Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan Müslümanların yoğun saldırılar altında kalması sonrası yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde hayırseverlerden toplanan insani yardım malzemeleri tıra yüklenip İdlib'e gönderildi. Yardım kampanyasına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İsar Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, KADEP, Memur Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Tügva, Saçaklızade Vakfı ve Genç Ufuk Derneği de destek verdi. Gönderilen 4 tırla birlikte Toplamda Kahramanmaraş’tan İdlib’e gönderilen tır sayısı ise 189 oldu. İhtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere tırlara yüklenen insani yardım malzemeleri, KAFUM’dan uğurlandı.

“GURUR GÜNÜ YAŞIYORUZ”

Dualarla İdlib’e gönderilen tırlar hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, “Bugün Kahramanmaraş olarak hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hem de Kahramanmaraş'ta bulunan sivil toplum kuruluşları ve bütün Kahramanmaraşlılar olarak bir gurur gününü daha yaşıyoruz. Bugün sadece Kahramanmaraş'tan 189.'su olan 4 yardım tırımızı daha göndermiş olacağız. Bunlar bir tır giyim, bir tır un, bir tır yatak,  bir tır da giyecek olmak üzere 4 tır daha İdlib'e yardım göndereceğiz. Kahramanmaraş ilimizde yaşayan insanlar hakikaten kadirşinas insanlar. Biz kampanyayı başlattığımız günden bu tarafı birkaç defa kampanyayı burada bitirelim dememize rağmen yardımların ardı arkası kesilmedi. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmek açısından gelen yardımlarımızı mağdur olan insanlara ulaştırmak üzere bu kampanyayı yürütmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda eş zamanlı olarak yine valiliğimiz, kaymakamlıklarımızla beraber yemen kampanyamızda devam ediyor. Ben buradan bütün kurum, kuruluşlarımıza ve Kahramanmaraş halkımıza yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizde hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak hem kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olarak bundan sonrada bu organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN MAĞDUR VE MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK”

Türk milletinin her zaman mazlum ve mağdurların yanında olduğuna dikkat çeken Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise, “Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi genel sekreterimizin belirttiği üzere güzel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Büyükşehir belediyemizin organizasyonunda sivil toplum örgütlerimizin çalışmalarıyla ve Kahramanmaraşlılarımızın katkıları ve çalışmalarıyla damlaya damlaya göl olur misali 4 tırı daha İdlib'e uğurlamak üzereyiz. Milletimiz her zaman mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmuştur. Bunun güzel bir örneğini daha tekrar yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. İnşallah bu acılar son bulur ve Suriye istikrarına kavuşur, oradaki sıkıntılar ve acılar sona erer. Ben bu vesileyle emeği geçen tüm herkese organizasyonda büyükşehir belediyemize, sivil toplum örgütlerimize, vakıflarımıza, özellikle öğrencilerimize, annelerimize ve babalarımıza ve tüm değerli Kahramanmaraşlılarımıza güzel katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe bu yardımlarında devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından 4 yardım tırı Suriye’nin İdlib bölgesine uğurlandı.

(Haber: Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz