Orman Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönünü münasebetiyle çeşitli etkinliklere imza atarak, daha yeşil, daha temiz bir kent oluşturmak adına gayret gösteren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, kuruluş yılı etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Onikişubat İlçesi’nde bulunan Altunova mevkiinde geçen yıl yanan araziye fidan dikimi için program gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ilkokul öğrencileri ve protokol ile beraber sahaya 5m bin fidan dikti. Oldukça renkli görüntülere sahne olan fidan dikim programına; Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ile öğrenciler katıldı.

“İNANCIMIZDA AĞAÇ DİKMEK FEVKALADE ÖNEMLİ”
Programda konuşan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, ormancılığın son derece önemli bir meslek kuruluşu olduğuna vurgu yaparak, “Bu hafta artık uyanış haftası. Sahada ormancılık faaliyeti gibi güzel doğamızı yeşertecek, güzelleştirecek aynı zamanda hayat kaynaklarımızı çoğaltacak unsurları hep beraber toprağa yerleştiriyoruz. Bu kapsamda bir takım başka sosyal aktiviteler hep beraber buluşuyoruz. Bu faaliyetlerde en çok yavrularımızı görüyorum. Onlar zaten kendileri birer fidan. Çocuklarımıza ağaç, orman sevgisini benimsetmemiz gerekiyor. Bu hepimiz için bir görev. Bu kapsamda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve orman teşkilatı mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bizim inancımızda ağaç dikmek fevkalade önemli” ifadelerini kullandı.

“YANAN TÜM SAHALARIMIZI AĞAÇLANDIRIYORUZ”
Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, şunları kaydetti: “Bugün burada Orman Teşkilatımızın ülkemizde kuruluşunun 180’nci yılı. Bu münasebetle bu haftayı 180’inci yıl etkinlikleri için ayırdık. Salı gününden başlayarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün geçen yıl yanmış olan bir sahaya fidan dikimi yapacağız. Burada diktiğimiz fidanlar öğrencilerimizin olacak. Ormanlarımız ülkemizin akciğerleridir. Faydaları saymakla bitmez. Karbon tutmasından, oksijen üretmesinden başlamak üzere saymakla bitmez faydası var. Biz Orman Genel Müdürlüğü olarak tüm yaptığımız çalışmalarla bunları göz önünde bulunduruyoruz. Biz yanan tüm sahalarımızı ağaçlandırıyoruz.”

ÇEVREYİ KORUMAZSAK GELECEĞİMİZİ TEMİNAT ALTINA ALAMAYIZ”
Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise şöyle konuştu: “Bugün burada geleceğimizle ilgili doğanın ve çevrenin korunmasında önemli bir konu olan fidan dikim törenini gerçekleştireceğiz. Orman Genel Müdürlüğümüz çok köklü bir teşkilat ve bu köklü teşkilatın geleneklerinden bir tanesi de her yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bugün inşallah fidanlarla da toprağı buluşturacağız. Çevrenin önemini hepimiz biliyoruz. Çevreyi korumazsak geleceğimizi teminat altına alamayız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz