Akdeniz bölgesini etkisi altına alan soğuk hava ve sağanak yağışlar Kahramanmaraş'ı da vurdu. Geçtiğimiz günlerde aniden bastıran yağmur, şemsiye satan işportacılar ve esnafın yüzünü güldürdü. Kahramanmaraş'ın en yoğun caddelerinden bir tanesi olan Azerbaycan Bulvarında esnaflık yapan Akdeniz Hırdavat Müdürü Bilal Köse, sonbahar ve kış aylarının kendileri için bol kazançlı geçtiğini söyledi.

"YAĞMURDAN ÖNCE DEĞİL"

Bilal Köse yağmurlarla artan şemsiye satışları hakkında, "Yağışların artık artacağı günler öncesinden belliydi. Zaten meteoroloji geçen hafta ikaz etti. Allah'a şükür işlerimiz çok iyi. En çok satışı yağmur yağmadan önce değil, yağmur yağarken yapıyoruz. Halkımız iş artık son raddeye geldiği zaman çözüm aramaya başlıyor. Bu da bizim toplum olarak sanırım karakterimiz. Bu gibi durumlar fırsattır. İnsanların en çok ihtiyacı olan anda onlara güler yüzle yaklaşmak lazım. Tabi güler yüz tek başına yeterli değildir. Belki de en önemlisi kaliteli ürün satmalısınız ki o insan tekrar alışveriş yapmaya gelsin. Bazı vatandaşlara göre şemsiyeler pahalı, ama bize göre pahalı değil. Şemsiyelerimiz 10 liradan başlıyor, kalitesine göre 40-50 liraya kadar var" diye konuştu.

"BİZ VERGİ VE KİRA ÖDÜYORUZ"

Yağmur yağmasıyla ortaya çıkan seyyar şemsiyecilerden yakınan Köse, "Biz vergi ve kira ödüyoruz, çok az karla şemsiye satıyoruz. Bazen işler iyi gitmiyor, zararına sattığımız da oluyor. Bazı arkadaşlar toptan aldıkları şemsiyeleri vergi ve kira ödemeden seyyar olarak satarak bizi sıkıntıya sokuyor. Sonuçta ne olursa olsun bu olay emek hırsızlığıdır. Halkımız bu satılardan alışveriş yapmamalıdır. Eğer bu insanlara ilgi gösterirsek nu konu her geçen gün büyür ve diğer sektörleri de içine alır. Zabıtalar sağ olsun göz açtırmıyor, ama yine de bu durumdan çok şikayetçiyiz" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz