15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasına sızan Fethullaçı Terör Örgütü (FETÖ) mesnupları, Türkiye’de hükümeti devirmek isteyerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘a ve Türk Milletine bombalar ve kurşunlar yağdırmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Külliye, Jandarma Komutanlığı, Medya Binaları ve binlerce sivil vatandaşın üzerine bombya yağdırarak ülkeyi ele geçirmeye çalışan FETÖCÜ Teröristlere, başta Türk Milleti olmak üzere ülkenin dört bir tarafı sokaklara inerek işgalin önüne geçmiş ve ülkede yeni direniş uyandırarak, vatanını korumuştu. O gece de 249 kişi şehadet şerbeti içerek şehit düşerken 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı. Bundan tam 2 yıl dönce ülkeyi bölmelerine izin vermeyerek büyük bir başarıya ve unutulmayacak bir direnişe imza atan Türk halkı, ülkenin bölünmesine izin vermedi. 15 Temmuz’un ikinci yıldönümüne özel ülkenin dört bir yanında kutlamalar ve anma programları devam ederken bir anma programı da Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kahramanmaraş Wushu Takımından geldi. Merkez Spor Kompleksinde Wushu Antrenörü Halide Ay öncülüğünde toplanan sporcular, yaptıkları gösteri ile 15 Temmuz’u andı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun açılışıyla başlanan program, sporcuların mindere çıkıp gösteri yapmasıyla devam etti. Burada kısa bir konuşma yapan Antrenör Halide Ay, 15 Temmuz’un önemine değinerek, “Allah bir daha bu ülkeye böyle kara bir gece yaşatmasın” dedi.

15 TEMMUZ’U HATIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
15 Temmuz’da yaşanan o anları tekrar hatırlamaya çalıştıklarını söyleyen Halide Ay, “Biz bugün öğrencilerimizleburada 5 Temmuz Gziler ve Şehitleri anma programı yapıyoruz. Gençlerimiz ile gösteri yapıyoruz. Gençlerimizin milli duygularını yansıtmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizle güzel işler yapamaya ve 15 Temmuz’u hatırlamaya çalışıyıoruz. Türk milleti o gece hakikaten çok önemli bir gün yaşadı. Ben gerçekten hala konuşurken bile duygulanıyorum. Allah tekrar bize öyle bir gece yaşatmasın ve tekrar bu ülkeyi bölmeye çalışan hainlere fırsat vermesin. Daha güzel geleceğe ve daha güzel bir ülkeyi görmeyi Allah bize nasip eder inşallah. Biz zaten o gece tüm dünnyaya haykırdık nasıl bir vatansever ülke olduğumuzu. Bizde bu milli görüş ve duygular olduğu sürece, biz vatabnımızı, bayrağımızı, toprağımızı kimselere teslim etmeyiz” şeklinde konuştu.

DÜNYADA BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKMEYİ İSTİYORUZ”
Halide Ay son olarak şunları kaydetti: “Biz Doğu ve Güneydoğu İller Birliği kurduk Wushu Federasyonu adı altında. İller arası turnuvalar düzenleyeceğiz ve buralarda derece yapan öğrencilerimizi toplayacağız bir milli takım düzeyinde kamp yapacağız. Yetiştireceğiz ve ondan sonra da seçmeler yapacağız. Bu sayede Türkiye’de birinci çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız bu yönde. Bu sayede Avrupa ve Dünya da bayrağımızı göndere çekmeyi hedefliyoruz.”

Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz