Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Onbaşı Osman Caddesinde yer alan çocuk parkı alanın yapılışından tam 10 yıl geçmesine rağmen hala oturma gruplarının yerleştirilmemesine vatandaşlar tepki gösterdi. Mahalle parkının oldukça elverişsiz haline tepki gösteren vatandaşlar çocukların gönül rahatlığıyla parka göndermek istediklerini söyledi. Yetkililerin parka bakım yapmasını talep eden vatandaşlar oyun grubu ve oturma gruplarının yerleştirilmesini istiyor.

Mahalle sakinlerinden Fatma Altun yetkililere seslenerek şu taleplerde bulundu; “Yapıldığı günü dahi hatırlamıyoruz. Ama uzun yıllardır bu parkın burada olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıl çocukların oynaması için birkaç oyuncak koydular ama hala bankları yapılmadı çocuklarımızı oynaması için buraya getirdiğimizde ayak da mı bekleyeceğiz yani, nasıl bir mantık çerçevesinde yapıyorlar anlamıyoruz. İşin kötü tarafı ise parkta ki bu oturakların olmayışı bizlerin ailelerin gelip oturmasına engel olması değil, aileler olmayınca parkta sessizliği fırsat bilen alkolikler tekinsiz tipler özellikle geç saatlerde buraya doluşuyorlar. Birçok kez çıkarttıkları seslerden dolayı polisi aramak zorunda kaldık ama bir sonraki gün yine aynı senaryo ile karşılaştık park bu halde olmaya devam ettikçe aynı şeyler ile devamlı karşılaşacağımız da aşikar.” İfadelerini kullandı.

BU BÖLGE SARHOŞLARDAN TEMİZLENSİN İSTİYORUZ

Parkın uygunsuz halinin kendilerini korkuttuğunu ve gönül rahatlığıyla çocuklarını parka gönderemediklerini dile getiren Altun, “Artık oturup açık hava da ailemiz ile vakit geçirmeyi de bir kenara bıraktık. Bu bölge sarhoşlardan temizlensin istiyoruz. En azından burası düzgün bir şekilde ışıklandırılsa banklar koyulsa, ıssız bir yer olmaktan çıkar ve tekinsiz insanlar gelmeye çekinir. Yetkililere sesimizi duyuramıyoruz. Bu bölge de gece saatlerinde birçok suç işleniyor hep sokaklarda uygunsuz kelimeler kullanarak bağıran sarhoşlar var. Merkezi bir yerleşim bölgesi olmasına rağmen böyle olması bence emniyet ve belediye yetkililerimizin bir ihmalinden kaynaklanıyor. Evet belki tamamen çözüm olmayacak ama bu parkın ışıklandırılması ve banklarının koyulması, bu park çevresine koyulabilecek birkaç bekçi ile çevre halkın huzuru sağlanabilir.” Dedi.


HABER:ALİHAN KÜRŞAT 

Editör: Mahmut Beyaz