Önce Hatay’ın çeşitli bölgelerinde ardından ise Kahramanmaraş’ta başlayan ve günlerce süren orman yangınlarının yankıları halen devam ederken, KTMSO’dan önemli bir adım geldi. Bu kapsamda KMTSO Yönetimi, Başkan Şahin Balcıoğlu’nun öncülüğünde ‘Yarına Nefes Ol’ adında bir fidan bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın detaylarıyla ilgili Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç’u ziyaret eden Başkan Şahin Balcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nazlı Ceylan Balduk Kurtul ile Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Koç’a hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de kampanyanın detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Ziyaret sonrası konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, kampanyaya tüm Kahramanmaraşlıların katılacağından emin olduğunu söyledi.  

“KAMPANYA YARIN DAHA RAHAT NEFES ALMAMIZA VESİLE OLACAK”
Balcıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hem Kahramanmaraş’ımızda hem de Hatay’ımızda malum bir yangın geçirdik. Büyük bir yangın oldu. Bu yangın ciğerlerimizi yaktı ve bizi derinden üzdü. Üstelik ormanlık alandaki canlılarda heba oldu. Ama sevindiğimiz bir şey var ki çok şükür can kaybımız olmadı. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla ne yapabilirizi konuşurken biz böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük. Bu kapsamda işe bin ağaç dikerek başladık. İnşallah bu hafta sonu ciddi bir miktarda ağaç dikimi için kampanyamızı tamamlayacağız. Bu bağlamda müdür beye hem başarılar dilemeye geldik hem de kampanyayla ilgili sorularımızı sorduk. Bilgi aldık. Kendisine bilgi verdik. Az öncede dediğim gibi böyle bir yangın bir daha yaşamayız. Buraya harcayacağımız parayı çocuklarımıza gençlerimize harcarız diye düşünüyoruz. Kampanyaya destek veren ve verecek olan tüm hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu kampanya ilerleyen zamanlarda herkesin daha rahat nefes almasına vesile olacak.”

“YANAN ALANLARI ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise şunları kaydetti: “KMTSO Başkanımızın ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. Malumunuz son günlerde orman yangınları çok gündemde. Bizde arkadaşlarımızla ve personellerimizle yangınları büyümeden önlemek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu yangınların tekrarlanmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konularda duyarlı olması bizim için çok önemli. Özellikle bu kurak havalarda, rüzgârlı havalarda ateş yakmamalarını, ateş gördüklerinde ise 177 veya 112'yi aramaları bizim için çok önemli erken müdahale için.  Bu kapsamda Türkiye genelinde 11 Kasım'da ağaçlandırma günümüz var. Yanan sahalarda toprak hazırlığı işlerine başladık. Eğer havalarda uygun olursa, fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Yanan bölgeleri biz zaten fidan ile buluşturup tekrardan yeşil hale getiriyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak yılda 5-6 milyon fidan dikiyoruz. O yanan alanları da eski haline getireceğiz. Herkes müsterih olsun, o bölgeler başka amaçlarda kullanılacakmış gibi düşünceler oluşmasın.”

Ziyaret sonrası KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç’a kampanyanın anısına sembolik olarak fidan takdim etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz