Tüm Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nca eş zamanlı olarak başlatılan Uyuşturucu/Bağımlılık ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı, Kahramanmaraş’ta da gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz Toplantı Salonu’nda Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda uyuşturucuyla mücadelede alınan ve uygulanan tedbirlerle kurumlar arasındaki koordinasyon görüşüldü. Bağımlılık ile mücadelede kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, önceki dönemlerde hazırlanan eylem planları çerçevesinde yapılanlar ve yapılmayanların konuşulduğu toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

DEVLETİN BÜTÜN ORGANLARI KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde devletin bütün organlarının koordineli bir şekilde çalıştığına vurgu yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde devletimizin bütün organları, bütün kuruluşlarımız üst düzey ilgiyle, koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Bu çerçevede konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın direktifleri, hükümetin ilgili bakanlıklarının yapmış olduğu eylem planları ve yerelde bunların izdüşümü olarak il bazında yapılan mücadele nasıl olmalı, usul ve esasları nelerdir gibi konuları daha önce hem olgunlaştırmış hem de uygulamıştık. Geri izleme mekanizmalarını faaliyete geçirmiştik, bu kez de bütün ilgili birimlerle, ilçe kaymakamlarımızla beraber, üniversite, ilgili meslek kuruluşları ve hatta STK’ları da dahil ederek aslında bütün toplumu bu soruna müdahil etmeliyiz. Anneleri, babaları, çocuklarla alakalı olan bütün insanları, sadece kamusal bir görev değil bu, aynı zamanda insani ve vicdani bir görev” dedi.

GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK BELASINA İNSANLIK NE YAPACAK?”

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının çağın en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Özkan, “Günümüzün en büyük belası, sıkıntısını bertaraf etmek için insanlık ne yapacak, herkesin bireysel vazifeleri vardır. Bu vazifeyi koordineli bir şekilde yapacağız. Dönem başında bütün ilgili birimlerimizle toplantı yapmışken, arkadaşlarımız Vali Yardımcımız Mahmut Hersanlıoğlu koordinasyonunda ön çalışmalar yapıldı, o çalışmaların sonuçlarını, 2019 yılında neler yapıldığını, 2020 yılının planlarının neler olduğunu, hedeflerimizi, daha önceki dönemde ortaya koyduğumuz hedeflerin ne kadarı gerçekleştirildi, sapmalar nelerdir, sebepleri nelerdir, önümüzdeki dönemle bu eksiklikleri giderecek neler yapılabilir bunları konuştuk” ifadelerini kullandı.

2020 HEDEFLERİNE İLİŞKİN EYLEM PLANLARI ÇOK NET BİR ŞEKİLDE BİLİNMELİ”

2018-2023 Kahramanmaraş İli Uyuşturucuyla Mücadele Yerel Eylem Planı’nı çerçevesinde çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Özkan, “Ulusal düzeydeki komisyonlarımızın ve ilgili bakanlarımızın ortaya koymuş olduğu çerçevede özellikle bu uyuşturucu arzının engellenmesi, kullananların rehabilitasyonu ve kurumlar arası iş birliği çerçevesinde Türkiye genelinde Valiler başkanlığında toplantılar yapılıyor. 2018-2023 Kahramanmaraş İli Uyuşturucuyla Mücadele Yerel Eylem Planı’nı bütün birim amirlerimiz zaten okumuş, faaliyetlerini tek tek takip etmişti. Belki aramıza yeni gelen arkadaşlar varsa, öncelikle 2018-2023 perspektifini ve 2019 Eylem Planı’nı daha sonra da üretilecek 2020 hedeflerine ilişkin Eylem Planlarını çok net bir şekilde bilmesi, takip etmesi ve bütün servisleri bu konuda harekete geçirmesi lazım. Geçen dönemde özellikle metruk binalar, parklarda güvenlik kameraları, aydınlatma sorunları noktasında ne durumdayız, okulların çevresinde bulunan güvenlik kameraları, okul irtibat görevlileri, okul çevresinde özellikle oyun salonu, internet kafe gibi yerlerin denetlenmesine ilişkin hususlar, STK’ların bu konuda daha duyarlı hale gelmesi ve iş birliği şeklinde çalışılmasına ilişkin faaliyetler yapıldı” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, 2018 ve 2019 yılına ait madde bağımlılığı ile mücadele noktasında yapılan çalışmaları ve 2020 yılındaki hedefleri slaytlar eşliğinde anlattı.

Toplantı, slayt sunumunun ardından basına kapatıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz