Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanlığı ve kahramanlar Offroad kulübü üyeleri yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlara yem bıraktı.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri tarafından, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle aç kalan vahşi ve sokak hayvanlarına yem bırakıldı. 
Kahramanmaraş kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ahir Dağı Karagöl mevkiinde aç kalan yaban hayvanlarına yem bırakan ekipler, vatandaşların kış mevsiminde sofralarında artan yemekleri çevreyi kirletmeden sokak hayvanlarına ulaştırmasını istediler.
Yemek fabrikaları ve lokantalardan aldıkları yemekleri doğada aç kalan hayvanların beslenmesi için harekete geçtiklerini kaydeden Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Baki Arpasatan, “Ahir Dağı'nın Karagöl mevkiindeyiz. Burası yazın yaylacıların geldiği konakladığı evler var. Bu bölgede yaban hayvanlarının dışında evcil hayvanlarda yer almaktadır. Bu anlamda hayvanların yemlere çabuk ulaşabileceği bir nokta olarak tespit ettik. Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri ise vatandaşlara kış aylarında sokak hayvanlarına sahip çıkması noktasında tavsiyelerde bulundular. İHA

Editör: Mahmut Beyaz