Öğrencilikleri süresince birçok “Toplumsal Duyarlılık Projesi” kapsamında sosyal yardım programlarına dahil olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, bunlara bir yenisini daha ekleyerek, Ortadoğu Barış Kulübünün katkılarıyla Suriye’ye en yakın bölgelerden biri olan Hatay’ın Yayladağı ilçesine giderek, ihtiyaç sahibi halka çeşitli yardım kampanyaları ulaştırdı.

Öğrencilerin bu yardım kampanyalarını karşılıksız bırakmayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu öğrencilere plaket taktim etti. Öğrencilerinin bu davranışından onur duyduğunu belirten Rektör Yılmaz, her bir öğrencisini ayrı ayrı tebrik etti. HKÜ Ortadoğu Barış Kulübü Başkanı Ali Barçın ve Halil İbrahim Aba günün erken saatlerinde sınır kapısına giderek yardımları ulaştırdıklarını ve oradaki halkın yardıma çok ihtiyacı olduğuna bizzat şahit olduklarını belirttiler. Sınır bölgesindeki halkın ve birçok kesimin büyük beğenisini kazanan HKÜ öğrencileri, çeşitli alanlarda yardım projelerini sürdüreceklerini söyledi. Sınır bölgesine giderek görüşmeler yapan ve yardımları ulaştıran HKÜ öğrencileri, yaşadıkları gelişmeleri şu cümlelerle ifade ettiler: “Bölgeye gittiğimizde en çok çocukların sıkıntı çektiği herkesin malumu olduğu için en başta çocuk kıyafetleri, çocuk bezi, çocuk maması bunların yanında da kadın ve erkek kıyafetleri gıda maddeleri yatak vb. eşyalardan oluşan geniş çaplı bir yardım malzemesi topladıktan sonra Gaziantep'ten hareket ettik.

'FÜZE VE BOMBALAR ARDI ARDINA DÜŞÜYORDU'

Sabaha karşı Yayladağı’nda (Hatay) Türkmen Birliği Başkanı bizleri karşıladı. Sonrasında yardım tırı ile beraber, depolama bölgesine gittik burada tırdaki eşyaları Türkmen kardeşlerimiz ile beraber indirdik. Biz eşyaları indirdiğimiz sırada bile inanın her saniye Türkmen Dağına füzeler ve bombalar art arda düşüyordu burada resmen kulaklarımız sağır oldu. Gerçekten bu bölgede çok zor şartlar altında insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Götürdüğümüz yardım malzemeleri bu derece ihtiyaç sahiplerine ulaştığı için hepimiz de ziyadesiyle memnun olduk. Bize bu yardımları ulaştırmada destek olan başta Rektörümüz Tamer Yılmaz’a, Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu’ya, Hocamız Yrd. Doç. Dr. Bilal Çevik’e, yapılmış ve yapılacak olan tüm destekler için herkese sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

 

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz