Çocukluğunda vatanına çalışmayı ideal edinen, gençlik yıllarından bu yana idealarını yapmak için AK Kadrolar ile halka hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç, şehrin bir sorununa daha el attı. Ceyhan, Sır Barajı ve Aksu çayına bırakılan fabrika atıkları, Erkoç’un araya girmesi ile artık buralara dökülmeyecek. Belediye’nin tahsis edeceği ve sanayicilerin kabul edip yaptıracağı tesis ile bu sular eskisinden bile temiz hale gelecek.
SULARIMIZ KİRLENMEYECEK
Konu hakkında Manşet Gazetesine bir açıklama yapan Erkoç: “Kahramanmaraş merkezde 600 bin civarında nüfus var. Bunların atık suları, evlerde kullanılan deterjan ve tuzruhu gibi öldürücü zehirleyici tüm maddeleri, sır barajına akmaktaydı. Şimdi biz bu tesisi yaptık. Avrupa Birliği hibesi, Çevre ve Şehircilik Bankalığının desteği ile yüzde 9 belediye katkısı, yüzde 6 çevre şehircilik bakanlığı yüzde 85 Avrupa birliği katkısıydı. Bu projeyi bitirdik. Pazartesi 123.00’da tüm Kahramanmaraşlıları televizyonlarının başına bekliyorum. Çevre Katliamı vardı. Büyük oranda da şehirden, tuzruhu gibi modellerin banyoda insanlar bunu soluduğunda bile öldürmekte. Canlıları ne kadar zarar verdiğini. Bu tesisi bitirdik. Artık bu tesis sayesinde sularımız kirlenmeyecek”  
YASA MÜSAADE ETMEDİ AMA BUNU ORTAK AKIL İLE ÇÖZDÜK
Bu tip projelerin yasa gereği belediye tarafından yapılmadığını ama şehrin sorununa da kendilerinin bakacağını kaydeden Erkoç şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın en önemli problemlerimden çevre ile ilgili sanayi tesislerinin, boya fabrikalarının kimyasal atıkları var. Bir çok tesisin Aksu nehrine gelen Sır barajına gelen atıklar var. Bu resmi olarak bizim Büyükşehir kanununda yetkisinde değil. Ama siyasi olarak bizim sorumluluğumuzda. Memleketin her türlü sorunu bizim sorumluluğumuz da. Sadece bizim belediye kanunun bize vermiş olduğu sorumluluk değil bizde bunla ilgili kolları sıvadık. 
SANAYİCİLER İLE GÖRÜŞTÜK
Sanayiciler ile görüşme yaptık. Arıtma tesislerin çalıştırılması ile ilgili. Valimiz ile toplantı yaptık. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ile görüşmeler yaptım. Şimdi bu arıtma tesisleri toplu olarak sanayicilerimize yaptıracağız. Ortak sanayi tesisi ile birlikte Aksu nehrine akan özellikle siyah renkli, kötü renkli boya fabrikalarının atıkları temizlenecek. Bunu da takip ediyoruz. Vatandaşlarımız sosyal medyadan serzenişte bulunuyor. Gayet haklı u konuda. Bu işi yoğun takip ediyoruz. Sanayi tesislerin atıklarının deşarj edilmesi gerekiyor ise bunu da sanayicilerimizi yaptıracağız. Sanayicilerimiz de bu konuda gerekli adımları atıyorlar. Belediye de buna öncülük yapacak. Arsalarını belirledik. Finansmanı da temin ederekten, bunun maliyetini de sanayiciler ödeyecek. Bizim kanunumuzda olmadığı için bizim ödenek imkanımız yok. Bun da çözerek Kahramanmaraş’ı çevre alanında çok iyi getireceğiz”
VATANDAŞ ARTIK ÇAMURDA YÜRÜMEYECEK
Kahramanmaraş’ın büyükşehir yasasından önce köylerinde grup yollarında vatandaşların çamur deryasında olduğunu, bunun için göreve ilk geldiğinden bu yana grup yollarına önem verdiklerini belirten Erkoç şöyle konuştu: “Sezonun başlaması ile birlikte çalışmalarımız devam edecek. Şu anda yağmurlar var biliyorsunuz. Tüm ilçelerimizin hepsine sağanak yağışlar oldu. Hava durumu yağışlı olunca işlerimiz biraz aksamakta. Sezonun başlaması biraz ötelemekte. Bu yaz yağmurların da sona ermesi ile birlikte daha güçlü bir şekilde özellikle grup yollarımız başta olmak üzere, birçok alt ve üst yapı çalışmamalarımız 2018 yılında da devam edecek. Biz 16 yıldan bu yana siyaset ile uğraşıyoruz. Kırsalda özellikle grup yollarının ne durumda olduğunu biliyoruz. Eskiden özel idare vardı, özel idare yetişememekteydi. Özellikle kırsal mahallerimizde daha önce köy diye tabir ettiğimiz belde diye tabir ettiğimiz yerlerde işler iyi gitmiyordu. Büyükşehir olmadan önce, tüm imkanların seferber edilmesine rağmen KÖYDES, BELDES projelerine rağmen istediğimiz noktaya varamamıştık. 
BU DA BİZİ ÜZMEKTEYDİ 
Bizim insanımız, hizmetin en iyisine layık. En iyi şekilde yaşatmak, en kaliteli yaşam ortamı sunmak bizim görevimiz olduğuna inanıyoruz. Çünkü biz bu şehrin siyasetçileriyiz, bu şehrin temsilcileriyiz. Sadece Büyükşehir Belediye başkanı olarak değil Kahramanmaraş halkı adına siyaset yapan onları temsil eden, onların savunucularıyız. Bu görev bize nasip oldu, Kahramanmaraşlılar teveccüh gösterip bizi seçtiler. Cumhurbaşkanımız bizi aday gösterdi. Göreve devir aldık. İlk işimiz daha önce böyle yüreğimizin sızladığı, çamur deryaları içerisinde insanlarımızın şehir merkezine ilçe merkezine çalıştığı özellikle kırsal mahallelerimizin, iki arabanın yan yana geçemediği çok kazaların olduğu mahallerimizin yollarına hızlı bir şekilde el attık. Göreve gelir gelmez. Çok geniş ve eskiden ilçe yollara kadar geniş olan grup yolları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Parklar yaptık, bir çok alanda önemli işler yaptık., hem kırsal alanda hem merkezlerde. 
YETER Mİ? BU HİZMETLER YETMEZ
Bizim milletimiz, bizim insanımız Kahramanmaraş’ın güzel insanları, Sütçü imamın torunları her şeyin en iyisine layık. Yeter mi? Bu hizmetler yetmez. Daha çok hizmet yapacağımız iş var. her zaman şunu söylüyoruz; ‘Bu aziz milletin, bu yüce milletin imkanımız olsa ayağının altına altın döşesek’ biz bu millete sevdalıyız. Çocukluğumuzdan bu yana ideallerimiz var. bizim bu ülkeye, bu aziz vatana, bu kahraman millete hizmet için bu kahraman ecdadın torunlarına hizmet için çok önemli problemlerden bir tanesini çözdük. Pazartesi inşallah açılışı yapılacak. Başbakan Binali Yıldırım, telekonferans ile bağlanacak. Bu mükemmel tesisin açılışını yapacağız” 
Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz