Kentin söz konusu olan bölgesinde uzun yıllardır süre gelen trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik yapılan projelerin başında gelen Hal Kavşağı geçtiğimiz günlerde halkın hizmetine açılmıştı. Hal Kavşağı trafik problemini büyük ölçüde bitirirken bölgeden ulaşımını sağlayan yayalara ulaşımında sorunlar yaşatmaya başladı. Bölgeden yaya olarak her gün ulaşımını sağlayan Adnan Aslan, " Burada daha ciddi kayıplar vermeden bir an önce bu durumun önüne geçilmelidir. Olası bir çözüm bulunamaması durumunda ben eminim ki içinde çocuklarında olduğu büyük bir grup risk altında kalacak" dedi.

"ELİNDEN GELENLERİN EN İYİLERİNİ YAPTIKLARINI BİLİYORUM"

Adnan Aslan yetkililerin elinden geleni sonuna kadar yaptıklarını bildiğini belirterek, "Burası gerçekten büyük bir sıkıntıdır. Buradan çocuklu ailelerde geçiyor. Sadece bizler için değil toplumun her kesimi için büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Burada insanlar çocuklarını okula götürmek için 5-10 dakika bekliyorlar. Zaten biliyorsunuz trafik kuralları açısından çok da duyarlı bir toplum değiliz. Bu etkenlerin hepsi birleştirilince biz ve ailelerimiz açısından büyük tehlike arz ediyor. Burası az kullanılan bir yol olsa yine hak vereceğim ama burası yayalar tarafından çok sık kullanılan bir yol. Kimler ne yapacaksa en iyisini yapmalarını bekliyorum. Belediyelerin halka hizmet için elinden gelenlerin en iyilerini yaptıklarını biliyorum. Bu konuda da yine bizi düşünen ve bizlere yardım edecek bir tutum sergilemeleridir. Burada daha ciddi kayıplar vermeden bir an önce bu durumun önüne geçilmelidir. Olası bir çözüm bulunamaması durumunda ben eminim ki içinde çocuklarında olduğu büyük bir grup risk altında kalacak" ifadelerini kullandı.

"YARDIM ETMESEYDİM O İNSANLARIN GEÇME İMKANI YOKTU"

Bölgede karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı ve engellilere yardım eden hayırseverler arasında yer alan Ahmet Çiftçi bu konuda, " Az önce birini gördüm burada çok sıkıntılı bir durumun içerisindeydi. Şöyle uzaktan baktığımda o insanların karşıya geçmesi mümkün gözükmüyordu. Gerçekten yardım etmeseydim o insanların geçme imkanı yoktu" dedi. Çiftçi, "Buradan karşıya geçmek için çok zorluk çeken insanlar var. Az önce birini gördüm burada çok sıkıntılı bir durumun içerisindeydi. Şöyle uzaktan baktığımda o insanların karşıya geçmesi mümkün gözükmüyordu. Gerçekten yardım etmeseydim o insanların geçme imkanı yoktu. Yetkililere bütün içtenliğimle sesleniyorum, Gerçekten buraya yardım edilmesi gerekiyor. Artık bu yaşlı veya engelli insanların sesini birilerinin duymasını istiyoruz. Biz bir şekilde, arabaları durdurarak, koşarak öyle ya da böyle karşıya geçebiliyoruz. Bu insanların bunu yapmaya ne sağlığı var ne de imkanı. Bu şehir de herkes yaşıyor, engelli veya yaşlı olan insanlar da yaşıyor. Herkes için uygun bir çözüm yolu bulunup burası bu insanların için elverişli bir duruma getirilmelidir. Kamu yöneticilerinin iyi niyetli olduklarını biliyorum. Bu iyi niyetlerini yine bu konuda da göstermelerini önemle rica ediyorum. Bugün ben vardım o engelli ağabeyi karşıya geçirmek için yarın burada birilerinin olacağının garantisi yok" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz