2017-2018 akademik yılında Kahramanmaraş’ta faaliyetlerini sürdüren sanayi tesislerine ve kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiren ÜSKİM Yönetimi, ÜSKİM bünyesinde paydaşlarla yapılan toplantılarda ilgili kurum ve kuruluşları ağırlayarak sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. ÜSKİM, üniversite-sanayi-kamu iş birliği fonksiyonları bağlamında kamu ayağına yönelik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ziyaretler gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal, KOSGEB İl Müdürü Gülden Uslu ve Fen İşleri Müdürü Sefa Kırmacı ile makamlarında yapılan görüşmelerde ÜSKİM’in faaliyetleri ve yapılan analizler hakkında bilgilendirme yapılarak iş birliğine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

ÜSKİM Yönetimi olarak ÜSKİM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, ÜSKİM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. M. Akif Kurt ve Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Gündeş, Genel Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ceyhan, AR-GE Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Karteri ve Sanayi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Hakan Morcali ile gerçekleştirilen ziyaretlerin yanı sıra ÜSKİM’de sanayi ve kamu kurumlarının temsilcileri ile toplantılara da devam ediliyor. Bu kapsamda; Gülbak Bakalit Yönetim Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Gülkesen ile 10 Ocak 2018’de, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Uzunlar başkanlığında bir heyetle 16 Ocak 2018’de, Çevre Mühendisliği alanında hizmet veren danışmanlık şirketleri Doğaçev Danışmanlık, Afşarata Çevre Grup, Bilçev Mühendislik ve Mavi Yeşil Mühendislik yetkilileriyle 01 Şubat 2018’de ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden İl Müdürü İhsan Emiralioğlu başkanlığında bir heyetle de 06 Şubat 2018’de merkezimizde yapılan toplantılarda sektörel sorunlar, çözüm önerileri, analizler ve birlikte yürütülebilecek projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. ÜSKİM’de aynı zamanda başta sanayi yöneticileri olmak üzere yurt içinden ve dışından öğrencilere ve diğer ziyaretçilere yönelik tanıtım programlarında da bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

ÜSKİM’in hem akademisyenlere hem de kamu ve sanayiciye yönelik tüm imkânlarıyla analiz ve proje hizmeti vermeye çalıştığını belirten ÜSKİM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, yapılan toplantıların ve tanıtım çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını ifade etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin destek ve teşvikleriyle ÜSKİM’i Kahramanmaraş ve bölgenin en önemli araştırma ve proje merkezlerinden biri haline getirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Şekkeli, yönetim kademesi ve personeliyle ÜSKİM çalışanlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, kamu ve sanayiye yönelik ziyaretlerin süreceğini ve ÜSKİM’de işbirliğine yönelik organizasyonların da devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz