Önceki gün Ankara Spor Salonu’nda büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirilen ve kongreden çok demokrasi şenliği havasında geçen AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerden aldığı güvenle yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Oldukça samimi bir ortamda yapılan kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, listesiyle birlikte yeni dönemde yol yürüyeceği arkadaşlarını seçti. Açıklanan Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinde Kahramanmaraş’ın gururu Mahir Ünal’da yer aldı. Bir önceki MKYK’da AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı, Tanıtım ve Medya Başkanı ile Parti Sözcülüğü görevlerinde bulunan Ünal, yeni dönemde parti sözcülüğü dışındaki diğer görevlerine devam edecek.

Belirlenen yeni liste sonrası bizde Manşet Gazetesi olarak Mahir Ünal’ın yeni görevini Kahramanmaraşlılara sorduk.

İşte halkla yaptığımız röportajın detayları…

ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”

İsmail Akgül

Kahramanmaraş’ımızın gururu olan Mahir Ünal’ı yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildiğinden dolayı tebrik eder, görevinde başarılar dilerim. Biz zaten bunu Mahir Bey’den bekliyorduk. Yani Kahramanmaraş için çok çalışıyor. Emeklerinin karşılığını da alması lazım. Biz daha kendilerinden Kahramanmaraş için çok şey bekliyoruz ama inşallah olur da daha üst mevkilere gelirde daha iyi işlere imza atar. Ben tekrardan memleketimiz ve tüm Türk halkı için Mahir Ünal’a yeni görevinde başarılar diler, çıktığı bu yolda Allah utandırmasın diyorum.

MAHİR BEY’DEN BİR IŞIK BEKLİYORUZ”

Yaşar Özcan

Öncelikle AK Parti yıllardan beri bu Kahramanmaraş’ın kalesi ve yıllardan beri oy verdiğimiz bir parti. Ülke genelinde en yüksek oy veren illerin başında geliyor. Kendilerini beğeniyoruz ama bir kusurlarını da söylemeden geçemeyeceğim. Kahramanmaraş’ımız için çok çalışmıyorlar yani Kahramanmaraş’a çok kulak asmıyorlar. Biz kendilerini seviyoruz ve oy veriyoruz, onlarda bizi sevip bizim sorunlarımızı görüp dile getirip yapsalar iyi olmaz mı. Mesela her ile stat yapılıyor ama Kahramanmaraşspor bugün 14 bine yakın taraftarı var ama buraya stat yapılmıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buraya geldiğinde ondan ve Mahir Ünal’dan söz aldık stat yapılacak isimler açıklandı ama isimler arasında Kahramanmaraş yine yoktu. Biz yine de siyasilerden ve Mahir Bey’den bir ışık bekliyoruz. Kahramanmaraş onların kalesi, en çok oy alınan illerden bir tanesi. O yüzden buraya bakmaları lazım. Ben tekrardan Mahir Ünal’a çıktığı bu yolda başarılar dilerim.

MAHİR BEY’E YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”

İsa Pamuk

Tabi ki Mahir Ünal’ın yeniden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı seçilmesine çok sevindik. İnşallah Maraş’ımıza hayırlı uğurlu olur ve hizmetlerine devam eder. Ayrıca Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bundan dolayı da çok sevindik. Tabi bundan sonraki süreçte de vekillerimizden ve Mahir Bey’den çalışmalar bekliyoruz. Ben zaten Mahir Bey’in hemşerisiyim. Ben Elbistan’dan geliyorum. Orada bazı sorunlar onların yapılması adına çalışmaların başlatılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Ben idareciyim mesela öğrencilerimize burs konusunda yardımcı olabilirler. Eğitim konusuna biraz ağırlık verseler hakikaten çok iyi olur. Tekrardan Mahir Bey’e yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

DEVLETİ VE ŞEHRİ İÇİN ÇALIŞAN EN GÜZEL MİLLETVEKİLİDİR”

Ramazan Dede

Bugüne kadar Kahramanmaraş Milletvekilleri arasında en iyi olanlardan birisi Mahir Ünal’dır. Devleti ve şehri için çalışan en güzel milletvekilidir. Hem devletimiz hem de şehrimiz için çalışan çok çalışkan bir milletvekilimizdir Mahir Ünal. Gerçekten de dört dörtlük vatanı ve milleti için canını vermeye hazır bir milletvekilidir. Bende Kahramanmaraşlı olarak, Mahir Ünal’ın hemşerisi olarak yeni görevi tekrardan alması beni gururlandırdı. Kahramanmaraş’ta bir sulama sorunu var bunu da dile getirmek istiyorum; Ayvalı Barajı Sulama sorunu var. Şuan 3 seneden beri arazilerimize sulama verilmiyor. Helete’de bir su vardı onu Gaziantep’e vermişler ama bizim 3 seneden beri buğdaylarımız sulanmıyor. Milletvekillerimiz buna bir çözüm bulursa çok seviniriz.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ”

Murtaza Ceren

Tabi Mahir Ünal’ın yeniden Genel Başkan Yardımcısı olması bizleri sevindirdi ama Kahramanmaraş’ın hala eksiklikleri var ve bunu gözden geçirerek o eksiklikleri kapatması lazım. Yani Kahramanmaraş’a biraz daha bakmasını istiyorum. Mesela bizim köylerimizin yolları halen yapılması ve öyle duruyor. Afşin’e baktığımız zaman yapılması gereken yollar ve o yollar öyle duruyor. Bundan sonraki süreçlere bakacağız. Kahramanmaraş’a bu zamana kadar hep AK Parti’nin yanında yer aldı ona göre de vekillerimiz Kahramanmaraş için güzel çalışmalar yapmaları lazım. Vekillerimiz buradan çıkıp diğer şehirlere baktığı zaman Kahramanmaraş o şehirlerin 3’te biri kadar gelişmişliği açısından. O yüzden siyasilerimiz buna bakıp ona göre çalışma yapmalıdırlar.

MEMLEKETİMİZE İYİ BAKMASI LAZIM”

Ahmet Şam

Ben bir Kahramanmaraşlı olarak Mahir Ünal’ın göreve yeniden seçilmesini çok sevindim. Tabi onlar da hükümet olarak memleketimize iyi bakması lazım. Ben yeniden Mahir Bey’e siyasi hayatında başarılar dilerim.

Haber: Emre Akkış/Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz