Ünlü sinema ve TV oyuncuları Ayfer Çalgıcı ve Mehmet Ali Çamçakal Nam-ı diğer Ali Baba kısa film projeleri için Kahramanmaraş’a geldi.

17 yıldan bu yana diziden sinemaya, tiyatrodan reklam filmlerine kadar uzanan, birbirinden farklı karakterlere bürünen Ayfer Çalgıcı, özel bir şirketin kısa filmi için geldiği Kahramanmaraş’ta hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Çalgıcı, Pusat, Aliye, Üvey Baba, Süper Babaanne, 7 Numara, Ömre Bedel Mahallenin muhtarları gibi birbirinden güzel ve özel dizilerde başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine toplayarak, günden güne kendisine bir şeyler katarak daha başarılı olma çabası içerisine girmiş, ülkemizin sayılı yeteneklerinden biri olmakla beraber farklı dizi ve filmde rol almıştır. Kısa bir süre önce Kahramanmaraş’a gelen Çalgıcı, Kahramanmaraş hakkında ki düşünlerini ve oyunculuğa dair bilgilerini Manşet Gazetesi Muhabiri Meliha Şeyda Akçakale’ye anlattı.

Oyuncu Ayfer Çalgıcı ile yaptığımız röportajın ayrıntıları…

Ayfer Çalgıcı kimdir?

1980 Ordu doğumluyum. 17 yıldır oyunculuk sektöründeyim.

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Oyunculuğa tiyatro ile başladım. Hadi ben tiyatro yapayım dizi oyuncusu, sinema oyuncusu olayım değildi aslında. Bir şeyler beni oyunculuğa itti. Öyle bir şeydi ki arkadaşların oyunu hazırlamışlar çıkmak üzere oyun bir bayan oyuncu arıyorlar sonra dediler ki neden Ayfer oynamıyor. Bende hayır demiştim ama sonrasında kabul ederek başladım.  Aslında size bir sırrımı söylemek istiyorum. 12 yaşında beni bu sektöre itmeye çalıştılar. Küçük Emrah, küçük Ceylan vardı o dönem. Kaset yapmak istediler ve annemden izin istediler. Annem izin vermedi. O dönem her şey daha kısıtlıydı, daha farklı bakılıyordu. Sonrasında böyle bir şeyin içine girdikten sonra o dönem ev sahibimiz vardı bir süre sonra karşılaştık bir çocuk çocukken bir şey istiyorsa engel olmamak lazım dedi. Neden söylediğini sorduğumda ise çok istemiştin hatta sana kaset yapacak bir sürü insan aralarında para toplamıştı annen izin vermemişti, geçen gün televizyonda izliyordum dedim ki ne fark etti? Sadece yılların kaybı olmuş oldu, ilk başta da başlamış olabilirdin bu sektörde dedi. Evet, doğru söylüyorsun dedim. Öyle ya da böyle benim bu sektörün içerisinde olmam gerekiyormuş.  Sonrasında eğitimler alarak dizi, sinema, reklam, sunuculuk yaptım. Bu böyle devam etti. 17 yıldır devam ediyorum. Kopmak pek mümkün olmuyor açıkçası. Zaman zaman ara veriyoruz ama tekrar geri dönüyoruz.

Hangi dizilerde rol aldınız?

Birçok dizi var. Hepsini hatırlamıyorum ama Kadirşinas, Gece Kahvesi, Pusat, Aliye, Aşk Yakar,  7 Numara, Süper Babaanne, Üvey Baba, Mahallenin Muhtarları, Biz Size Aşık olduk, Cinler Periler, Benim için ağlama, Zor Hedef, Kimyacı, Savunma, Şeytan Ayrıntıda gizlidir, Ömre Bedel, Rahmetli Tarık Akan ile oynadığımız Gece yürüyüşü gibi dizilerde oynadım.  Aslında çok var. Televizyon filminde başrolünü oynadığım tam 30 tane film var. Birçok ayrı reklam filmi var. 50’ye yakında sinema filmi var.

Kahramanmaraş’ı nasıl buldunuz?

Kahramanmaraş’a ilk geldiğimde pek gezemedim süre çok kısıtlıydı. 2 gün kalabildim. Reklamı çektik dönmek zorunda kaldık. Bir kısmı yarım kalmıştı. 1 haftalığına geldim. Hem gezmek, yarım kalanları tamamlamak hem de birbirimizi daha yakından tanımak istedim. Çünkü 2 gün geldiğimde Ali Baba ve eşi Şule hanımla çok güzel bir dostluk oluşmuştu. Hatta otelde bile kalmıyorum. Beni evlerinde ağırlıyorlar. Daha iyi kaynaşalım 7/24 birlikte olalım diye. Gerçekten de öyle oldu sohbetler dolasıyla çok az uyumaya başladık. Kısa film düşüncemiz var. Gezdiğimizde şunu da şurada yapabiliriz düşünceleri oluyor. Birçok projemiz var altı dolu dolu iken netleştiğinde söylemek isterim. Kısa filmi bitirdik ve sosyal medyada paylaştık.  

Oyunculuk dışında başka bir işiniz var mı?

Her zaman ikinci bir işim vardı. Bu yüzden oyunculukta zaman zaman kopmalar yaşadım. Tiyatro hep devam etti tabi. Çocuk oyunumuz var aralıksız her sezon oynadığımız. Zaman zaman büyük oyunlar çıkarıyoruz. Kültür Merkezlerinde ve okullarda oyunlarımızı oynuyoruz. Şuan ufak bir lokantam var ve devretmek üzereyim.

Projeleriniz neler? Bundan sonra neler yapacaksınız?

Kahramanmaraş için projelerimiz var evet bunlar netleştiğinde söyleyeyim. İstanbul’da normal yaşamımda televizyonda netleşen bir şey yok. Tiyatronun dışında bir şey yok öyle söyleyeyim. Ama burada bir oluşum içerisindeyiz. İnşallah olur. Bunun dışında kamera arkasında yaptığım şeyler de var. Vodafone reklamı çekiyoruz. Prodüksiyondayım. Aile şirketimiz gibi bir şirketimiz var. Şehirleri geziyorum. Harçlığımızı çıkarıyorum.

Son olarak bir mesajınız var mı?

Kahramanmaraş çok güzel bir şehir. Muhtemelen bir ayağımda hep burada olacak. Düşündüğümüz projeleri gerçekleştirebilirsek. İnsanları sıcakkanlı. Yurdumun her yeri çok güzel. Ama burası ayrı bir güzel. Kahramanmaraş halkının ilgisinden dolayı herkese teşekkür ediyorum.

 

Oyuncu Ayfer Çalgıcı sonrası, Yedi Güzel Adam dizisinin güzel oyuncusu Mehmet Ali Çamçakal ile yaptığımız röportajda ise, Ali Baba’nın hayatı ve bir Kahramanmaraşlı olarak Kahramanmaraş’tan beklentileri hakkında görüşlerini aldık. 

İşte Röportajın ayrıntıları…

Mehmet Ali Çamçakal Nam-ı diğer Ali Baba Kimdir?

Ali Baba Kahramanmaraşlıdır. Filme ve diziye meraklı bir insandır.

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Yedi Güzel Adam dizisi Kahramanmaraş’ta ilk çekilmeye başlandığı zaman yapımcının yanına ziyarete gitmiştim. Ali Baba’yı oynamayı düşünür müsün demişti, ben ise bilmem ama deniye bilirim dedim. Onun tavsiyesi üzerine başladım.  23 bölüm Ali Baba isimli karakter oyuncusu oldum. Sonrasında Karagül dizinde oyunculuk yaptım. Geçen yıl Eshab-ı Keyf tiyatrosunu oynadım. Sonrasında Sinema Filmi’nde ve kısa filmlerde oyunculuk yaptım.

Projeleriniz neler? Bundan sonra neler yapacaksınız?

Ben memleketim için varım. Kahramanmaraş’ta o kadar bu işe gönül vermiş o kadar sevdalı insan var ki. Öncelik hedefim bu çocuklara sahip çıkmak. Yaptığım kısa film uyuşturucuya dair. Kahramanmaraş’ta çekildi 14 dakikalık bir kısa film. İnsanların görmesi lazım fikirlerini almamız lazım. Olumlu ya da olumsuz. Açık kapı var. Devamı var onu bekliyorum. Sinema filmine çevire bilme imkânımızda var. Belediyelerimiz ile görüşme yaptık ve onlardan bir cevap bekliyoruz. Olursa da sinema filmine dökme düşüncemiz var.

Son olarak bir mesajınız var mı?

Kahramanmaraş iş adamlarından ricamdır. Bu sektöre biraz olsun sahip çıkmalıdırlar. Olmasın, yapmasın değil de topluma insan kazandırmanın birebir olduğunu öğrendim. Ben bu işe tek başladım ama şuanda etrafımda oyuncu, oyuncu çocuklar ve sizin gibi insanlar olsun git gide çoğalıyoruz. İnşallah hep çoğalacağız. Sahip çıkılırsa iş olur, çıkılmazsa iş olmazsa. Ben istiyorum Kahramanmaraş’ta ajanslar olsun. Herkes ekmek yesin. Yeni diziler, sinemalar çekilsin. Kahramanmaraş doğa yönünden bu işe çok müsait bir memleket. İnşallah Allah’ın izniyle buraları tanıtacağız. Bu tek başımıza değil de hepimizin gücüyle olacak inşallah.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz