İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine "Koronavirüs Denetimleri" konulu gönderilen genelge kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da denetim yapıldı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, önderliğinde gerçekleşen denetime Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’da katıldı. Haydarbey Mahallesi içerisinde yer alan esnafları bir bir ziyaret eden Vali Coşkun, ziyaretlerde maske takma konusuna dikkat çekti.

HER GÜN NORMAL RUTİN BİR DENETİM PROGRAMI VAR”
Denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, şunları söyledi: “Artık bu koronavirüs denetimleri İçişleri Bakanlığımızın rutini haline geldi. Normalde denetimlerimiz her gün var, onu öncelikle ifade etmek istiyorum. Sadece bizim dışarıya çıktığımız ve işletmeleri ziyaret ettiğimiz günlerde değil, her gün normal rutin bir denetim programı var. Denetim ekiplerimiz bu rutin programımızı uyguluyorlar. Başta emniyet ve jandarmamız olmak üzere programı uyguluyorlar ama zaman zamanda yine toplumdaki farkındalığı artırmak, vatandaşlarımıza bu hususları tekrar hatırlatmak için Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve diğer ilgili kurum müdürlerimiz belli periyotlarla Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda bizde sahaya çıkıyoruz. Özellikle işletmelerimizi ziyaret ediyoruz, alınan tedbirleri yerinde görüyoruz, onlara tekrar hatırlatmalarda bulunuyoruz. Bugün de bu vesile ile bütün Türkiye’de olduğu gibi biz de ilimizde bu mahallemiz de esnaflarımızı, işletmelerimizi ziyaret ettik. Onlara tekrar pandemiyle ilgili hatırlatmalarda bulunduk. Gördüğümüz kadarıyla esnaflarımız, işletme sahiplerimiz tedbirlere uymaya çalışıyorlar. Geldiğimiz nokta itibariyle hem Türkiye’mizde hem de ilimizde vakalarda bir artış söz konusu böyle olunca ben vatandaşlarımızdan bu konuda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.

TEDBİRLERİMİZE HARFİYEN UYULURSA VAKA SAYISI DÜŞECEKTİR”
Sağlık Bakanlığımız olsun Bilim Kurulumuzun olsun işletmelerle ilgili bir takım tedbirler var onlar zaten uygulanıyor, onun dışında da maske, mesafe ve temizlik dediğimiz üçlü bir tedbirimiz var, eğer bu tedbirlerimize harfiyen uyulursa, dikkat edilirse vaka sayılarının aşağıya doğru bir ivme kazanacağını düşünüyorum.

MUTLAKA MASKEMİZ TAKILI OLSUN”
Kahramanmaraşlı hemşerilerimize çağrıda bulunmak istiyorum: lütfen hangi ortamda olursak olalım kurallara riayet edelim. Hangi kalabalık ortamda olursak olalım mutlaka maskemiz takılı olsun, mesafeye dikkat edelim, temizliğimize dikkat edelim ancak bu şekilde bu salgının üstesinden gelebiliriz. Sonuç alacaksak birlikte bir dayanışma içerisinde bu sonucu alacağız. Hepimiz için sağlık için lütfen kurallara tedbirlere riayet edelim. Birlikte başaracağız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz