31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta hem ilçelerde hem de kent merkezinde yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, güne işitme ve görme engelliler ile birlikte kahvaltı programında bir araya gelerek başladı. Gerçekleştirilen programda işitme ve görme engellilerin sorunlarını, taleplerini ve karşılaştıkları zorlukları dinleyen Güvenç, bu sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulunarak önerileri dinledi. Hemen ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Nurseni Alagöz, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve teşkilat mensupları ile Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulunan Milletvekili Celalettin Güvenç, yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili Muharip Gaziler ile uzun uzun sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Milli İrade Meydanı’nın açılışına katılan Güvenç, açılışın ardından hız kesmeden esnaf ziyaretlerine devam etti.

“TOPRAKLARIMIZDA RAHATÇA YAŞIYORSAK BUNU ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Sözlerine, Türk milletinin günümüzde ülke topraklarında rahat bir şekilde yaşamasının ve Türk Bayrağını hür bir şekilde göklerde dalgalandırılmasının şehit ve gazilere borçlu olunduğunu belirterek minnet duygusunu dile getiren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç, “Biz bugün bu topraklarda rahatça yaşıyor, bayrağımızı dalgalandırıyorsak bunlar şehitlerimiz ve siz gazilerimiz sayesindedir. Bu bilinçle ve bu şuurla yetiştirildik. Vatanın, bayrağın, dinin, imanın ne olduğunu bilen bir neslin ellerinden yetiştik. Bu ülkenin en büyük kazancı budur. Bizim Cumhurbaşkanımız da böyle bir lider ve bizleri de aynı şuurla yetiştiriyor. Türkiye’de eğer bugün bir destan yazıldıysa, bu milletin iki yakası bir araya geldiyse, ekonomide iyileşme, ülkede huzur ve güven varsa şüphesiz ki bunda samimiyetin payı çok büyüktür. Gazilerimizin nesli bu ülkenin nereden nereye geldiğini, neler yaşadığını, devlet ve hükümet anlayışının nasıl değiştiğini bizzat yansıtır. Biz hem anlayışı hem de devletin insana, gaziye, engelliye yaklaşımını değiştirdik. Bu konuda çok büyük adımlar attık. Maaştan tutun da itibar iadesine kadar birçok şey yaptık. Bunlara rağmen birçok şeyde daha eksiğimiz var, yapılması gerekenler var. Bunları da ekonominin el verdiği ölçüde yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“… KİM VARSA AK PARTİ’YE OY VERMESİN”

2002 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkede her kesimin sorunlarına çözümler getirildiğini ifade eden Güvenç, “2002 yılından bu yana durumunun kötüye gittiğini düşünen kim varsa AK Parti’ye oy vermesin. Bu kadar da kendime güveniyorum. Emekliden tutun da asgari ücretli çalışana, çiftçiye, köylüye kadar hepsini kapsıyor bu söylediklerim. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan geldi geleli bütün kesime el attı. Bu ülkenin geleceğinin kurtarılması için 80 milyonun kardeş olması gerektiğini biliyordu. Herkesin sorununu çözeceğini söyledi bir olacağız dedi.  Tüm bunların yanında ne yazık ki bizim ülkemize karşı çok ağır saldırılar var. Ülkemiz dünyanın en kritik bölgesine yapılanmış bir ülkedir. Jeopolitik konumumuzu ellerinde bir malzeme olarak kullanıyorlar. Bazen Aleviliği tahrik ediyorlar, bazen kürtlüğü, Sünniliği tahrik ediyorlar. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür, aradan 15-16 sene gibi bir süre de geçince sokaktaki bir genç bu geçmişe takılabiliyor. Bu noktada bizim en iyi yapmamız gereken şey sokakta kendimizi en iyi şekilde anlatmaktır.” dedi.

“TERÖRİSTE OY VERMEK DEVLETE KURŞUN SIKMAKTIR”

Türkiye’de geçmiş dönemlerde sağcı solcu çekişmeleriyle kardeşlerin birbirini öldürdüğünü dile getiren Milletvekili Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Ülkemizin hangi tehlikelere maruz kaldığını, 2 aylık 3 aylık hükümetler döneminde neler çektiğini anlatmak, bu ülkede sokak ortasında kardeşin kardeşi vurduğunu anlatmak görevimizdir. 1980 öncesini ben yaşadım arkadaşlar. Ülkemizde solcu sağcı tartışmasından iki kardeşin birbirini öldürdüğünü biliyoruz. Bu ülkede 35 senedir 5 bin çocuğu dağa çıkarıp terörist olarak yetiştiriyorlar asker öldürsün polis öldürsün diye. Bizler böyle bir mücadelenin içerisindeyiz, böyle ağır bir mücadeleyi yürütüyoruz. 2013’ten bu yana istediğimiz hızda büyüyemiyoruz çünkü bedel ödüyoruz.  Bize sadece terörist kurşun sıkmıyor. Onlar bir oyu benden çalıp kendi tarafına geçirdiği an da bir kurşun sıkmış oluyor. 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı istediği sonucu alamazsa bunları zapt etmek mümkün mü? Ülkemizde bu huzuru bu güveni bırakmazlar her şey alt üst olur. Bundan dolayıdır ki uyanık olmalıyız, birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız, gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bize millet olarak şunları sürekli hatırlatın ve; “Milletin AK Parti dışında alternatifi yok AK Parti sıradan bir parti değil, elimiz oy vermeye başka partiye gitmiyor, yanlış yapmayın” deyin” ifadelerini kullandı.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz