Kahramanmaraş’ın müzikal anlamda en köklü firmalarından biri olan ve sadece kent halkına değil bölge halkına gerek müziği, gerek enstrümanları gerekse de sanatı sevdiren Volkan Müzik Galerisi, 25 yıldır aynı çizgiyle kalitesinden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Bütün müzik aletlerinin satışının yanı sıra verdiği kurslarla, şiirin, şairin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta ve bölgede vatandaşların müzik dünyasını geliştiren Bağlar ailesi, bu alanda Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Masterwork’la işbirliğini de her geçen gün artırarak başarılarını sürekli hale getirdi. Volkan Müzik Galerisi’nin kurucusu Müzik Adamı, Araştırmacı ve Bağlama Üstadı Mehmet Bağlar, çalışmalarını anlatırken, başarılarıyla adından söz ettiren oğlu Volkan Bağlar ise kurslar ve müzik aletleri hakkında bilgiler verdi. Mehmet Bağlar, Masterwork firmasının sahibi Çetin Limoncu’ya verdiği destekten ötürü teşekkür etmeyi unutmazken, bağlama konusunda iddialı olduklarını söyledi. Volkan Bağlar ise ‘Bölgenin en büyük müzik mağazası olarak yolumuz devam edeceğiz, bizde asla durmak yok’ ifadeleriyle iddialı olduklarına dikkat çekti.

“KAHRAMANMARAŞ’TAKİ İLK MÜZİK ALETLERİ MAĞAZASINI BİZ KURMUŞTUK”

Kahramanmaraş’taki ilk müzik aletleri mağazasını kendilerinin kurduğunu anlatan Mehmet Bağlar, “Volkan Müzik Galerisi olarak Kahramanmaraş’taki ilk müzik aletleri mağazasını biz kurmuştuk. Küçük bir iş yerimiz vardı, çok şükür 10 yıllık kiracılık dönemimizden sonra kendi mülkiyetimiz olan, 3 katlı büyük bir mağazayla Volkan Müzik Galerisi’ni geliştirdik. İlk olarak bağlamayla başladık, küçükten gitara giriş yaptık. İlerleyen dönemlerde yaptığımız başarılı çalışmalarla kişilerin isteği ve talebi üzerine bütün müzik aletlerini bulunduran bir konuma geldik. Bağlama, keman, gitar, yan flüt, klarnet, piyano gibi müzik aletlerinin satışının yanı sıra 6 dalda kurs da veriyoruz. Bir gitar alana örneğin kampanyamız var, bir aylık ders ücreti bedava. İşimizi büyütmeye her geçen gün devam ettik, sonrasında bağlama atölyemizi kurduk. İzmir’de kendi atölyemizde bağlamalarımızı yapıyoruz. Mutluyuz, her yıl büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’nin 17 iline bağlama gönderiyoruz, aynı zamanda stüdyomuz var ve burada albüm çalışmaları da yapıyoruz. Albüm yapmak isteyenlere de bu arada müjde veriyoruz. Bizim çalışmalarımız tamamen ekonomik, kimselere dokunmuyor, zorlamıyor ama kaliteli çalışmalar ortaya çıkarıyoruz. Ekonomik olarak zorluk çeken fakat hayali olan insanlara yardımcı oluyoruz. Enstrüman konusunda biz çok iddialıyız, yeni ağaç türlerini deniyoruz” dedi.

“MASTERWORK HER KONUDA BİZE BÜYÜK DESTEK SAĞLIYOR”

Volkan Müzik Galerisi olarak Türkiye’nin en büyük firmalarından Masterwork ile çalışmaktan gurur duyduklarını belirten Bağlar, sözlerine şu şekilde devam etti, “Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük firmalarından Masterwork firmasının değerli patronu Çetin Limoncu bizi her konuda olduğu gibi batı enstrümanlarında da destekliyor. Allah ondan bin kere razı olsun demek istiyorum. Masterwork firmasıyla birlikte iş birliğimiz tüm hızıyla devam ediyor, iki büyük firmanın ortaklığında Kahramanmaraş’ta önemli işler yapıyoruz. 12 yıldır Masterwork ile zaten çalışıyorduk ama son beş yılda birlikteliğimizi daha da kuvvetlendirerek, başarı basamaklarını tek tek çıkmaktayız. Batı enstrümanları dediğimiz zaman keman, piyano gitar ve yan flüt gibi müzik aletlerini kapsıyor. Biz kendi branşımız olan bağlama konusunda iddialıyız. Çetin beyin de kompozit bağlama üretimi başladı, çok da güzel yapıyorlar. Bu konuda da bize son derece destek veriyorlar. Aynı zamanda çetin beyle 11-12 yıllık dostluğumuz var, ticari anlamda da birlikte çalışıyoruz. Kendisi çok doğru, başarılı bir ticaret adamı. Çetin bey bize her zaman arkamızda olduğunu söylüyor, büyümemiz konusunda her türlü destekte yanındayız dediler. Elinden gelen her türlü desteği veriyor, Masterwork’ün desteğini de alarak biz de büyüdük tabi ki. Allah nazardan saklasın, bizim önümüzü açtı diyebiliriz.”

“BÖLGE HALKI ARTIK VOLKAN MÜZİK GALERİSİ’Nİ TANIYOR”

Masterwork’le Volkan Müzik Galerisi’nin çok önemli bir konuma geldiğine dikkat çeken Bağlar, “Yalnız Kahramanmaraş’ta değil, bölgede çok iyi bir konuma geldi. Bölge halkı artık Volkan Müzik Galerisi’ni tanıyor. Biz artık markalaştık, patentli olduk ve tercih noktasında da büyük ilgi görüyoruz. Çeşitli illerden bize takdire şayan övgüler yağıyor, biz müşterimize veli nimet gözüyle bakıyoruz. Bizim rızkımız ve ekmeğimiz, müşterimizdir. Masterwork olarak biz Volkan Müzik Galerisi’nin arkasındayız diyor Çetin bey her zaman, bu noktada Masterwork’e ve patronu Çetin Limoncu’ya bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Biz her geçen gün büyüyoruz, ben bundan çok mutlu oluyorum. Memleketim Kahramanmaraş’a hizmet etmekten son derece mutluyum, gururluyum” dedi.

“KAHRAMANMARAŞLILARIN VE MÜZİĞİ SEVEN HERKESİN YANINDAYIZ”

Kahramanmaraş’ta eskiden ayıplanan müzik aletlerini çalmayı bütün insanlara öğretmenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Bağlar, “Kahramanmaraş’ta eskiden enstrüman çalmak ayıptı, benim hatta ilk çaldığım bağlamamı rahmetli babam kırmıştı. Benim başıma sazcı mı olacaksın demişti. Ben yenilmedim, iyiki de yenilmemişim. Yıllar sonra babam da iyiki sözümü dinlememiş, çalışmışsın oğlum dedi. Şimdi ben aynı şeyi oğlum Volkan’a söylemiyorum, Volkan çok iyi yetişti çok da güzel bağlama çalıyor. Kahramanmaraş’ın, Kahramanmaraşlıların, müziği seven herkesin yanındayız. Her evde bir enstrüman olsun, her evde kesinlikle enstrüman çalan bir kişi olsun. Çünkü müzik ruhun gıdasıdır. Aynı zamanda ne zaman başın darda kalsa müzik sığınılabilecek en güzel limandır. Mutluyuz, işimizi yapıyoruz. Biz Volkan Müzik olarak işimize son derece önem veriyoruz. Önem vermek, müşteriye de ehemmiyet vermektir. Müşterimiz de bu konuda bizleri takdir ediyor. Özellike bağlama noktasında çok başarılısınız diyorlar. Gerçekten de bölgede çok iyiyiz, bağlama konusunda iddialıyız. Aynı zamanda benim temelim saz sanatçılığıdır, onun da bunda çok büyük etkisi vardır” şeklinde konuştu.

“BU NOKTAYA HİÇ DE KOLAY GELMEDİK”

Volkan Bağlar ise Volkan Müzik Galerisi olarak geldikleri noktaya zorlu süreçlerden geldiklerini belirterek, “Volkan Müzik Galerisi olarak 24 yıl önce çıktığımız bu yolda, geldiğimiz bu noktaya hiç de kolay gelmedik. Zirveye geldiysek elbette basamakları tek tek çıkarken, emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda çalıştığımız büyük firmaların önemli katkılarını gördük. Biz bu büyük firmalarla birlikte son 12 yıldır daha sıkı çalışmaya başladık. Onlardan aldığımız güçle, biz de güçlendik. İnsanların enstrümanları sevmesi için herşeyden önce biz mesleğimizi kendimiz sevmeye başladık. Zaten bu iş benim babamın müzisyenliğinden gelmekte. Kendisi Belediye Bando Şefliği’nden emekli olmuştu. Akabinde yıllardır yaptığımız kampanyalarla şehrin müzik dünyasına önemli katkılar sunduğumuzu düşünüyoruz. Bu süreçte uzun zamandır devam eder kampanyamız var, gitar alanlara ücretsiz dersler veriyoruz ki bunu hiç kimsenin desteği olmadan yapıyoruz. Amacımız tamamen gençleri, özellikle son zamanlara artan uyuşturucu kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Hani derler ya, güzel insanlar, güzel ahlaklı toplumlar yetiştirir diye. Biz bunu ilke edinerek çıktık yola, maksat müziği sevdirmek, bir enstrüman sevdirmek. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var,  ‘Sanatın kıymetini bilmeyen milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Bu çok büyük bir söz. Biz, yıllar önce bağlama atölyesine girdiğimizde neredeyse toptan fiyatta satmaya başlamıştık ki, pahalı olmasın, herkes alabilsin dedik. Mümkün olduğu kadar her bütçeye uygun bağlamamız var” dedi.

“BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Volkan Müzik Galerisi olarak kırılmaz bağlama yaptıklarına dikkat çeken Bağlar, “Artık bir de kırılmaz bağlamalarımız var artı. Müşteri bazen geliyor, bağlaması kırılmış masraf çıkıyor. Bazılarını ödenebiliyor ama bazıları da ödenemiyor. Biz de neden kırılmayan bağlama olmasın dedik ve onu da yaptık. Bağlarımızda her türlü iki yıl garanti verebiliyoruz. Akabinde de zaten dersleri var, derslerde de anlatıyoruz zaten. Bizim bütün eğitimlerimiz birebir verilir, grup derslerimiz hiç yok. Hocalarımızın hepsi gerçekten de işinde profesyonel insanlar. Yoldan geçen birine gel kardeşim enstrüman çalıyorsan ders ver demiyoruz. Kahramanmaraş’taki okulların yüzde 80’iyle zaten çalışıyoruz. Sağolsunlar bizleri tercih ediyorlar. Özellikle şehir dışından gelen yeni müzik öğretmenleri burayı gördüklerinde Kahramanmaraş’ta böyle bir iş yerinin olmasını beklemiyordum, iyiki sizlerle tanıştım, herşeyden önce böyle esnafların olduğunu bilmiyordum diyorlar. Güler yüzünüz, sattığınız ürünün arkasında durmanız, müşteriye asla sırtınızı dönmememiz çok güzel diyorlar. Bu da işimize dört elle sarılmamıza büyük katkı sağlıyor. Bölgenin en büyük müzik mağazası olarak yolumuz devam edeceğiz, bizde asla durmak yok” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz