(video daha sonra yüklenecektir..)

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği tarihi 24 Haziran seçimleri sona erdi. Türkiye genelinde vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘Yola devam’ derken, milletvekili seçiminde ise yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partisi ile Devlet Bahçeli’nin MHP’sinin kurduğu Cumhur İttifakı kazandı. Kahramanmaraş’ta da sonuç değişmedi. Kurulduğu günden bu yana AK Parti’den şaşmayan Kahramanmaraş, 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha ‘AK Parti’ dedi. Tüm bu gelişmelerin ardından Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraşlı vatandaşlara yeni dönemde hükümetten neler beklediklerini sorduk. Yaptığımız görüşmelerde beklentilerini dile getiren vatandaşlardan kimisi yol istedi kimisi ise yatırımların devam etmesini.

İşte 24 Haziran seçimi sonrası halkla yaptığımız röportajın ayrıntıları…

DAHA İYİ YOLLAR İSTİYORUM”

Ahmet Sünbül
24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin oy oranlarında bir düşüş oldu. Ama Recep Tayyip Erdoğan adına büyük bir başarı gerçekleşti. Burada milletvekillerinin kendilerine biraz bakıp Kahramanmaraşla biraz daha ilgilenmeleri gerekiyor. Biraz daha ilgilenirlerse belki bu oyu arttırabilirler. Ama bu gidişatla Tayyip Erdoğan’a yazık olur. Yeni dönemde hükümetten idam istiyorum. Abdullah Öcalan’ın idamı bir ara gündeme gelmişti. 15 Temmuz’dan sonra Tayyip Erdoğan bana gelirse ben onaylarım demişti. Şu anda cumhurbaşkanı kendisi. Bu idam cezasının getirilmesini istiyorum. Kahramanmaraş içinde daha iyi yollar istiyorum.

DAHA FAZLA YATIRIM DAHA FAZLA ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”

Ramazan Önder
Öncelikle 24 Haziran seçimlerinin ülkemize, milletimize, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçim hemen hemen beklediğimiz gibi oldu diyebilirim. Çok büyük bir sürpriz olmadı. Bir Kahramanmaraşlı olarak hükümetten yeni dönemde altyapı yatırımlarının daha çok olmasını bekliyorum ve aynı zamanda talep ediyorum. Yollarımızın daha düzenli olmasını istiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte hükümetten Kahramanmaraş’a daha fazla yatırım daha fazla çalışma bekliyoruz.

GÜZEL VE SESSİZ BİR SEÇİM OLDU”

Ahmet Purtaş
24 Haziran’da güzel ve sessiz bir seçim oldu. Aynı zamanda milletin ve devletimizin kargaşa içinde olmadığı bir seçim oldu. Bazı partilerin meclise girmesi hoş olmadı ama onlarında haliyle hakları var. Onlarında bu toplumda bir yerleri var. Onlarda toplumda bir alan dolduklarını ifade ediyorlar. Beklenti olarak ta şunu ifade etmeliyim; herkesin gelecekle ilgili güzel planları vardır. Elbette bizim de geleceğe dönük beklentilerimiz var.

KENTSEL DÖNÜŞÜME AĞIRLIK VERİLSİN”

Mehmet Ali İnce
Seçim sonuçlarını gayet güzel olarak değerlendiriyorum. Tam da istediğimiz ve beklediğimiz gibi bir seçim oldu. Çok sürpriz bir sonuç çıkmadı. Yeni dönemde hükümetten fabrika, organize sanayi yatırımlarının daha çok artmasını talep ediyorum. Özellikle şehir içindeki kentsel dönüşüme öncelikle ağırlık verilsin istiyorum. Çirkin görüntüler şehirlerden kaybolsun. Yine millet bahçelerinin üzerine yenileri eklensin. Bunlar güzel şeyler. Kısacası yatırımın ve üretimin devam etmesini istiyorum.

HAVALİMANI YAPIMI HIZLANDIRILSIN”

Abdullah Pişkin
24 Haziran seçimleri çok güzel geçti. Bizim beklediğimiz bir seçim oldu. Yeni dönemde hükümetten ilk olarak Kahramanmaraş’a bir havalimanı istiyoruz. Zaten hâlihazırda yapılıyor ama bu havalimanın daha çok hızlanmasını istiyorum. Çünkü ben sürekli buradan Kıbrıs’a geliş gidiş yapıyorum. Kıbrıs’a gitmek içinde Gaziantep Havalimanı’na gitmek zorunda kalıyorum. Zaten mevcut hükümet gereken hizmetleri yapıyor. Bu nedenle benim isteğim havalimanıdır.

MİLLETVEKİLLERİ İLGİSİZ VE ALAKASIZ OLMASIN”

Ali Aslan
Öncelikle 24 Haziran seçimlerinin sonuçları vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Hem Türkiye genelinde hem de Kahramanmaraş’ta çıkarılan milletvekilleri başarılı olursa, geçmiş dönemlerde olduğu gibi ilgisiz, alakasız kalmazlarsa ülkemiz için çok iyi olur. Bu sürecin vatana, millete barış ve huzur getirmesi en büyük temennimiz. Kardeşliğimizin ve birliğimizin yeniden sağlanmasına ihtiyacımız var. Yapılması gereken şeyler zaten yapılıyor ama daha yapılması gereken çok şey var. Daha önceki hükümette Kahramanmaraş olarak bir bakanımız vardı, bir başkan yardımcılığı yada bir bakanlık Kahramanmaraş’a verilmeli.

ESNAFA DAHA FAZLA DESTEK OLUNMASINI İSTERİZ”

Mustafa Ergün
Seçim sonuçları vatana, millet hayırlı olsun. Cenab-ı Allah hakkımızda hangisi hayırlıysa onu versin. AK Parti hükümeti göreve geldi, demek ki hakkımız AK Parti’den memnunmuş. Ya da AK Parti bu ülke için hayırlıymış. Ama bana sorarsan ben memnun değilim, çalışmaları ben beğenmiyorum, daha güzel şeyler yapılabilir. Ben sevmiyorum, ilk önce üretim yapılmalı, işsizliğin biraz daha azalmasını isterim. Esnafa daha fazla destek olunmasını isteriz, insanlara daha fazla yardım edilmeli. 65 yaşında insanları emekli ediyorlar, bin 250 lira masala, bir yıl sonra ölüyor. Bu düzeltilmeli. Esnafım, işlerim kötü, vergilerimi yatıramıyorum. Çok zor, ben ülkemde iyiye giden bir şey görmüyorum. İnşallah yanılıyorumdur.


 

ZATEN YAPIYORLAR HİÇBİR BEKLENTİM YOK”

İsmail Er
24 Haziran’da AK Parti’nin kazanması halkımız için, mazlumlar için çok güzel oldu. Allah esirgesin, Maşallah Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Dim dik duruyoruz, kendisi durduğu sürece bizde her zaman yanındayız. Allah ona sağlık, sıhhat, huzur ve uzun ömürler versin. Memleketimizi o zalimlerin şerrinden korusun İnşallah. Benim AK Parti’den yada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan hiçbir beklentim yok, zaten dediklerini yapıyorlar. Dememize, beklememize hiç gerek yok. Bugüne kadar ne dediyse onu yaptı, ne dediyse yerine getirdi, bundan sonra da getirir. Güvenimiz tam, kesinlikle tereddüdümüz yok. Hak kazandı, halk kazandı, istikrar kazandı. Zalimin çizmesi altında ezilen mazlumlar kazandı. Velhasıl hepimiz kazandık. Kötülerde, mahvoldu, rezil oldu, kepaze oldu İnşallah.

İNŞALLAH GELECEK ÜLKEMİZ İÇİN DAHA GÜZEL OLUR”

Eshabil Yalçın
Çok önemli bir seçimi geride bıraktık ülke olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarılı bir sonuçla bir kez daha göreve gelmiş oldu. İnşallah bu geride bıraktığımız seçimlere ülkemiz ve İslam alemi için güzelliklere ve hayra vesile olur. Tabi Türkiye’de önemli işlere imza atılıyor ama özellikle işsizliğe dikkat etmelerini kendilerinden bekliyoruz. Seçimlerde AK Parti’nin oy kaybetmesinin bir sebebi de asgari ücrete pek de beklenen zammı yapamadılar. Muharrem İnce yada diğerleri sürekli asgari ücrete zam yapacağız dediler ve onların oyları da bu nedenle arttı. Tercihlerini vatandaşlar bu şekilde sandığa yansıttı. İnşallah gelecek ülkemiz için daha güzel olur.

BİZİM İSTEMEMİZE GEREK YOK ZATEN YAPILIYOR

Nuriye Yavuz
24 Haziran seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmasıyla birlikte çok sevindik. Allah onu başımızdan eksik etmesin, biz ölene kadar, evlatlarımıza, torunlarımıza kadar yetişsin İnşallah onun ömrü. Torunlarımıza, torbalarımıza güzel bir gelecek sadece o bırakır. Çok güzel gidiyor, yürüyor Türkiye’miz yolunda. Eğer Erdoğan olmasaydı bunlar bize ne yaparlardı, bizler her türlü yağ olsun, su olsun kuyrukları gördük. Ama cahiller görmedi bilmiyor. Tutturmuşlar Kılıçdaroğlu diye, Allah nasıl biliyorsa onları öyle yapsın. Cumhurbaşkanımızla dış güçler çok uğraşıyorlar, içerde de buna çelme takıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir adam olmasaydı, halimiz nasıl olurdu. Çok şükür Allah başımızdan eksik etmesin, Allah’ım yolunu açık etsin. Beklentimiz yada yapsın diyeceğimiz bir şey yok, hep yapıyor zaten, bizim istememize gerek yok. Bizim için çok güzel düşünüyor. Allah ömrünü uzatsın.

HUZUR İSTİYORUZ, BARIŞ İSTİYORUZ”

Cafer Çam
Çok güzel bir seçimi tamamladık, huzur içerisinde. Zaten seçimlerde ancak bu kadar olur. Seçimlerinin sonuçları öncelikle hayırlı olsun. Türkiye ilerleyen günlerde de büyümesine İnşallah devam edecektir. En büyük umudumuz bu ama bazı eksikliklerimiz var. Onların yapılması gerekir, özellikle yollarımız çok kötü. Kömürler-Kahramanmaraş arası içler acısı, Doğukent tarafı da gerçekten bakımsız. Seçimi tamamladık, inşallah bu isteklerimiz geri çevrilmez. Huzur istiyoruz, barış istiyoruz. Daha önce bakanımız vardı, yeni dönemde de İnşallah bir bakan istiyoruz, Kahramanmaraş bunu hak ediyor, 6 tane milletvekili verdik. Daha fazlasını hak ediyoruz.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz