İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine "Koronavirüs Denetimleri" konulu gönderilen genelge kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da denetim yapıldı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, önderliğinde gerçekleşen denetime Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’da katıldı. İlk olarak Mağralı Mahallesi içerisinde bulunan Mağralı Ökkeş Caddesi esnaflarını gezen Vali Coşkun, akabinde Barbaros Mahallesi içerisinde yer alan semt pazarını ziyaret etti. Vali Coşkun, ziyaretlerde maske takma konusuna dikkat çekti.

“VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLERE UYUYOR”
Yapılan ziyaretler sonrası konuşan Vali Coşkun, “Bilindiği üzere belirli periyotlarla İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda zaman zaman hem bizler hem belediye başkanlarımız, kaymakamlarımızın bu denetimleri gerçekleştiriyorlar. Bizde bugün ilimizin Mağralı Mahallesi’ndeki esnaflarını ziyaret ettik. Sonrasında da Barbaros Mahallemizde bulunan semt pazarını ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde esnaflarımıza pandemi süreciyle ilgili hususları tekrar dile getiriyoruz. Özellikle karşılaştığımız hemşerilerimize de bu konuda duyarlılık göstermesi noktasında da taleplerimizi iletiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla mümkün mertebe vatandaşlarımız bakanlıklarımızın almış olduğu tedbirlere uymaya çalışıyorlar” dedi.

“TEDBİRLERE DİKKAT EDİLİRSE SALGINI ATLATACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Tedbirlere dikkat edildiği takdirde salgını atlatacaklarına inandıklarını ifade eden Vali Coşkun, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Tabii ki geldiğimiz süreç itibariyle hem Türkiye’de hem de ilimizde vaka sayıları artıyor. Yani mutlaka bütün vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın, bilim kurulumuzun belirlemiş olduğu tedbirlere harfiyen uyması gerekiyor. Eğer sonuç almak istiyorsak bunu yapmamız lazım. Bütün vatandaşlarımız istisnasız her yerde mutlaka maskelerini taksınlar. Mesafeye uyup, hijyene dikkat etsinler. İnşallah bu tedbirlere dikkat edilirse salgını atlatacağımıza inanıyorum. Hepimiz için sağlık için bunu yapmak zorundayız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz