İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine "Koronavirüs Denetimleri" konulu gönderilen genelge kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da denetimler aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda sık sık sahaya inerek vatandaşların Covid-19’a karşı aldığı tedbirleri yerinde inceleyen Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yine sahaya indi. Bu kez Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Şeyh Adil Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden Vali Coşkun, bir yandan sohbet etti diğer yandan da maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI”
Ziyaret sonrası konuşan Vali Coşkun, şunları söyledi: “Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bizler, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve diğer ilgili kurumlarımız sahada işletmelerimizi, vatandaşlarımızı ziyaret ederek pandemi döneminde almış oldukları tedbirleri yerinde görmeye çalışıyoruz. İşletmelerimiz, esnaflarımız mümkün bakanlığımızın belirlemiş olduğu tedbirlere uymaya çalışıyorlar ve onlardan aldığımız bilgilere göre de vatandaşlarımızın genelde bu konuda duyarlı olduklarını, alışverişe geldikleri zaman mutlaka hassasiyet gösterdiklerini söylüyorlar. Bizde tabii bunları duymaktan memnun olduk.

SOSYAL MESAFEYE VE TEMİZLİK KURALLARINA RİAYET EDELİM
Geldiğimiz süreç itibariyle hem Türkiye’de hem dünyada yeni kontrollü hayatla birlikte vakalarda artışlar var. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bütün vatandaşlarımızın bakanlığımızın belirlemiş olduğu tedbirlere riayet etmesi gerekiyor. Mutlaka evden çıktıktan sonra maske takmaları gerekiyor. Özellikle kalabalık ortamlardan mümkün mertebe uzak kalmaları gerekiyor. Sosyal mesafeye temizlik kurallarına riayet etmeleri lazım. Eğer bütün vatandaşlarımız bu konuda yeterli hassasiyeti gösterirse vakaların tekrar aşağıya doğru seyredeceğine inanıyorum. Hepimiz için mutlaka vatandaşlarımız bilim kurulumuzun belirlemiş olduğu kurallara uysun.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz