Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi'nde yaşayan 1946 doğumlu 73 yaşındaki İbrahim Küçük, girdiği sınav sonucu elde ettiği başarıyla B sınıfı ehliyet aldı.

Göksun’da yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan İbrahim Küçük, sürücü kursuna kayıt olarak, ehliyet almaya karar verdi. İlçede 40 yılı aşkın süredir motosiklet kullandığını, ancak ehliyet almaya ihtiyaç duymadığını belirten Küçük, girdiği ehliyet sınavlarını başarıyla tamamlayarak B sınıf ehliyet almaya hak kazandı. Sınava ikinci girişinde ehliyet almaya hak kazanan Küçük, çok mutlu olduğunu belirterek, “Artık çok rahat bir şekilde ilçeden kent merkezine ya da elma bahçelerime gelip gidebileceğim” diye konuştu.

İKİNCİ GİRMEMDE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ KAZANDIM”

40 yıldır motosiklet kullandığını ama ehliyete ihtiyaç duymadığını anlatan Küçük, “Ben 40 senedir sepetli motosiklet kullanıyorum, emekli ormancıyım. Eskiden ehliyete lüzum görmüyordum ama şimdi almaya mecbur kaldım. Artık Jandarma da polis de ehliyet yoklaması yapıyor, ben de sürekli sepetli motor kullanıyorum. Bir ehliyete ihtiyacım vardı, bir sürücü kursuna müracaat ettim, önce yazılı sınava sonra da direksiyon sınavına girdim. İkinci girmemde şükürler olsun ki ehliyetimi aldım. Eskiden orman memuru da olduğum için motorla çalışıyordum hiç ihtiyaç duymuyordum, hiçbir zaman sormadılar da. Öyle olunca almamıştım” dedi.

MAHCUP OLMAMAK İÇİN EHLİYET ALDIM”

Elma bahçelerine giderken hem usulsüzlük yapmamak hem de çevirmelerde mahcup olmamak amacıyla ehliyet almaya karar verdiğini belirten Küçük, “Ama benim Göksun’da elma bahçem var, bu bahçede malzemeler getirirken ya da topladığımız elmaları getirip götürürken sorun oluyordu. Herhangi bir çevirmede hem mahcup olmamak hem de usulsüzlük yapmamak için ehliyet almaya karar verdim. Gençler gibi olmuyor tabi ki çalışırken çok zorluk çektim ama biraz çalıştım ve aldım. Çok fazla zorlanmadım aslında, sürücü kursunda beni çalıştırdılar. İkinci girmemde de sınavı geçtim ve ehliyetimi aldım” ifadelerini kullandı.

İbrahim Küçük’ün araç sürüş eğitim aldığı İleri Vites Sürücü Kursu’nun sahibi Eftal Karaçalı ise İbrahim Küçük, yaşıtlarını aksine büyük bir çaba göstererek ehliyetine kavuştuğunu söyledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz