Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında “Aziz Milletimizin mayasında bulunan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzide örneklerinin yaşandığı bayramlar; yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin ortadan kalktığı müstesna günlerdir” diyen Coşkun, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı’nı da bu yıl farklı geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

BU ZOR GÜNLERİ DE İNŞALLAH GERİDE BIRAKACAĞIZ”
Vali Ömer Faruk Coşkun, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ne yazık ki bu özel günlerin güzelliği olan örf ve adetlerimize bir süre daha ara vereceğiz. Büyüklerimizin ellerinden öpemeyecek, akraba ziyaretlerinde bulunamayacağız. Bizde, bu bayramda alışılmışın dışında sevdiklerimizi telefonla arayarak gönülden bayramlaşacağız. Biliyoruz ki bu zor günleri de inşallah geride bırakacağız. Daha nice güzel bayramlarda hep birlikte olacak, büyüklerimizin ellerinden öpüp, küçüklerimizle kucaklaşacağız.

TÜM MİLLETİMİZİN KURBAN BAYRAMI’NI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLARIM”

Her ne kadar ziyaretler olmasa da, bu anlamlı günlerde aziz şehitlerimizin ailelerini ve kahraman gazilerimizi de aramayı unutmamalı ve yanlarında olduğumuzu her daim hissettirmeliyiz. Ayrıca Bayram vesilesiyle yolculuğa çıkacak hemşehrilerimden istirhamım, trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz bir şekilde seyahat etmemeleri, özellikle hız kurallarına azami derecede riayet etmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Kahramanmaraşlı hemşehrilerim olmak üzere; tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, Bayramın tüm İslam âlemi için barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ederim.”

Editör: Mahmut Beyaz