Koronavirüs... Tüm dünyada insanların ölümüne kadar birçok olumsuzluğa sebep olurken, Türkiye’de salgının yayılma hızını önlemek ve ölümlerin önüne geçmek adına çok sayıda tedbir alınıyor. Alınan tedbirlerin yanı sıra uzmanlar ise virüsten korunmak noktasında mümkün olduğunca evden dışarı çıkılmamasını, yoğun kalabalık ortamlarda bulunulmamasını ve özellikle toplu ulaşımın daha az kullanılmasını öneriyor. Toplu ulaşımın az kullanılmasıyla insanların bireysel araçlarıyla işlerine gitmesi sebebiyle kentte bazı zamanlar yoğun trafik oluşurken, araç park yeri noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Hızlıca işlemlerini yaparak evlerine gitmek isteyen vatandaşlar parkomatlara ait cadde ve sokaklarda park ücreti ödemek zorunda kalırken, bazıları ise evden çıkmadan araçlarını evlerinin önüne park ettiği için ücret ödüyor. Bu noktada gazetemize Whatsapp İhbar Hattı’ndan mesaj gönderen vatandaşlar ve esnaflar, bu zorlu süreçte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin de işlerin bıçak sırtı kesildiği şu dönemde elini taşın altına koymasını istiyor. Vatandaşlar, koronavirüs tehlikesinin bitene kadar cadde ve sokaklarda parkomatların park ücreti kesmemesini talep ediyor.

İŞLERİN KÖTÜ OLDUĞU BUGÜNLERDE BİZE DE YAZIK DEĞİL Mİ?”

Bu noktada gazetemiz İhbar Hattı’na mesaj gönderen bir esnaf, çağrısını şu şekilde dile getiriyor; “Ben Kahramanmaraş merkezde iş yeri olan bir esnafım. Dünya olarak virüs belasıyla baş etmeye çalışıyoruz. Bazı insanların sokağa çıkma yasağının olduğu şu dönemde bizler mecburen insanların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için iş yerlerimizi açık tutuyoruz. Biz iş yerimizi kapatırsak bu kadar insan ne yiyip içecek. Evde kalmak benim için de en sağlıklısı ama mecburen işimizin başındayız. Fakat bu süreçte korkuyoruz, sabah gelirken otobüs kullanıyorduk aracımızı park edecek yerin olmamasından dolayı. Ama şimdi otobüse de binemiyoruz, her gün binlerce insan biniyor. Mecburen kendi arabımızla geliyoruz ama bu sefer de park edecek yer bulamıyoruz. İş yerimizin önünde park edecek yer oluyor ama bu sefer de akşam gidene kadar park ücreti ödemek zorunda kalıyoruz. İşlerin kötü olduğu bugün bize de yazık değil mi? Bence tamamen kaldırılsın demiyorum ama bu günlerde kaldırılması gerekiyor. İnsanlar gelsin hızlıca işlemini yapıp gitsin. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istiyoruz, şu günlerde gelin parkomatlara bir süre ara verin.”

HERKES CANINI DÜŞÜNÜRKEN, PARK ÜCRETİ ÖDÜYORUZ”

Bir diğer vatandaş ise, “Ben otobüse binmedim, kendi arabamla geldim ama sabah geldiğimden bu yana aracıma park ücreti yazıldı. Piyasa çökmüş, insanlar iş yapamıyor, sadece marketler çalışıyor, bazı insanlar işlerinden bile olabilecek durumda. Herkesin canını düşündüğü bu günlerde devlet de her türlü desteği veriyorken park ücretinin alınmasını hiç doğru bulmuyorum. Parkomat çalışanları da insan, onlar da virüsten etkilenebilir. Onlara da izin verilmesi gerekiyor. Herkes tedirgin ve korkarken park ücretini belediyelerimiz düşünmemeli. Maalesef ki merkezde özellikle park edecek yer yok. Maalesef parkomatların olduğu yere arabamızı bırakıyoruz. Umarım Belediye Başkanımız bir an önce sesimizi duyar ve bu konuda bir adım atar” ifadeleriyle yardım istedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz