2 yıl önce 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere karşı destan yazan Türk milleti, aynı ruh ve bilinçle bir kez daha vatan ve bayrak nöbetinde meydanlara inerek, dualar eşliğinde şehitlerini andı. Tüm Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta vatanı ve bayrağını namusu olarak görerek, 2016 yılının 15 Temmuz’unda dünyanın görmediği bir şanlı direnişe imza atan Türk halkı yine meydanlara aktı. Yüreklerde gurur ve şehitlerin hüznü yer alırken, Türk halkı demokrasiye inancını en güçlü şekilde haykırdı. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm Türkiye’de vatandaşlar meydanlara inerken, Kahramanmaraş’ta da anma etkinliklerinin adresi Demokrasi Meydanı oldu. Şehrin dört bir yanından Demokrasi Meydanı’na akın eden vatandaşlar, ‘15 Temmuz’u unutmayacağız’ mesajı verdi. 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü kapsamında Müftülük Meydanı’ndan başlayarak Demokrasi Meydanı’na kadar yüründü. Milli Birlik Yürüyüşü’ne Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatları, STK temsilcileri ve diğer kent protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI’NI DİKKATLE DİNLEDİLER

Ardından ise yürüyüşle birlikte tören alanına gelen vatandaşların ve kent protokolünün katılımıyla sahne organizasyonları gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programlarda Mehter Konseri, Grup Visal Konseri, Şiir Dinletisi (Şairler) Sinevizyon Gösterisi ile Kaside ve İlahi Dinletisi yapıldı. Meydanı dolduran vatandaşların coşkusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı esnada tavan yaptı. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki Şehitler Makamı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son FETÖ'cü de hesap verene kadar mücadelemiz sürecek” diyen Erdoğan FETÖ elebaşı için de şu ifadeleri kullandı: “Geçmiş tecrübelerden aldığımız derslerle geleceğimizi aydınlatacak adımları atarız. 15 Temmuz sürecinde yaşadığımız riyakârlıkları da unutmayacağız. Son FETÖ'cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde sürdüreceğiz. Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. Bu çevrede darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyoruz, Yeşilköy'de havalimanından çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne sığınanları unutmayacağız. İdam müzakere masasında, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

AYNI RUHLA MEYDANLARI DOLDURDUK”

Anma etkinliklerinde ilk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş halkının 15 Temmuz 2016 gecesindeki aynı ruhla meydanı doldurduğunu söyledi. Başkan Erkoç, “Allah razı olsun sizlerden, aynen 15 Temmuz 2016 gecesindeki gibi o ruhla aziz hemşerilerimiz, Kahramanmaraş’ın güzel insanları bu meydanı doldurdular. Milletimizdeki bu ruh her zaman daha da güçlenerek devam edecek. Bu millet tarihte büyük destanlar yazdı hamdolsun. 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi işgal etmeye çalışan, bu ülkede ay yıldızlı al bayrağımızı indirmeye çalışan, bu ülkeyi kaosa götürmeye çalışan alçaklara karşı büyük bir duruş gösterdi bu millet. Büyük bir destan yazdı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde. Dünya tarihine geçti 15 Temmuz’daki duruşumuz. Artık dünya tarihi de yeni bir döneme yeni bir evreye geçti. Artık dünyada demokratik ülkelerde bu tür tehditler ortadan kalktı, 15 Temmuz 2016’dan sonra Latin Amerikan ülkelerinde de aynı tür girişimler olmuştu, orada da Türkiye’yi örnek alan aziz milletimizi örnek alan halklar ayağa kalktı ve girişime izin vermedi. Nasıl 12 Şubat 1920’de kahraman ecdadımız onur ve şeref için imanın ve inancı için ayağa kalktıysa, bizlerde 15 Temmuz’da Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hep beraber ayağa kalktık. Milletimiz onurlu bir duruş gösterdi hamdolsun, yıllarca rahmetli Menderes başta olmak üzere geçmişte bu şekilde zulme uğrayan insanlar, dedelerimiz bunun acısıyla yaşayıp gittiler. Ama hamdolsun bu millet o gün ayağa kalktı, artık bu acıları tarihe gömdü. Artık kalbimiz rahat, o onurlu duruşun, onurlu ayağa kalkışın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

TEHDİTLER BİTMEZ, TEYAKKUZDA OLMAMIZ GEREK”

“İnşallah bizler bu ruhu her zaman yaşatmaya devam edeceğiz, tehditler bitmez, çünkü biz iddialı bir milletiz” diyen Erkoç, “Geçmişte dünya tarihinin önemli bir kısmını yazmış milletin evlatlarıyız ve her zaman teyakkuzda olmamız gerek. Her zaman ayakta olmamız lazım. İç ve dış tehditler, Türkiye büyüdükçe, Türkiye geliştikçe, Türkiye güçlendikçe kalkınmaya devam etmektedir. Türkiye, dünya politikasında söz sahibi oldukça adeta kuduruyorlar ve yeni hainler bularak milletimize saldırmaya çalışmaktalar. Tarihini bir ihaneti gördük 15 Temmuz’da, asker kıyafetine girmiş Fethullahçı teröristler bu millete saldırdılar. Hasan Sabbah’ın adamları gibi, kendi milletine saldıran Suriye’deki katil Esad’ın adamları gibi bunlarda milletimize saldırdılar. Ama hamdolsun milletimizle beraber Cumhurbaşkanımız liderliğinde, güvenlik güçlerimiz ve milletimizle beraber aynı tarafta yer alarak bu isyanı, bu kalkışmayı elimizin tersiyle hep beraberce ittik hamdolsun. Bizler de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu kutsal vatan topraklarını daha mağrur hale getirmemiz lazım. Buraları daha güzel hale getirmemiz lazım, çünkü bu vatan bize emanet, bu vatan tarihin derinliklerinde ecdadımızın kanıyla sulanarak bize emanet edilen önemli bir değer” şeklinde konuştu.

O GÜN SİZLERLE GURUR VE ONUR DUYDUM”

Kahramanmaraş halkının 15 Temmuz’da gösterdiği reaksiyondan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Başkan Erkoç, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gecemizi gündüzümüze katarak şehrimizi daha güzel hale getirmek gayreti içerisindeyiz. Çünkü bu vatan, bu aziz millet, kahraman hemşerilerim her şeyin en iyisine layık. O gece gurur duydum sizlerle, Kahramanmaraş ayaktaydı, biz bir program dolayısıyla İstanbul’daydık. Havalimanı’na yürürken Valimiz ve diğer arkadaşlarımızla temas kurarak üzerimize düşen görevi yerine getirme gayreti içinde olduk. Belediyemiz tüm imkanlarıyla Kahramanmaraş’ta bu alçakların bir girişimi olabilir duygusuyla ilgili yerlerde gerekli tedbirleri aldık. Tüm halkımızla hemen irtibata geçerek meydanlara çağırdık. O gün havalimanına yürürken Cumhurbaşkanımızın koruma müdürünü aradım, telefona çıktı Cumhurbaşkanımız da kim aradığını sorduğunda bizim aradığımızı söyledi, biz de orada kendilerine Kahramanmaraş’ın 100 bin kişiyle ayakta olduğunu söyledik. Sizlerle gurur duyduk çünkü tüm Kahramanmaraş ayaktaydı hamdolsun. Tüm kesimleriyle birlik ve beraberlik içindeydi. O gün gurur ve onur duydum siz değerli halkımızın belediye başkanı olmaktan. Sizlerin bir evladı olarak İstanbul’da ateşin içinde alçaklara karşı halkımızla beraber mücadele ettik. Tarihi bir güne şahitlik ettik, onu bir destana dönüştürdünüz. Omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda Allah’a hamdolsun üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Hep beraberce daha güçlü Türkiye için, daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ BİN DÖNÜME ÇIKACAK”

15 Temmuz şehitlerinin adını verdikleri 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin bin dönüme kadar çıkacağının müjdesini veren Başkan Erkoç, “15 Temmuz günü gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. O gün şehit olma duygusuyla sokağa çıkan yüzbinlerce vatandaşımızın içinde o gece gazi olan gazilerimizi de minnetle anıyoruz, sağlık diliyoruz. Bu duruşunuzdan dolayı tebrik ediyoruz, sizlere uygun bir duruş göstereceğiz inşallah. Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi olarak şehitlerimizin anısı için bir Millet Bahçesi yaptık, adına da 15 Temmuz Millet Bahçesi dedik. İlk etapta 180 dönüm, ama İnşallah bin dönüme kadar çıkaracağız. Bu Millet Bahçesi’nde tüm şehitlerimizin anısına ağaçlar diktik, onları orada yaşatacağız. O gece yaşanan olayları, resimlerle, heykellerle anlattık. Eğer görmeyen vatandaşlarımız varsa lütfen çocuklarını ve ailelerini de alsınlar ziyaret etsinler” dedi.

KAHRAMANMARAŞ CANINI FEDA EDENLERLE DOLUDUR”

Kahramanmaraş’ın geçmişten bu yana konu devlet ve millet olduğunde her zaman önde olduğuna dikkat çeken Vali Vahdettin Özkan, “Kahramanmaraş halkımız gerçekten hizmetlerin en büyüğüne layık. Anadolu ruhunun özüdür Kahramanmaraş, bu şehrin gençliği bütün Anadolu gençliğinin, milletin birliği ve bütünlüğüne lokomotif görevi yapan bir gençliktir. Bütün gençlerimizi, büyüklerimizi saygıyla selamlıyorum. Kahramanmaraş, öteden beri konu millet olunca, devlet olunca, konun milletin birliği-bütünlüğü olunca tereddütsüz bir şekilde canını feda eden insanlarla doludur. Şehrimizin medeniyeti, şehrimizden cari olan inanç ve kültür böyle bir nesli yetiştirmeye çok önemli bir iklimi kendisinde barındırmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda küresel emperyalizmi temsil eden bütün müstekbirlere, emperyalistlere karşı mukabele etmekte, örnek olmaktadır. Bugün bütün ders kitaplarından, alimlerin, ariflerin söylemlerinden Kahramanmaraş’ın bu temayülü, bu ruhu, bu vicdanı, bu izanı örnek olarak gösteriliyor. Böyle bir şehirde yaşamak bir ayrıcalıktır, böyle bir şehre hizmet etmek ayrı bir ayrıcalıktır. Kahramanmaraş bütün bu özelliklerini, güzelliklerini ve kahramanlığını 15 Temmuz akşamı da en yüksek refleksle ortaya koymuştur” açıklamalarında bulundu.

15 TEMMUZ’DA GÖSTERİLEN REFLEKS...”

Kahramanmaraş halkına övgülerde bulunan Vali Özkan, “İnsanoğlunun tabiatında iyiliği, güzelliği yakalayan duygular aynı zamanda kötülüğe götüren hasletler, duygular vardır. Aslında arif ve alim insanlar, insanın tabiatına hitap eden, medeniyetler insanın bu güzel duygularını daha da geliştirmek, daha da inkişaf etmek, bu iklimi oluşturmak için vardır. Kahramanmaraş ilimizde de bu medeniyetimizi besleyenler alimlerin, ariflerin, müderrislerin yaşadığı bir şehirdir. Şehre ruh katan, şehrin maneviyatını inkişaf eden de bu alimlerimizdir, ariflerimizdir. Bizim insanlığın tabiatında mündemiç olan duyguların ihya eden bu ruhtur. Kahramanmaraş’ta ki bu ruh aslında medeniyetimizin özünün esasını teşkil ediyor. Bu ruh, bu iklim de güzel insanların yetişmesine vesile oluyor. Esasen bu muhabbet fedaisi, kainatın ve insanın yaratılışının özü ve esası olan muhabbeti inkişaf etmede şanslı olan şehrimiz, barışa, huzura, bütün şer odaklarını üretmiş olduğu fitneleri bertaraf etmekte büyük bir şansa sahiptir. Son zamanlarda başta teröre karşı mücadelede fedai can etmiş ailelerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz keza 15 Temmuz’da burada göstermiş olduğu refleks ve burada göstermiş olduğu ruh haliyle memleketin birliğine, bütünlüğüne yönelik o medeniyetten beslenen, imanından ve izanından gelen bu duygularını tezahür ettirmiştir” ifadelerini kullandı.

KUTSALINA SALDIRDIRĞINDA HAREKETE GEÇER”

Türk milletinin kutsallarına saldırı olduğunda hemen müdahale ettiğine dikkat çeken Vali Özkan, sözlerine şu şekilde devam etti, “15 Temmuz’da aslında bizim kutsallarımızı, Kahramanmaraş’ın ve medeniyetimizin de öncellediği kutsallarımızın yerli yerinde bir ortak akılla icrası, bunun üzerinde geliştirilen söylemlerin çok önemli olduğunu anladık. Kutsallarımızı istismar ederek, çocuklarımızı çalan bir güruhla karşı karşıya kaldık. İman hizmeti, Kur’an hizmeti, eğitim hizmeti deyip Anadolu’nun güzel duygularını Kahramanmaraş’ımızın kutsiyetle atfettiği, öncelediği alanlara hitap ettiler bunlar. Onun için Kahramanmaraşlı ve Anadolu insanı duasını, evladını, parasını verdi ama ne için verdi, ihanet olsun diye vermedi. Demokrasiye saldırsın, memleketin birliğine ve bütünlüğüne zarar versin diye verilmedi. Ama bu Fethullahçı çete küresel güçlerle iş birliği yapıp asıl amaçları iman hizmeti değildi, asıl amaçları dini eğitim de değildi, asıl amaçları bunları vitrine koyup arkasında bir saltanat meftunluğu oluşturmaktı. Bu adamlar hepimizin değerlerine bir diktatör yapı ihdas etmek için kurumlarımızı kullandı, evlatlarımızı çaldı. Artık bunlarla ilgili milletimizin gösterdiği kahramanlık ve kararlılık büyük bir tokat olarak bunları esfeli safiline gönderdi.”

FETÖ’CÜ TERÖRİSTLER TEMSİL EDEMEZ”

“Bunlara kanmayacağız. Bizim medeniyetimizi inancımızı imanımızı eğitimimizi Fethullahçı teröristler temsil edemez” diyen Özkan, “Bizim marifetimiz, bizim medeniyetimiz ilim, kültür, Anadolu’nun arifleri, alimlerini Fetullahçılardan dolayı dışlayamayız. Bunlara tam aksine daha esaslı bir şekilde eğileceğiz, değerlerimizle tanışacağız. Temel kaynaklarımızın söylediği hususlara itibar edeceğiz, ifa edeceğiz. Aynı şekilde Anadolu’nun ortak aklını medeniyetimizin kurumları, bunların tezahürleri olan hepimizin üzerinde çok büyük vazifeler düşmektedir. Bu konuda da çok önemli adımlar atmaktadır. Bütün çocuklarımızı değerlerimize daha fazla yönlendirmek, inancımıza, medeniyetimize sahip çıkmak ama aynı şekilde bilimin, teknolojinin gelişmeleriyle eğitimle çok daha iyi tanıştırmak bu tür hizmetlerin kalitesini arttırmak, bütün ebeveynlere düşmektedir. Ben bu vesile ile 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyorum. Gazilerimize sıhhat diliyorum. Bu millet bu memlekette olduktan sonra, bu gençlerimiz olduktan sonra hiçbir güç ve kuvvet hiçbir şer şebekesi birliğimizi bozamaz. Memleketimize fitne fücur sokamaz” dedi.

BÜYÜK BİR MEDENİYETİN MENSUPLARIYIZ”

Sözlerine “Bizler çok köklü bir tarihin ve çok büyük bir medeniyetin mensuplarıyız” ifadelerini kullanarak başlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “Peygamber efendimiz Hendek harbinde, “Şu Konstantine elbette fetih olunacaktır. Orayı fetih eden komutan ne güzel komutan, onun askerleri ne güzel askerdir” diyerek bize medeniyetimize kızıl elmamızı göstermişti. Daha Hz. Ömer efendimizin hilafeti döneminde ordugâh Şam’da kurulmuş ve İslam orduları 3 kola ayrılarak Diyarbakır, Urfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ı fetih etmişlerdi. Fetihler bu tarafa ilerlerken haçlılarda bundan rahatsız olmuşlar ve bu fetihlerin önünü kesmek ve Anadolu’da İslam’ın yayılmasını önlemek için bir büyük savaş hazırlığına girişmişlerdi. Romen Diyojen öncülüğünde milletimizin, Müslümanların önünü kesmek isteyen Haçlı ordusuyla Malazgirt meydanında karşılaştık. Ama Allah’ın izni ve o günkü ecdadımızın kahramanlığıyla haçlıları püskürttük ve bize Anadolu’nun kapısı açıldı. Malazgirt zaferimizden 380 yıl sonra İstanbul’u fetih ettik ve medeniyetimiz bir çınar gibi büyüyerek bütün mazlum milletleri gölgesi altına aldı. Ama haçlılarda asla bir zaman yerlerinde durmadılar. Endülüs’ü yeniden ele geçirdiler. Müslümanlar orada 700 yıl hâkimiyet sürmüştü. 1878 Osmanlı Rus savaşlarıyla başlayan savaşlar aralıksız 10 cephede 45 yıl devam etmişti. Milletimiz yorgun düşmüş bize Sevr’i dayatmışlar ve Mondros Müzakeresini imzalamak zorunda kaldık. Mondros ile beraber düşmanların her birisi elimizde kalan son toprak parçamız Anaoldu’yu işgal ettiler” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK İŞGAL GİRİŞİMİNİ PÜSKÜRTTÜK”

Geçmiş yıllardan bu yana Türk Devleti’ni yıkmaya yönelik saldırıların her dönem olduğunu dile getiren Kılıç, “Bugünleri bir batılı kendi ifadesiyle şöyle dile getiriyor; “Şunca emek bunca çabayla, Osmanlı devletini yıktık.” Osmanlı devletini yıkıp her bir parçamızı bir yerlerde bıraktılar. Milletimizi perişan ettiler ama milletimiz de son bir hamle ile kurtuluş savaşımızı başlattı. Kurtuluş savaşımızda bin bir güçlük ve mücadelelerle Misakı Milli’yi gerçekleştirmememize rağmen merkezimiz olan Anadolu topraklarını koruduk ve kurtardık. Batılılar bu defa başka projelere başka oyunlara girdi ve saldırıyı 2 değerimiz üzerinde yoğunlaştırdı. Bir ekmeğimize saldırdılar, 2 inancımıza saldırdılar. Ekmeğimize ve inancımıza saldırılmasının Anadolu’da cumhuriyet tarihi döneminde çok olumsuz yansımaları oldu. Fakirliğimizi istismar edenler aslında kendileri çok mutluluk içerisinde yaşayan büyük bir azınlık milletimizin çocuklarını sağcı ve solcu diye böldüler ve milletimizin gençlerini birbirlerine kırdırdılar. Bir taraftan da değerlerimize saldırılmıştı. Değerlerimize saldırılmasında zaman içerisinde istismar edenler oldu. Bu istismarcıların en büyüğü de FETÖ ve adamlarıydı. Hâlbuki cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk mektep ve medrese farkı kalktı. Tevhidi Tedrisat artık ilimde dinde okulda öğrenilecek. İlminde dinide eğitimi okullarda yapılacak demesine rağmen milletimizden kendi değerlerinin eğitimini kendi okullarında yapmaları imkânı engellendi. Milletimizin elinden bu imkân alındı. Her türlü oyunun içerisinde oldular. Her türlü planın içerisinde oldular. MİT Tırlarının arkasında bunlar vardı. 17/25 aralığın arkasında bunlar vardı. Gezi olaylarının arkasında bunlar vardı. Bütün bunlar yetmedi. 15 Temmuzda en büyük ihanet ve işgal girişimini milletimize karşı yönelttiler ve yaptılar. Ama Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve idarecilerimizin önderliği ve dirayeti şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlığı kahraman milletimizin de direnmesiyle bu en büyük işgal girişimini püskürttük” şeklinde konuştu.

DÜŞMANLARIMIZIN YÜREKLERİNE KORKU SALDI”

Türkiye’ye ve Anadolu’ya yönelik saldırıların arkasında Haçlı ve Siyonist ittifaklarının olduğunu dile getiren Kılıç, “Anadolu’muza tarih içerisinde yöneltilen ve cumhuriyet tarihimiz boyunca da asla hız kesmeden devam eden her türlü saldırıların arkasında haçlı ve Siyonist ittifakı vardı. Nitekim bunun böyle olduğunu 250 kardeşimizi şehit eden 2 bin 200 kardeşimizi de gazi olarak bırakan ihanet şebekesinin elebaşını ve en önde koşan hainlerini sahiplenip bağırlarına basarak ülkelerinde barındırıyor olmaları bu ihanetin bu saldırıların arkasında bunların olduğunun en açık en büyük alametidir. O gün Anadolu’nun her yerinde ve Kahramanmaraş’ımızda milletimiz bir daha ayağa kalkmış, bu ayağa kalkış dosta güven vermiş düşmanlarımızın da yüreklerine korku salmıştır. O gün Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kalmış olduğu otel odasına 30 kurşun sıkmışlardı. Aynen ihanetin ele başısını başından vuran Ömer Halisdemir kardeşimize 30 kurşun sıktıkları gibi ve Yunan işgal girişiminde istiklal savaşı günlerinde bile düşmanın bile bombalamadığı meclisimize bombalarla saldırdılar, her türlü saldırıyı yürüttüler. Bende o gün Ankara’da TBMM’ye her türlü tehlikeyi göze alarak koşan 107 milletvekilimizden birsiydim” açıklamalarında bulundu.

BİZE EN BÜYÜK YARDIM ALLAH’TAN GELDİ”

Bir F16 pilotunun kendisine söylediği sözleri anlatan Kılıç, “Önderimizin dirayeti milletimizin fedakârlığı şehit ve gazilerimizin de canlarını ortaya koymasıyla elbette bu ihaneti püskürttük ama en büyük yardım bize Allah’tan gelmişti. Kendisi de bir milletvekili olan o gün mecliste bulunamayan Tümgeneral rütbesinde F-16 pilotu arkadaşımız daha sonra şunu söyledi; “Eğer bu meclise saldıran pilot, saliselerle bir vakit daha erken davransaydı hemen genel kurulun 10 metre ilerisine düşen bu en büyük bomba genel kurulun tam ortasına düşer ve milletvekillerinden hiç kimsede sağlam kalmazdı.” Bu Allah’ın bize bir yardımıdır. Bize her zaman yardımını esirgemeyen yüce rabbimize hamt olsun” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU EKSİLMESİN İNŞALLAH”

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel de 15 Temmuz gibi darbelerin bir daha yaşanmamasını temenni ederek, “Bütün Kahramanmaraş halkıyla hep beraber bu hainliğin gelecek nesillere öğretilmesi, yaşatılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah Rabbim bir daha 15 Temmuz’ları bu memlekete yaşatmasın, bu millete göstermesin. Ama 15 Temmuz’un getirmiş olduğu milli birlik ve beraberlik ruhunu bu milletten hiçbir zaman eksilmesin İnşallah. O ruhla beraber biz çok daha iyi bir Türkiye’ye, çok daha güzel bir Türkiye’ye ulaşacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle o gün özellikle şehit olmuş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. O gün sokaklara çıkarak meydanlara yığılan, demokrasisine sahip çıkan milyonlarca insanımıza tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış-Mustafa Kılınç-Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz