Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kamu üniversite hastanelerinin sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere 15 bin kadro verilmesi ve alımların ise Üniversiteler tarafından gerçekleştirilmesini değerlendirdi. Aycan, sağlık çalışanlarını üniversitelerin belirlemesinin alım bekleyen sağlık personelinde güvensizlik ve huzursuzluk oluşturacağını söyledi.

“GÜVENSİZLİK VE HUZURSUZLUK OLUŞTURDU”

“COVİT-19 Salgını yaşadığımız bugünlerde ülke olarak ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Salgın mücadelesinde sağlık personeli en önde mücadele etmektedir. Kamu üniversite hastaneleri de bu salgın sırasında önemli sağlık hizmetleri vermektedir.” diyen Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, kamu üniversite hastanelerinde sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere bu dönemde yaklaşık 15 bin kadro verildiğini ve üniversitelere verilen kadrolara, Üniversitelerin kendilerinin alım yapacağı açıklanması alım bekleyen sağlık personelinde güvensizlik ve huzursuzluk oluşturduğunu söyledi.

“YARARLI OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

Alım işlemlerinin karmaşaya, atama sorunlarına sebep olacağının altını çizen Aycan, “Bu nedenle kamu üniversite hastanelerine sağlık personeli alımı yapılırken KPSS puanına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme şeklinde birlikte yapılması olası sorunları önlemek ve sağlık personelinin güveni açısından yararlı olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

Milletvekili Sefer Aycan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına önerisini şu şekilde söyledi: “KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle sağlık personeli alınması önerimizin dikkate alınmasını, Başkanlığınız tarafından gerekli düzenleme yapılmasını bekleriz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz