Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve 3 ay gibi kısa bir süre de tamamlanarak, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşın kullanımına sunulan Karamanlı Köprülü Kavşak Projesi’ne olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle kent trafiğini rahatlatması ve trafik karışıklığını önlemesi bakımından oldukça önem arz eden Karamanlı Köprülü Kavşağı, taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor. Kentte en çok şikâyet konusu olan ulaşım sorununa yeni bir soluk kazandıran ve tüm bunların yanında kavşak civarında ki esnaf ile vatandaşların ses gürültüsünü de hafifleten Karamanlı Köprülü Kavşağı’na sosyal medyadan da övgü yağdı. Kavşağa yönelik sosyal medya üzerinden yapılan “Kahramanmaraş’a yakışır bir kavşak. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Çok modern bir kavşak olmuş” gibi yorumlarda vatandaşın ne derece memnun olduğunu gözler önüne serdi.

Manşet Gazetesi olarak Karamanlı Köprülü Kavşağı’nda büyük çoğunluğu esnaf olan vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde “Karamanlı Kavşağı nasıl olmuş?” sorumuza cevap veren vatandaşlar, kavşağın çok modern bir görünüme kavuştuğunu belirterek, trafiğin rahatladığını söyledi. Daha önceleri trafik yoğunluğundan dolayı kavşaktan geçişlerde ses ve gürültünün çok olduğunu ancak kavşağın yenilenmesinin ardından bu sorunun ortadan kalktığını ifade eden vatandaş, kısa zamanda çıkardıkları bu güzel işten ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İşte Karamanlı Köprülü Kavşağı civarında vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları…

KAHRAMANMARAŞ’A YAKIŞIR BİR YOL OLDU”

Hüseyin Aykır
Yolumuz çok güzel oldu. Önceden trafik çok karışıktı, çok sıkışıyordu. Sürücüler park sıkıntısı yaşıyordu ama şuan yol çok iyi oldu. Sadece esnaf olarak işlerimiz biraz azaldı müşteri kaybettik birazda olsa. Önceden trafik lambaları vardı, yol dardı ve trafik çok sıkışıyordu. Ama şuan aksine daha iyi oldu. Yol genişledi çok modern oldu. Kahramanmaraş’a yakışır bir yol oldu.

TRAFİĞİ RAHATLATTI”

Fetih Nacar
Yapılan bu yol trafik açısından çok iyi oldu ayrıca insanlarımız çok rahatladı. Önceden trafiği kaldırmıyordu burası yani araçlar sıkışarak ilerliyordu. Kazaya davetiye çıkarıyordu önceki yol ama şimdi öyle değil, yol genişledi araçlar istediği gibi özgürce gidebiliyor yoldan bu memleketimize yakışır bir yol oldu.

MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA”

Metin Alıç
Yapılan çalışma sonucunda çok güzel bir kavşak oldu. Memleketimizin bütün yolları keşke böyle olsa, vatandaşlarımızı çok rahatlattı yol ama esnaf arkadaşlarımıza biraz zararı oldu. Yol genişletilince araçlar eskisi gibi dükkânların önünden geçemiyor. Dediğim gibi çok güzel çalışma çok mükemmel olmuş. Trafik çok rahatlamış durumda. Eskiye göre park sorunu, trafik sıkışıklığı gibi bir şey kalmadı bu yüzden yolu yapan yetkililerin eline sağlık.

İNŞALLAH BÜTÜN YOLLARIMIZ BU ŞEKİLDE OLUR”

Mehmet Büyükbenli
Mahallemize yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Yapılan hizmet çok güzel ve çok sevindirici olay. Bizim açımızdan çok iyi oldu. Yapılan yol vatandaşları rahatlattı. Önceden çok stresliydi yol çok tedirgindi ama şimdi çok rahatladı yolumuz çok iyi oldu. Umarım devamında bütün yollarımız böyle olur.

DAHA GENİŞ, DAHA GÜZEL OLDU”

Ahmet Altuntaş
Belediye başkanımız çok iyi bir şey yaptı bu yolu yaparak. Vatandaşlarımız huzura kavuştu açıkçası. Trafik çok rahatladı insanlarımızın da kafası karışıyordu trafik yönünden ama şuan öyle değil daha geniş ve daha güzel oldu yol. Ben çok memnun kaldım belediye başkanımıza çok teşekkür ederim.

MAHALLEMİZE BİR CANLILIK GELDİ”

Hüdaverdi Culfa
Bu yolu esnaf olarak ta vatandaş olarak ta düşünürsem çok pozitif bir yol oldu yapanların eline sağlık gerçekten. Görüntü olarak çok güzel bir görünüme kavuştu. Önceden kazaya davetiye çıkarıyordu yol dar ve kalabalık olduğu için ama şuan yol genişletildi daha canlı daha düzenli oldu. Memleketimize ve mahallemize bir canlılık geldi ve buda bize sevindirdi.

MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Ziya Culfa
Memleketimiz için çok hayırlı bir yol oldu. Yani bu yolun artıları şehrimize çok iyi yaradı. Trafik olsun yayalar olsun çok rahata kavuştu bu yolla beraber. Genel anlamıyla çok güzel bir çalışma oldu yetkililerin eline sağlık. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun yolumuz.

BİTMESİNİ HEYECANLA BEKLİYORDUM”

Hacı Tecir
Bence bu kavşak çok iyi oldu. Trafik akışı mükemmel oldu. Heyecanlı bir şekilde bitmesini bekliyordum yolun bitince bakıp inceledim çok hoşuma gitti yapılan yol çok şahane olmuş, yapanların gerçekten eline sağlık.


 

HER HİZMET BİR KÜLFETLE GELİR”

Hakan Yaprak
Kısa zaman da gayet güzel bir tünel kavşak yapıldı. Yapanlar gece gündüz demeden çalıştı gerçekten çok memnunuz yoldan ama esnaf olduğumuz için burada az da olsa müşteri kaybına uğradık. Ancak önemli değil her hizmet bir külfetle gelir o külfete razı olmak lazım diye düşünüyorum. Önceki gibi ışık yok. Artık araçlar çok rahat bir şekilde geçiyor. Tabi buda çok iyi bir şey. Çok güzel bir yol oldu.

EMEĞİ GEÇENLERE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM”

Mustafa Culfa
Karamanlı kavşağında 17 yıldır esnafım ve o yıldan bu yana yapılan en güzel hizmet olarak görüyorum. Bir şoför olarak da çok iyi bir yol oldu. Yani diyeceğim yapılan hizmetten gurur duydum memleketimize çok güzel bir yol yapıldı. Yolu yapanlara, emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ederim.


Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz