Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz gürlerde hileli ürün kullandığı tespit edilen firmaların isimlerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Listede Kahramanmaraş’tan 7 firma yer alırken, bunlardan birisi de Harun Nar’ın işlettiği Öz Dürümcübaşı idi. Et kıyma dönerde kanatlı etinin bulunduğu gerekçesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayınladığı hileli ürünler listesinde yer alan Öz Dürümcübaşı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamayı yapan Öz Dürümcübaşı sahibi Harun Nar, hileli ürünler listesine girmede yapılan denetlemenin 15 Ağustos 2017 yılında eski yönetim olan Ahmet Berk zamanında yapıldığına dikkat çekti. Açıklama sonrası firmanın isminin büyük zararlar gördüğünü fakat devlete dava açmanın kendilerine yakışmayacağını belirten Nar, “Her şekilde başımız dik, alnımız ak. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. İsteyen müşterimiz istediği saatte gelebilir, bizi denetleyebilir. Herhangi bir usulsüzlüğe rastlarlasa biz bu işletmeyi kapatırız” dedi.

DENETLEME BİZ DEVRALMADAN ÖNCE YAPILDI”

Denetlemenin eski yönetim zamanında yapıldığının altını çizen Öz Dürümcübaşı sahibi Harun Nar, “Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı listede Öz Dürümcübaşı olarak geçen işletmemize, Ahmet Berk adına 15 Ağustos 2017 yılında denetleme yapılıyor. 5 Ekim 2017’de ise cezai işlem uygulanıyor. Biz ise işletmeyi 7 Ocak 2018 tarihinde Ahmet Berk’den devralıyoruz. İzmir menşeili firma olan Dürümcübaşı, franchising bir işletme olduğu için bu cezai işlem uygulandıktan sonra kapatılıyor. Ahmet Berk’in elinden alınıyor ve bizi uygun görerek görevi bize veriyorlar. Bakanlık listeyi yayınladıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gerekli müracaatları yaptık, dilekçemizi verdik. Takribinde ise bize cevabın bir yazı gönderildi. Yazıda da, ‘İl müdürlüğümüz kontrol görevlilerince İsmetpaşa Mahallesi Hükümet Caddesi Hisarhan altı No 12/B Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş adresinde faaliyet gösteren Öz Dürümcübaşı Ahmet Berk adlı işletmede 15 Ağustos 2017 tarihinde yapılan kontrol ve denetimde et kıyma döner numunesi alınmış, alınan numunede kanatlı eti tespit edilmiş ve işletmeye aynı zamanda 5 Ekim 2017 tarihinde idari para cezası uygulanmıştır’ denildi. Burada ayrıca şunu belirtmek istiyorum, et dönerin içine kıyma döner kattığınız zaman içine tavuk gibi aklınıza ne gelirse koyabilirsiniz ama biz yaprak et takıyoruz. Yaprak etin içine başka herhangi bir malzemenin girmesi mümkün değil” dedi.

MÜŞTERİLERİMİZ BİZİ HER ZAMAN DENETLEYEBİLİR”

Öz Dürümcübaşı’nın düzenli bir şekilde denetlendiğine değinen Nar, denetlemelerde hiçbir usulsüzlüğe rastlanılmadığı ve mutfaklarının bütün müşterilerine açık olduğunu belirterek, “Biz her ay düzenli bir şekilde denetleniyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden sürekli olarak geliyorlar, belgelerimizde usulsüzlük olmadığı mevcuttur. Ayrıca, tezgahımız da mutfağımız da müşterilerimize de açık. Her şekilde başımız dik, alnımız ak. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. İsteyen müşterimiz istediği saatte gelebilir, bizi denetleyebilir. Ne yediğimizi, ne kullandığımızı görebilir. Bütün ürünlerimiz faturalıdır. Kullandığımız tavuklar helal belgeli ve sertifikalarımızın hepsi mevcuttur. Herhangi bir usulsüzlüğe rastlarlasa biz bu işletmeyi kapatırız.Yağ olarak ayçiçek yağı kullanıyoruz, kesinlikle pamuk yağı kullanmıyoruz. Bize has yemeklerimizde de tereyağı kullanıyoruz. Kesinlikle pamuk yağı ya da bitkisel yağ bulmaları mümkün değil” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZİ HİÇBİR ZAMAN ŞİKAYET ETMEYECEĞİZ”

Firmanın marka isminin zarar gördüğünü fakat devlete dava açmayacaklarını dile getiren Nar, “Marka ismimiz zarar gördü ama devleti şikayet etmemiz mümkün değil. Devletimizi hiçbir zaman şikayet etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan olumlu da olumsuz da tepkiler alıyoruz. Tabi ki insanlar bilmediği için yorum yapıyor. Burada yerel basının güçlü olduğunu da görmüş olduk. Bu beş sene önce olsaydı bu kadar tepki verilmezdi lakin basından dolayı olumlu da olumsuz da tepki var. Bizi tanıyanlar ve müşterileriz bize güvendikleri için sorun yaşamıyoruz. Tanımayanlar tepkilerde bulunuyor lakin bu süreçten sonra bu kötü imajı sileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ VE FARKLI ŞUBELERLE HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”

“Biz, aldatılan her müşteri kaybedilen bir servettir düsturu ile çalışıyoruz” diyen Nar, sözlerini şu şekilde noktaladı, “Biz diyoruz ki, kendi yemediğimizi hiçbir zaman müşteriye yedirmiyoruz ve biz her bir müşterimizi servet derken para anlamında asla düşünmüyoruz. Bizim için müşteri para kazanılan bir araç değil, bir amaç. Müşterilerle diyalog kurmak, insanlarla iletişimi genişletmek çok önemli. Allah nasip ederse ileride şubelerimiz de olacak. Aklımızda isim değiştirmek vardı bu da tuzu biberi oldu çünkü biz geçmiş dönemlerin hatalarını kabullenmek ya da üstlenmek istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde bir isim değişikliğine gideceğiz, başka bir isimle şehrimizde farklı farklı şubelerle hizmet vermeye devam edeceğiz.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz