Manşet Gazetesi olarak geçtiğimiz hafta “PAZARCIK’TA ŞİKÂYETLER ARTIYOR” başlıklı haberle Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde alt yapı yetersizliği ve Menderes Mahallesi’nin kanalizasyon atıklarının Kartalkaya barajına aktığı, bazı yolların ise bakımsızlığını gündeme getirmemiz sonrası MHP Pazarcık İlçe Başkanı Yusuf Şahin’de gelmeyen hizmetler nedeniyle veryansında bulundu.

VERİLEN SÖZLERİ UNUTMADIK

Şahin, kendi Sosyal Paylaşım facebook hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Seçim dönemi ne demiştik "Belediye Başkan Adayımız Koltuğuna Oturana Kadar Başkanın Yanındayız. Başkan Koltuğuna Oturduğu Zamanda Vatandaşlarımızın Yanında olacağız." Verilen sözleri unutmadık elbette yeri ve zamanı geldiğinde dün seçim meydanlarında belediye başkan adayının kazanması için nasıl mücadele ettiysek bugün de Pazarcıklı vatandaşlarımızın yanında söz verilen vaatlerin yerine getirtilmesi için mücadele edeceğiz. Millete verilen sözlerde bahaneye, ihtimale ve zamana yaymaya gerek yoktur. Pazarcık'ta ki bütün mahallelerimizin sorunları bellidir. Bu zamana kadar Pazarcık Belediyesi mahallelerde ki sorunlarla ilgili nasıl bir çalışma ne gibi bir planlama yapmıştır. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler Pazarcık Belediyesi tarafından neden geçiştirilmektedir. Sorunlara çözüm üretecek zaman geçmiş ve artık faaliyetlerin hayata geçirileceği zaman gelmiştir.

Belediyecilik bahanelerle, öyle bu işin kitabını yazmalarla, tribünlere oynamalarla olmayacağını 4 aydır anlamış olmalısınız. Siz hala pehpehler, pohpohlarla uğraşırsanız vatandaş size yazdığınız kitabı hiç okumadınız mı der sahaya indiğiniz zaman. Kısaca vatandaş yapılan hizmete bakar. 31 Mart Seçimlerinden 4 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen hala gözle görülür elle tutulur bir faaliyetin oluşturulamaması vatandaşlar nezdinde Pazarcık'ın sorunlarını çözüme kavuşturacak kadroların oluşturulamaması ve günden güne zaman kaybedilmesinin pohpohlanacak ve alkışlanacak bir tarafı yoktur. Elbette yanlışa yanlış doğruya doğru demesini biliriz. Bizim de içinde bulunduğumuz bir ittifakın adayı olması ve bu kapsamda seçim kazanması bu gerçeği değiştirmez.

TARİH DEĞİŞTİ, KİŞİLER DEĞİŞTİ FAKAT PAZARCIK HİÇ DEĞİŞMEDİ

Bugün baktığımız da dün birlikte yönetim, birlikte belediyecilik anlayışından eser kalmamış tamamen kendi kabuğuna çekilmiş bir yönetimin tıpkı kendinden öncekiler gibi yanlışa sürüklenmesi gözle görülür hal almıştır. Tarih değişti, kişiler değişti fakat Pazarcık hiç değişmedi demek istemeyen bir nesiliz. 100 yıllık bir belediye, bölgesinde Mega ilçe konumunda olması gereken ilçemiz maalesef yıllar geçtikçe Mikro ilçe olarak kalmaya mahkûm bırakılmaktadır. Yapılan göçlerle dünyaya açılsa da kendi kabuğunu kırıp bir türlü dünyaya açılamadı. Uzun yıllar İlçeyi ziyaret etmeyenlerin, her yıl yaz sezonunda ilçeyi ziyarete gelenlerin şaşırdığı, Pazarcık’a bu hizmet yapılmış diyebildikleri kabuk çatlatan bir yapıt bir eser maalesef hayata geçirilmiş veya projelendirilmiş değil, Pazarcık’ta değişim sadece görsellikle kalmamalı yüksek binaların içinde kaybolan insanlara dönüşmemeliyiz. Bunun için de yapıcı olmak mecburiyetinde olması gereken bizler değil bizi yönetmek için seçilenler olmalıdır. Yurt dışına​ en fazla göç veren, yurtdışında​ " Pazarcık mı büyük Türkiye’mi" esprilerini dünyaya duyuran bir ilçenin kaderi bu şekilde olmamalı diye düşünüyoruz.

SEÇMEN SEÇİLENİN ÜSTÜNDEDİR

Uzay çağında, ilçe mahallelerimizde su sorunu hala çözülemiyorsa, şehir içi trafik sorunu çözülemiyorsa, hala bir Pazarcıklı iş için şehir dışına gitme mecburiyetindeyse, sosyal ve ekonomik durum 10 yıllarca değişmemişse, İlçeyi ziyaret edenlerin gittiklerinde anlatacakları pek bir değişiklik yoksa değil 100 yıllık bir ilçe olmak 1000 yılda geçse hiçbir değişiklik olamayacak gibi. Bütün seçilmişler bilmelidir ki Seçmen seçilenin üstündedir. Bu bağlamda meydanlarda yanımızda durup millete verilen sözlerin yerine getirilmesi için biz üzerimize düşeni nasıl yaptı isek sizlerde verdiğiniz sözleri yerine getirmek mecburiyetinesiniz. Şayet Pazarcık Belediyesi mahallelerle ilgili sorun ve sıkıntıları bilmiyor ve hala ne gibi sorunlar olduğunu araştırıyorsa bu konuda da kendilerine hangi mahallede hangi sorunların olduğu konusunda yardımcı olabiliriz.

PAZARCIK’IN SORUNLARI İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİLMİYOR

Fakat geçenlerde Kahramanmaraş ilçeleri ile ilgili yapılan bir basın açıklamasında Pazarcık haricinde ki bütün ilçelerin sorunlarının ilgili bakanlıklarda dile getirilmesi yapılacak olan yatırım ve hizmetlerin sayılması ve Pazarcık'tan hiç bahsedilmemesi de ayrı bir soru işareti ve dikkat çekici bir gelişmedir.

Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Pazarcık Belediye Başkanının geçen günlerde Pazarcık'ta bazı ziyaretler yaparak Pazarcık'ın sorunlarını bildiklerini ve gerekenlerin yapılacağını söylemelerinin bizce hiçbir karşılığı ve samimiyeti yoktur. Çünkü Pazarcık'ın sorunlarını Pazarcıklı vatandaşlara anlatmayacaksınız diğer ilçelerin sorunlarını nasıl ki ilgili bakanlıklara anlatıyorsanız bir zahmet Pazarcık'ın sorunlarını da ilgili kurum, müdürlük ve bakanlıklara yapmanızın daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Bir diğer konu ise Büyükşehir Belediye meclisine yani il meclis toplantısına katılan il meclis üyeleri 4 ayda toplam 6 il meclis toplantısında Pazarcık'ın sorunları ile ilgili kaç önerge ve talep vermişlerdir. Bu konu ile ilgili olarak ta yapmış oldukları önerge ve taleplerin yazılı olarak Belediye’nin Resmi sayfasından paylaşılarak yaptıkları talepleri açıklamaları yerinde olacaktır. Gelecek hizmet ve yatırımların yapılacağını vatandaşlara açıklarken tarih verilmesi de bekleyiş içinde olan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi açısından daha uygun ve doğru olacağı kanaatindeyiz.

MAHALLELERİMİZİN SORUNLARI NEZAMAN GİDERİLECEK?

Meselâ Ufacıklı Mahallemizin Yol çalışması ve parke taşı döşeme işleri hangi tarihte yapılacak, Salmanlı mahallemizin alt yapı sorunu hangi tarihte yapılacak, Sakarkaya Mahallemizin yol ıslah çalışması ne zaman yapılacak buna benzer diğer mahallelerimizde yapılacak olan çalışmaların hangi tarihte yapılacağının açıklanması bizce çok yerinde ve uygun olacaktır. Belediyeciliğin ve hizmet etmenin en güzel örneğini Milliyetçi Hareket Partili belediyelere bakarak görebiliriz. Üzerimizde bulunan tarihi bir vazife olarak kabul ettiğimiz Büyük Türk Milletine hizmet etmek ve bu yolda Milliyetçi Hareket Partisi adına çalışmak bizim için bir onur ve gurur kaynağıdır. Gücünü Milletimizden alan Partimiz Türk Milletinin daima savunucusu olmuştur ve olacaktır. Diyeceğimiz o dur ki; Ya Pazarcık'ın sorunları çözülecek ya da sorumlular Millete hesap verecekler ve siyaset sahnesinden ayrılırken üzerlerine yapışan hizmetsizlik etiketini hayatları boyu taşıyacaklardır.

Saygı, Sevgi ve muhabbetle.”

Editör: Mahmut Beyaz