psikoloğu Sena Fulya Arabacı ise yaptığı konuşmada dünyada çocukların bayramını kutlayan tek ülkenin Türkiye olduğun belirterek, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış ve dünyada çocukların bayramını kutlayan tek millet olarak nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemiz ve yarının büyükleri olacak çocuklarımız için en temel görevimiz budur. Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor bu vesileyle bugünü bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

“23 NİSAN ÇOCUKLARA ADANMIŞ TEK BAYRAM”

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da çocuklara değer verdiklerini anlatarak, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Biraz önce kızımızın söylediği gibi çocuklara adanmış benim bildiğim ilk ve tek bayram. Biz bu bayramla göz nurumuz çocuklarımıza hem kendi gelecekleriyle ilgili karar alma alışkanlıkları eğitimi veriyoruz. Hem de bu güzel günle onlara ne kadar değer verdiğimizi ifade etmiş oluyoruz. Ben bugün aranızda olmaktan, güzel okulumuzun güzel çocuklarıyla bu güzel günlerini paylaşmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından kutlamalar, minik öğrencilerin okuduğu şiirler, çeşitli gösteriler ve halk oyunlarıyla devam etti.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz