Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztünç, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Özel bir mekanda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı. Kent gündemine dair açıklamalar yapan Öztunç, özellikle susuz köylere dikkat çekti. Kahramanmaraş’ın yıllarca sahipsiz bırakıldığına dikkat çeken Öztunç, büyükşehir belediyesinin yeteri kadar çalışmadığını iddia etti. Köylerde su olmadığını ve hatta insanların çoğu zaman abdest alacak su bile bulmadığını söyleyen Öztunç, “Maalesef başarısız bir belediye ve umursamaz bir siyaset anlayışı var” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinin aslında kendisine değil Kahramanmaraş’a ve bölgeye verildiğini ifade eden Öztunç, bundan sonraki süreçte çalışmalarını daha da yoğunlaştıracağını belirtti.

“GÜNÜN 24 SAATİNİN 20 SAATİNİ ÇALIŞARAK GEÇİRİYORUM”
Günün 24 saatinin 20 saatini çalışarak geçirdiğini aktaran Öztunç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Yaklaşık 5-6 yıldır Kahramanmaraş’ta siyaset yapıyorum. 5-6 yıldır Kahramanmaraş’taki siyasi çalışmalarımızda zaman zaman üzüldük, sevindik ama Kahramanmaraş’a geldiğimizden beri hep partimizi büyüterek ve hep toplumun içerisinde olarak görev yapmaya çalışıyoruz. En son 37’nci Olağan Kurultayımızı gerçekleştirdik. Kurultayımızda parti meclisi için 222 aday vardı. Bu 222 aday arasında sağ olsunlar beni 3’üncü sıraya getirdiler. Yani delegelerden en yüksek oy alan 3’üncü isim olduk. Ardından da genel başkanımız bizi genel başkan yardımcılığıyla görevlendirdi. Bu görevlendirme şahsıma yönelik değildir bu görevlendirme Kahramanmaraş’adır. Bizde bu görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Beni tanıyorsunuz, ben çalışkanımdır. 24 saatin 20 saati çalışırım. Bu işinde üstesinden inşallah geleceğiz.”

“BU KENT YILLARCA SAHİPSİZ BIRAKILDI”
Öztunç, “Tabii bu görevlendirmeden sonra bazı arkadaşlarımız özellikle AK Partililer, “Genel başkan yardımcısı oldu artık çok gelip gidemez” düşüncesine kapıldılar. Ama yanılıyorlar. Daha çok ilgileneceğim daha çok geleceğim daha çok gideceğim. Yani genel başkan yardımcısı olunca Kahramanmaraş ile ilgilenemez mantığı bizde tutmaz. Emin olun ben Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğim. Çünkü bu kent yıllarca sahipsiz bırakıldı. AK Parti Kahramanmaraş’tan çok yüksek oy alıyor. Çok yüksek oy aldığı içinde, “Nede olsa Maraşlı bize oy veriyor yapsak ta olur yapmasak ta olur” diyorlardı. Ancak bizim dürtüklememiz, muhalefetimiz, çabamız, emeğimizle biz bunun önünü kesiyoruz. En azından Kahramanmaraş’ta bir takım hizmetler yapmak için bir takım çalışmalar yapmak için hep beraber bunu teşvik etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAHALLELERDE SU YOK”
Mahallelerde vatandaşların su sıkıntısı çektiğinin altını çizen Öztunç, “Geçtiğimiz günlerde bir tartışma yaşandı. Su havzası açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi Kahramanmaraş’ta susuz köyler var. Bunu açıkladım. AK Parti’nin il başkanı, ilçe başkanı, il yöneticileri itiraz etti. Bir Müslümanın ağzına yakışmayacak yazılar yazanlar oldu. Sonra çıkıp birisi, “Aman bu haberleri girmeyin” diyor. Sanıyor ki bende ses kayıtları yok. Hepsi var, bize hepsi ulaşıyor. Bir tek kendilerini akıllı zannediyorlar. Su yok dedik, hemen saldırmaya başladılar. Habibe Hanımda saldırmaya başladı. Yok kardeşim. İşte Kahramanmaraş’tayım. AK Parti milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları varsa yüreğiniz hadi gelin Fatmalı’ya, Beşen’e, Göksun’un köylerine gidelim. Su yok kardeşim, köylerde su yok. İnsanlar çoğu zaman abdest alacak su bulamıyor. Varsa yürekleri gelsinler. Ben Kahramanmaraş’tayım haber bekliyorum. Ben kötü amaçla söylemiyorum, köylerde su yok Büyükşehir Belediyesi çalışsın diyorum. Su işini çözsün diyorum ama Büyükşehir Belediye Başkanı devlet memuru. Sabah 9’da daireye giriyor, 5-6’da çıkıyor. Böyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanı halkın içinde olur ve çok çalışır. Bürokratlıkla belediye başkanlığı yapılmaz. Maalesef Kahramanmaraş’ta başarısız bir belediye başkanı var. Sorduğunuz zamanda, “Borcum var” diyor. Borcu olmayan belediye mi var? Köy yolları, mahalle yolları neden yapılmıyor? Vatandaş kendisi beton mikseri kiralıyor, yolu kendisi yapıyor. Belediyenin yapacağı işi vatandaş kendi cebinden yapmaya başladı. Belediye başkanlığı bu mudur? Maalesef başarısız bir belediye ve umursamaz bir siyaset anlayışı var. Öyle medyayı da tehdit etmesinler” şeklinde konuştu.

“İSTEYEN İSTEDİĞİ HABERİ GİRER, SANA NE?”
Öztunç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şu haberi girin, bu haberi girmeyin, Ali Öztunç’un haberlerini çok giriyorsunuz. Ne münasebet, sen kimsin ya? İsteyen istediği haberi girer, sana ne? Sen medyanın patronu musun? Gazetecinin a’sı, b’si, c’si mi olur? Bende yıllarca gazetecilik yaptım ama bizi kimse ayırmadı. Bu işleri yaptılar. Ya iş bilmediklerinden yâda art niyetli oldukları içindir. Ama ben o beyefendiyi uyarıyorum. Öyle gazetecileri tehdit etmeyi bıraksın.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz