Türkiye’nin özellikle terörle mücadelesine büyük katkı sunan güvenlik korucularına her fırsatta destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Federayon binasında gerçekleştirilen ziyarette Ünal, Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ile Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına ile görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'de görev yapan bütün güvenlik korucuları adına ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Ünal, güvenlik korucularının sorun ve taleplerini Başkan Sözen ve Fırtına’dan dinledi. Ünal, güvenlik korucularının sorunlarını giderme noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi. Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ile Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına ise ziyaretlerinden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ a teşekkür etti.


GÜVENLİK KORUCULARIMIZIN YANINDAYIZ”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, güvenlik korucularına AK Parti hükümeti döneminde önemli desteklerin verildiğini belirterek, “Güvenlik korucularımız yıllardır terörle mücadelede bölgelerinde bir asker bir polis gibi devletimize büyük faydalar sağlamış ve sağlamaktadırlar. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İçişleri Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklarımızca güvenlik korucularımızın bugüne kadar sorunlarının çok önemli kısmını giderme noktasında ciddi adımlar attık, bundan sonrada yine güvenlik korucularımızın diğer kalan o beklentileriyle alakalıda zamanla adımlar atılacağını düşünüyorum. Bu konuda da bize düşen neyse elimizden geleni yaparız. Neticede korucularımıza bugüne kadar ne verildiyse AK Parti hükümetleri döneminde verildi. Bundan sonra da yine biz veririz, biz korucularımızı şehit ailelerimizi seviyoruz. Biliyoruz ki onlarda bizi seviyorlar, devletimizin bekası milletimizin huzuru için her zaman bir ve beraberiz. Bugün bu ziyaretimi 26 ilimizde görev yapan tüm güvenlik korucuları ve şehit ailelerimizi ziyaret etmiş gibi görün. Genel başkan Ziya Sözen ve siz değerli yönetim kurulunun şahsında tüm güvenlik korucularımıza ve şehit ailelerimize selamlarımızı sevgilerimizi ve görevlerinden başarı dileklerimizi iletiyorum” dedi.

TERÖRÜN ÖNÜNDE EN ÖNEMLİ ENGELİZ”

Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına ise Mahir Ünal’a kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek, “Bugün Ankara’daki, Korucular Konfederasyonu Genel Merkezi’mizde bizleri ziyaretleriyle onure eden, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, 64. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal beyi ağırladık. Güvenlik korucularımızın bazı talepleri ile alakalı bilgi arz ettik. Bugüne kadar olduğu gibi, her zaman yanımızda olduğunu ziyaretiylede bir kez daha gösteren Sayın Bakanımıza, ilgilerinden dolayı tüm güvenlik korucuları arkadaşlarımız ve konfederasyonumuz adına çok teşekkür ediyorum. 26 Mart 1985 yılında bir köy bekçisi geçici köy korucusu statüsünde, geçici olarak kurulan koruculuk sistemi, bugün geldiği nokta Cumhurbaşkanımızın himayelerinde artık güvenlik korucusu ismiyle devletimizin 3. silahlı gücü haline gelmiş ve terörle mücadelede askerimiz ve polisimiz gibi devletin göz bebeği olmuştur. Kahramanmaraş’ımızda 2 bine yakın, 26 ilimizde gönüllüleriyle 74 bin kişilik sayımızla, ilimiz ve Doğu ile Güneydoğu’da terörün önünde önemli bir engel olarak, hain PKK terör örgütünün korkulu rüyası olunmuştur” ifadelerini kullandı.

PERİŞAN ETTİK VE İNLERİNİ DAĞITTIK”

Terörün her türlüsünün karşısında olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajları veren Fırtına, “678 sayılı KHK kapsamında korucu camiamız dahada gençleştirilmiş özel eğitimleri, silah ve teçhizatlarında giyim ve kuşamlarıyla yüreğindeki vatan sevgisiyle PKK, FETÖ ve devlet düşmanı tüm oluşumlara karşı vatan savunmasında dahada etkin ve başarılar sağlamaktadırlar. Güvenlik korucularımız yurt içerisindeki kıran operasyonlarına ve sınır dışı harekatlara katılarak, askerimizin terörle mücadelesine önemli katkı ve faydalar sağlamaktadırlar. 35 yıldır devletimizin zor gününde yanında ve emrinde olan korucu camiamız, PKK terör örgütü ve yandaş hainlerle mücedele ettiği gibi FETÖ terör örgütüne karşıda aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor ve sürdüreceğiz. Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki sinsi planların gayet iyi farkında olarak, bir Sütçü İmam, bir Ömer Halisdemir ruhu ile bu ezeli ve ebedi düşmanlarımıza fırsat vermedik vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli teknolojimizle, yerli ve milli silahlarımızla, asker polis ve güvenlik korucularımızın yüreğindeki vatan aşkı ve bayrak sevgisinin birleşerek uyum içerisindeki kahramanca mücadelesiyle, terörün her türünü Kuzey Suriye’de ve yurt içerisinde perişan ettik ve inlerini dağıttık, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ünal aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiklerini belirten Fırtına, “Bugünkü ziyaretiylede her zaman yanımızda olduklarını bir kez daha bizlere hissettiren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın nezdinde güvenlik korucularımızın devletimizden beklentilerinin, bugüne kadarki yapılan iyileştirmelerinden dolayı, sayın cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür edip hürmetlerimizi bildirdik. Sayın Ünal’a ayrıca güvenlik korucularımızın hükümetimizde bazı beklentileriyle alakalı bilgi arz ettik” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz