Haftalık ve aylık olarak düzenlediği istişare ve divan toplantısıyla partililer arasındaki bağı güçlendiren Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Haziran ayı divan toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Özel bir mekanda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın’ın da katılımıyla düzenlenen divan toplantısı, divan teşekkülü ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Divan toplantısında ilk olarak Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı ve Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Müfettişi Mustafa Tüten birer selamlama konuşması yaptı. Pınarbaşı ve Tüten’in konuşmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın kendini dinlemeye gelen partililerine seslendi.

“BİZİM GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT GÜCÜMÜZ VAR”

Haftalık ve aylık olarak düzenlenen toplantıların Saadet Partisi için önemini anlatan Fatih Aydın, “Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığımızın aylık divan toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Saadet Partili insanlar gündemi yakinen takip ediyorlar, hepimiz biliyoruz ki Saadet Partisi’nin en önemli çalışmalarından birisi aylık olarak yapılan divan toplantılarıdır. Çünkü bir siyasi hareketseniz dört temel güce ihtiyacınız var demektir. Birincisi iktidar gücü, ikincisi para gücü, üçüncüsü medya gücü, dördüncüsü ise teşkilat gücüdür. Bizim iktidar gücümüz yok, para gücümüz de yok çok şükür, medya gücümüz de yok ama bizim teşkilat gücümüz var. 1969 yılından beridir birçok engellemelere rağmen Türkiye’nin bütün illerinde ve ilçelerinde teşkilat gücümüz varsa, bu gücümüzden kaynaklanmaktadır. Eğer bu güç doğru değerlendirilebilirse teşkilatımıza, hareketimize, hem medya, hem para hem de iktidar gücünü getirecektir. Bundan dolayı haftalık ve aylık divan toplantılarımız çok kıymetlidir. Biz bu çalışmaları yapmazsak biteriz” dedi.

“SAADET PARTİSİ TÜRKİYE’NİN TEMİNATI”

Saadet Partisi’nin Türkiye’nin teminatı olduğunu kaydeden Aydın, “Saadet Partisi teşkilatları bu topraklarda bir gün çalışmazsa, bir hafta toplantısı ihmal ederse işte asıl o zaman bizi yok ederler. Peki Saadet Partisi neyi temsil ediyor ki bu kadar kıymetli. Saadet Partisi bu topraklarda birliği, beraberliği, kardeşliği ve kucaklaşmayı temsil ediyor. Saadet Partisi Türkiye’nin teminatıdır. Bakınız, özellikle etrafımızdaki Suriye, Irak, Afganistan, Sudan’ı gördükten sonra ülkemizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin ne kadar kıymetli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Önceden partisi, görüşü, tarafı, yaşam tarzı ne olursa olsun, ister sağcı, ister solcu, ister Alevi, ister Sünni fark etmeksizin bütün farklı kesimleri bir masa etrafında toparlayabilen sadece bir masa vardı, o da Cumhurbaşkanlığı masasıydı. Ama şu son partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte o da ortadan kalkmış durumda. Şimdi Türkiye’de bütün kesimlerle mücadele edebilecek yegane parti, Saadet Partisi’dir. Bunun ispatı şudur, Türkiye’de partiler arası bayramlaşma ziyareti geleneğini başlatan Milli Görüş’tür, Saadet Partisi’dir. Türkiye’de bütün partileri ziyaret eden tek bir parti vardır, o da Saadet Partisi’dir. Türkiye’de bütün partilerin ziyaret ettiği tek bir parti vardır, o da Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi Türkiye’de bütün kesimlerle oturup müzakere edecek, konuşacak, kucaklaşabilecek yegane harekettir. Bu da Saadet Partisi’nin Türkiye’nin teminatı olduğunun en büyük göstergesidir. Bundan dolayı Saadet Partisi’nin varlığı çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

“AÇLIK, FAKİRLİK, YOKSULLUK, İŞSİZLİK, BORÇ...”

Sözlerinin devamında Saadet Partisi’nin amacının adaletli bir düzen kurmak olduğunu belirten Aydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Biz Saadet Partisi olarak, ne için çalışıyoruz, amacımız Ak Parti’yi yıkmak mıdır? Biz Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden mi siyaset yapıyoruz? Şu parti gitsin biz gelelim, biz vekil olalım, bakan olalım diye mi çalışıyoruz? Asla değil. Saadet Partisi Türkiye’de hiçbir şekilde bir partiyi yıkmak, yok etmek, bazı insanlara düşmanlık yapmak için siyaset yapmaz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’deki mevcut sorunlar, partilerden ya da şahıslardan kaynaklanmıyor. Türkiye’nin kronik hale gelmiş sorunları var. Açlık, fakirlik, yoksulluk, işsizlik, borç, insanlar bankaların kölesi haline getirilmiş, tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, fabrikalar kapanıyor, ahlaki bir çöküntü var, yönetim krizi var, insanlar birbirlerine düşürülmüş. Bu mevcut partilerin sorunu ya da problemi değildir. Hangi parti gelirse gelsin sonuç değişmiyor. Saadet Partisi bir partiyi yıkmak, yok etmek değil, bu bozuk sistemi değiştirmek için çalışıyor. Biz inanıyoruz ki bu sistem değişmezse düzenin başındaki parti kim olursa olsun sonuç değişmeyecek. Düzen bozuk olduktan sonra düzeninin başındaki adam abdestli olsa ne olur, abdestsiz olsa ne olur? Bu sorun adil bir düzenin kurulmasıyla mümkün olacak, adaleti esas alan bir sistemin kurulmasıyla mümkün olacak.”

“YANDAŞ OLMAZSANIZ İHALE ALAMIYORSUNUZ”

“Biz Saadet Partisi olarak bundan dolayı yaptığımız çalışmaları ibadet aşkıyla yapıyoruz” diyen Aydın, “Bir devlet küfürle ayakta durur ama zulümle ayakta duramaz. Yönetimde adaletin karşılığı görevlendirmelerde liyakattir. Layık olan insanlara görev verilmesidir. Hak eden insanlara ihale verilmesidir, yandaşlarınıza vermezsiniz, partizanlık yapmazsınız. benim adamım diye ayrım yapamazsınız. Bugün Kahramanmaraş’ın bütün kurumlarında istisnasız bir sendika mensubu olmadan asla atama yapmazlar. Belli konumlara gelemezsiniz, ihale alamazsınız. Mutlaka yandaş olmanız lazım, partizan olmanız lazım. Siz devlette görevleri böyle dağıtırsanız o devlet ayakta durabilir mi? Duramaz, çökmeye mahkumdur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından partililer merak ettiği soruları Aydın’a yöneltti. Program hatıra  fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz