Hava sıcaklığının yükseldiği Kahramanmaraş’ta, mesire alanlarına akın eden aileler ağaçların gölgesinde serinleyerek piknik yaptı. Yorgunluklarını atmak isteyen vatandaşlar, Aslanbey ve Muhsin Yazıcıoğlu parkı başta olmak şehrin çeşitli yerlerinde bulunan mesire alanlarına koştu.

Kahramanmaraş’ta son günlerde yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı, halk kendini piknik alanlarına attı. Vatandaşlar ağaç gölgesinde ve su kenarlarında hem serinlediler, hem de eğlendiler. Çocuklar ise oyun parklarında oyun oynayıp vakit geçirdiler. Pikniğin vazgeçilmezi olan mangal ise başköşede yerini aldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini serin yerlere attı. Piknik alanlarında doyasıya eğlendiklerini ve şehrin gürültüsünden uzak bir şekilde eğlendiklerini söyleyen vatandaşlar, mesire alanlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak, halkın mesire alanları hakkındaki görüşlerini kaleme aldık. İşte vatandaşların görüşleri:

Murat Taş

Kahramanmaraş'ta Bireysel olarak değerlendirirsen evet, fakat şimdi yeni yapacakları yer gayberli tarafı ben şahsen oranın piknik alanı yapılmasına karşıyım. Oraya yapılacak olan masraflar insanların başka ihtiyaçlarını karşılamak için başka projeler yapılabilir. Muhsin Yazıcıoğlu var, Aslan bey var, Kılavuzlu var ve şimdi yapılan Menzelet var bunların ben yeterli olduğunu düşünüyorum. Gayberli’ye harcanacak paranın Kahramanmaraş'ın çarşısına, yollarına ve dar alanları genişletilmeli diye düşünüyorum. Bunların yapılmasının Kahramanmaraş'a daha faydalı olacağına inananlardanım. Kahramanmaraş'ta piknik alanları yeterince var, farklı alanlarda insanların farklı aktivitelerle buluşabileceği alanlar olsa daha iyi olacağı kanaatindeyim. Yollar acayip trafikle dolu, Andırın yolu Pazar günleri 10 kilometre kuyrukla karşılıyor insanları. Defalarca kez yetkililere sesimi duyurmaya çalışsam da geri dönüş ve düzeltme olmadı. Ben olaya sadece park veya yaşam alanı olarak değil global bakmaya çalışıyorum. Bu yolları bu kadar dile getirmemdeki sebep ise bu yollar büyük tehlike arz ediyor ve bunlar insanların canlarına mal olabilir.

Mustafa Doğanlı

Ben buraların önceki durumunu ve vaziyetini biliyorum. Burası önceden çok pislik bir yerdi. Burada her türlü sıkıntıyla karşılamanız mümkündü. Sağ olsun devlet Erkanlarımız bunları yapıp halkına sunmuş. Ben bu konudan ötürü yapanları takdir ediyorum. Aslında buradaki önemli olan önceden burada alkol içenler, cinayet işleyenler ve tecavüz gibi bir çok olayla karşılaşmak mümkündü. Fakat artık böyle şeyleri buralarda görmeniz olası değil. Hem bizler için birer yaşam alanı hem de temiz havada dinlenme amacıyla güzel mekan olduğunu düşünüyorum. Diğer mesire alanlarına da gittim, onlar da gerçekten çok güzel olmuş.

Erkan Aygördü

Ben Kahramanmaraş'ta güzel yer olduğunu düşünüyorum fakat yetmediği kanaatindeyim. Bunun sebebi ise dışarıdan da buraya çok ziyaretçi geldiği için yetmiyor. Bu alan da yatırımın az olduğunu ve bunlar yapılırken her kesime hitap ettiğini ve her kesimi düşünüp yapıldığını düşünmüyorum. Mesela ben 20 kilometre yoldan geliyorum buralarda piknik vesaire için. Yani aracı olmayanlarında düşünülmesi lazım diye düşünüyorum. Bence bunu şehrin kolay ulaşabileceği ve aracı olmayan insanlarında rahatlıkla gidebileceği yerler yapılmasını ulaşımın kolaylaşmasının gerektiğini düşünüyorum.

Yaşar Çınar

Kahramanmaraş'taki yeşil alanlar yeterli gibi görünüyor fakat yine de artırılabilir. Son zamanlarda Menzelet, Kılavuzlu ve Muhsin Yazıcıoğlu mesire alanları gibi bir çok vatandaşın daha güzel bir yeşillik alanda zaman geçirmesine imkan sağlanıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alanları genişletme çalışmalarının olduğunu duymuştum. Bu çalışmaların hayata geçmesini bekliyoruz. Bizlerin isteği vatandaşların daha da eğlenebileceği daha da huzurlu ailemiz ve çocuklarımızla birlikte yeşil alanların arttırılmasıdır.

Mehmet Gökbulut

Kahramanmaraş yöresel olarak çok güzel bir yer. Fakat biz buranın yerlisi olarak bu yerlerin kıymetini kesinlikle bilmiyoruz. Mesela doğal alanlarımıza servis imkanı olsa insanlar oralara daha rahat gidebilirler. En azından hafta sonları oralara giden bir servis olma bu bütün insanlar için iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bunların yanı sıra insanları o taraflara çekecek bir şeyler yapılması lazım. Ben burada bunların birer imkan meselesi olduğunu düşünüyorum. Bu konu da düşünecek olursak aslında her yer de piknik yerlerimiz var. Mesela biz kahvaltı yapacağımız için burayı tercih ettik fakat mangal yapacak kişiler, mangal yapılacak alanları tercih edebilirler.

Hasan Aksu

Kahramanmaraş halkına piknik alanlarını yeterli buluyorum. Bir taraftan Kahramanmaraş Büyükşehir belediyemiz çalışmalarına devam ediyor. Şuan ki gidişatı, durumu çok beğeniyorum. Çok kalabalık olmasına rağmen biz böyle yerlerin olmasından gayet memnunuz. Tabi ki de daha geniş alanlar daha iyi olur. Kahramanmaraş’ımızın her yönüyle, her alanı çok güzel.

Ünal Çakır

Kahramanmaraş piknik alanları yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü nüfus çoğaldıkça piknik alanları kısıtlı kalıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin daha geniş ve aktivesi çok olan mesire alanları yapmasını istiyoruz.

Cafer Çorum

Kahramanmaraş’ta piknik alanlarına halk akın etmektedir. Bizde şuan sıradayız. Yoğun olduğundan dolayı çimlere oturup beklemekteyiz. Ne kadarda geniş alanlar yapılmasa yeterli olmuyor. Nüfus genişledikçe ihtiyaçlarda o kadar artıyor. Buna da şükrediyoruz. Bu tür alanlar daha da genişletilirse halk için bizim için daha iyi olacak. Mesela Gaziantep’te ki alanlar çok güzel değerlendiriliyor. Burada da bu tür faaliyetler yapılmasa daha iyi olacaktır. Kahramanmaraş Büyükşehir oldu ama normal bir şehir olsaydı belki de daha yeterli durumda olacaktı. Ama yetmiyor maalesef. Yine de Kahramanmaraş büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor ve devamını bekliyoruz.

Ali Çorum

Piknik alanlarını yeterli bulmuyorum. Sayıların artması ve alanların daha çok genişlemesi gerekiyor. Ben Gaziantep’te okuyorum. Gaziantep’te bir piknik alanının başından sonuna kadar yürüyeyim desem 1 saatten fazla sürüyor. Biz burada baştan sona kadar yürüyelim desek 10 dakikamızı almayacaktır. Zaten bir Pazar günlerimiz var ve çok yoğun olduğu için kebap sırasına giriyorsunuz. Oturacak yer bulamıyoruz. Yerler çamur ona rağmen oturmak zorunda kalıyoruz. Yetmiyor ama buna da şükrediyoruz. Kahramanmaraş doğal su bakımından Türkiye’de ilk sıralarda ama Gaziantep’te öyle bir şey olmamasına rağmen yapay göller üretiyorlar. Görsel açısından ferahlık veriyor. Kahramanmaraş’ta bu kadar su olup, böyle bir yapay göl yapılmaması eleştiriye açık bir noktadır.

Muhammed Fırtına

Piknik alanlarını yeterli olduğunu düşünüyorum. Kahramanmaraş’ta birçok piknik alanları var. Daha yapılmakta olan botanik bahçelerimiz var. Başkonuş yaylası ve bunun gibi benzer alanlara ulaşım eskisine nazaran daha çok kolaylaştı. Özellikle hafta sonları otobüsler haricinde piknik alanlarına servisler ayarlansa daha da güzel olacağını düşünüyorum.  Yapanların ellerine ellerine sağlık.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale / Ahmet Özkars

 

Editör: Mahmut Beyaz