Daha öncede Deli Yürek, Ekmek Teknesi ve Acı Hayat gibi birçok dizi ve filmlerde rol alan ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan "Usta" isimli tiyatro oyununu Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu'nda ekibiyle sahneleyerek izleyicilerle buluştu. 2. Abdülhamid'in ölümünün 100'üncü yılı anısına Ziraat Bankası'nın destekleriyle hazırlanan ve baba-kız ilişkisi üzerinden anlatılan oyun, yoğun ilgi gördü. Ayrıca Teknik ve dekor tasarımını Uğur Gürel'in üstlendiği ve yaklaşık 2 saat süren tek perdelik oyunda, Yenilmez'in yanı sıra Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş rol aldı. Oyun sonrası gazetemize özel kısa bir açıklama yapan Yenilmez, Kahramanmaraş’a hemen hemen her yıl geldiğini belirterek, Kahramanmaraş halkına duyduğu hayranlığı ifade etti.
 

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOK İYİ KARŞILANDIK”
Kahramanmaraş’ı kendi memleketi gibi bildiğini söyleyen Yenilmez, “Başta Genel Müdürümüz Hüseyin Aydın Beye genel müdür yardımcılarımıza, yönetim kurulu üyelerimize özellikle Kahramanmaraş’ta örnek bir organizasyon yapan zatıâlinize teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ı biliyorum zaten. Kendi memleketim kadar biliyorum. Bu oyunun Kahramanmaraş’ta nasıl karşılanacağını da tahmin etmiştim. Kahramanmaraş’ın milli hassasiyetini ve bu içerikteki yapılan bütün gayretleri nasıl karşıladığımızın malumu. Âmâ bu akşam mübarek 3 aylarda hem Allah’ımızın nasip ettiği neferlerimizin zaferlerinin arifesin de adı kahraman olan bir şehirde bu salonun dolup taşması zannedersem içeriğe giremeyen insanlar var. 200 kişi var ve bu bize gösterdi ki bu millet milli reflekslere sahip milli olan, yerli olan hesapsız, yalansız, riyasız, üçkâğıtsız sanatı kabul ediyor. Ecdadını yüreğinde daima yaşatıyor. Bütün itibarsızlaştırmalarına rağmen, bütün itibarsız kalmalarına rağmen sırtını Abdulhâmidhan gibi ecdadımızın bütün büyük şahsiyetlerimize karşı vefa duygusunu gösteriyor. Ben basın mensubu olarak sizlere teşekkür ediyorum. Bir ulusal medya kadar bunu riya olsun diye söylemiyorum benim için çok önemlisiniz. Keser döner sap döner bir gün hesap döner sözü biz 15 Temmuz’da medyanın ne olduğunu biz bir kez daha gördük. Allah sizleri korusun” şeklinde konuştu.
kısa bir açıklama yapan Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Türk ise, “Abdulhamidhan’ı bir kez daha saygıyla andık. Emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Allah bu millete tekrardan İstiklal marşı yazdırmasın. Önümüzdeki süreçte de çok güzel gelişmelerin olacağını umut ediyorum. Tekrar tekrar emeği gecen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

SEYİRCİLERİMİZ ABDULHAMİDHAN’I ANLMAYA BAŞLADI”
Ahmet Yenilmez ile birlikte beraber sahneyi canlandıran bir diğer oyuncu Zülfü Demirtaş, Abdulhamidhan’ı vatandaşların yavaş yavaş daha iyi anladığını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Kadim dostum, arkadaşım Ahmet Bey ile yaklaşık 35 yıl bir dostluğumuz vardı. Zaman zaman bu tür programlara katıldık ama Abdülhamidhan hoca iş olunca ciddi bir şekle girdi. Buğun 56. ordumuzda bütün salonlar tıklım tıklım doldu ve bilinmeyen bir Abdülhamit anlatılıyor. Çoğunun hiçbir şey bilmediği, kulaktan duyma sözlerle anlatılan bir Abdülhamithan. Bunu seyircilerimiz yavaş yavaş anlamaya başladılar. İnşallah hayırlı olur. Bir hayra vesile oluyoruz. Ziraat Bankamıza çok teşekkür ediyoruz bize öncülük ettiği için.”

Haber: Hakan Aydın


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz