Kan bağışının önemini küçük yaşlarda çocuklara aşılamayı hedefleyen Türk Kızılayı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü gönüllüleri Kızılay Haftası dolayısıyla kentde faaliyet gösteren alanında öncü konumunda bulunan Yaşam Paylaşım Anaokuluna çıkarma yaptı. Etkinlikte Türk Kızılayı gönüllüleri ile anaokulu öğrencileri arasındaki etkileşim sevimli görüntüler oluşturdu. Program anaokulu öğrencilerine gönüllüler tarafından Kızılay hakkında genel bir bilgilendirme ile başladı. Anaokulu öğrencilerine gönüllü olmanın önemi ve faydaları anlatılırken ilerleyen yaşlarında kendilerine çok faydalı olacağı düşünülen bilgilendirmeler yapıldı. Yardımseverlik temalı yapılan konuşmalarda gerek gönüllü olmanın, gerek faaliyetlere katılmanın insani bir sorumluluk olduğuna değinildi. Türk Kızılayı'nın birçok faaliyeti hakkında bilgi verildi. Programın ilerleyen dakikalarında ise bilgilendirme amaçlı çizgi film izlenip eğitici oyunlar oynandı.

"GÖNÜLLÜLÜK BİLİNCİ ÇOCUKKEN ÖĞRETİLMELİ"

Program hakkında açıklamalar da bulunan Yaşam Paylaşım Anaokulu Müdürü ve Psikolog Melike Kantarcı ise: "Öğrenilen her şeyin tohumları çocukluk yıllarında atıldığını unutmayarak, henüz çocukken gönüllülük bilincini öğretmek gerekir. Bunun içinde 0-6 yaş önemli bir dönemdir. Hem çocuklarımızın ruhsal gelişimini sağlamak hem de çevresinin değişimine, gelişimine katkı da bulunmak ve diğer insanları severek konusunda onlara katkı vermek için bu yaşlarda yapılan her bir davranış çok önem arz eder. Severek ve paylaşarak toplumun önemli bir parçası olmaları gerektiğini anlatmalıyız. Bu bilinci çocuklarımıza aşılamak amacıyla Kızılay ile eğlenceli ve eğitici bir program düzenledik. Kızılay'ın hayatımızda ki yeri, kan verme alışkanlığı edinmenin bizlere neler katacağı ve yardımseverlik konularında bilgiler verdik. Çok yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Böylesine önemli bir dönem de olan çocuklarımıza hayatlarının devamında kalıcı olacak birçok bilgilendirme de bulunduk. Umarım onların sorumluluk sahibi birer birey olarak yetişmelerinde ufak da olsa bir payımız olur." ifadelerini kullandı.

"SONRAKİ NESİLE BORCUMUZ"

Kantarcı kan verme sorumluluğu noktasında Türk halkının farkında olan bir toplum olduğunu ve sorumluluk bilincinin sonraki nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirterek;" Şuan ilimizin kan ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan bir bağış havuzumuz var. Bu da bizlerin ne kadar sorumluluk bilinci yerinde olan bireyler olduğumuzu gösterir. Önemli olan ise bu sorumluluk bilincini sonraki nesillere aktarabilmektir. Bunu bir borç olarak görüyorum. Bu yönde elimizden geleni yapıyoruz. Bugün de olduğu gibi bu yönde etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz."dedi.

Haber: Alihan KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz