Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen miting öncesi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da birer selamlama konuşması yaptı.

8 MİLLETVEKİLİMİZİ DE ANKARA’YA UĞURLAYACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemek için gelen tarihi kalabalığı karşı selamlama konuşması yapmak üzere ilk olarak kürsüye AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici geldi. Kahramanmaraş’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçmekle kalmayıp, 8 milletvekilini de Ankara’ya uğurlayacaklarını dile getiren Debgici, “24 Haziran Pazar Günü yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha buradan haykırdığınız için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günden bu yana eşinizi, işinizi ve çocuklarınızı bırakarak, yoğun bir gayretle çalışarak Allah’ıma hamt ediyor ve sizlerden Allah razı olsun diyorum. Buradan tüm teşkilatım adına Cumhurbaşkanımıza şu hususu arz etmek istiyorum; Kahramanmaraş her bir ferdiyle bugüne kadar yanınızda olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edecektir. Pazar günü yapacağımız seçimlerde verecek oylarınızın ne kadar hayati bir önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Biz, Cumhurbaşkanımızı sadece Cumhurbaşkanı olarak seçmekle kalmayıp, 8 Milletvekilimizi de inşallah hep beraber Kahramanmaraş’tan Ankara’ya uğurlayacağız. Bunu için durmak yok yola devam. Bu sebepten dolayı bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile son 16 yıldan bu yana kadar Kahramanmaraş’ımıza yapılan şehir hastanelerinin devamı için evet diyoruz. Lojistik merkezi için devam diyoruz. Göksun tünelleri, bölünmüş yollar, köprülü kavşaklar için devam diyoruz. Havaalanı için, hızlı tren için, stadyum için devam diyoruz. Şehrimize ve ilçemize yapılan adliye binaları, kapalı spor salonları, hastaneler, okullar ve yeni derslikler için devam diyoruz. Daha sayamadığımız birçok hizmet için devam diyoruz. Bizler, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hareket edildiği için devam diyoruz. Ve bundan sonraki yapılacak hizmetler için devam diyoruz. Birlik, bereket ve bolluk için, vakit Kahramanmaraş vakti, vakit Türkiye vakti” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMANAŞ İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ”

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da bir selamlama konuşması yaptı. Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde her zaman en önde olduğunu belirten Erkoç, “Kahraman ecdadımız istiklal mücadelesinde kahramanca durmuştur. Bu ülkenin cumhuriyetimizin kurulmasında öncü olmuştur duruşuyla. Allah’a hamdolsun. Kahramanmaraşlılar o kahramanların torunları mensubu olmaktan onur ve şeref duyduğum kahraman hemşerilerim bugünde bu ülkenin istikbal mücadelesinde istikbal mücadelesinde büyük bir duruş göstermekte. Sizlerin bu meydandaki bu duruşu tarihi bir duruş. Çünkü Türkiye’miz tarihi bir süreçten geçmekte. Bu ülkede 16 yıldan bu yana tarihi bir restorasyon var. Tarihi reformlar yapılmakta. Türkiye’yi aziz milletimizi, tarihteki yerine layık bir yere getirmek için, hak ettiği yere getirmek için cumhurbaşkanımız büyük bir yürüyüş başlattı. Arkasından millet yürüyor. 16 yıldan bu yana tarihi işler yapıldı her alanda. Türkiye’yi yükseltmek için, daha güzel günleri inşa etmek için çok büyük bir yürüyüş. Kahramanmaraş’ta her zaman bu yürüyüşe katıldı. Bu duruşun arkasında oldu tarihte olduğu gibi. 24 Haziran bunun için çok önemli. 24 Haziran inşallah ülkemizde yeni bir dönem, yeni bir yönetim şekli olacak. Yeni bir versiyon olacak inşallah. Daha güçlü geleceğe yürüyeceğiz. Daha bir model yönetim sistemi ile inşallah cumhurbaşkanı hükümet sitemiyle geleceğe daha güçlü ilerleyeceğiz. Onun için bu sitemin kuruluşunda cumhurbaşkanımızı çok güçlü bir şekilde seçeceğiz. Milletvekillerimizi Kahramanmaraş’tan 8’de 8 Ankara’ya göndereceğiz. Hem cumhurbaşkanlığında hem de mecliste inşallah Kahramanmaraş coşkulu ve güçlü bir destek verecek. Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlumunda umudu halini almış. Amerika ülkelerinden, Avrupa’ya, Asya’ya, Afrika’ya sadece bizim gönül coğrafyamıza değil, televizyonlarda görüyoruz Dünyanın dört bir tarafındaki mazlum emperyalizmin sömürge muhaliflerine de umut olarak Türkiye’yi görmekte. 24 Haziranda bizleri televizyonları başında seyreden, Türkiye’yi takip eden, Dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlar sevinecek. Kimler üzülecek? Emperyalistler, sömürgeciler” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’I GIPTA EDİLER BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ı hak ektiği yere getirerek, gıpta edilen bir şehir haline getireceklerini dile getiren Başkan Erkoç, “Bize 4 yıldan bu yana bu şehrin emanetini bize verdiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize cumhurbaşkanımızdan aldığımız misyonla onu örnek aldık. 1994’te İstanbul belediyesinde tarih yazdı belediyecilikte. Tüm belediyeciliğinde çığır açtı. Bizde onun izinden yürüyoruz. 4 yıldan bu yana Allah’a hamdolsun Kahramanmaraş’ımıza çok önemli hizmetler kazandırdık. 3 bin kilometreden fazla asfalt yol yaptık. 3 bin kilometre civarında içme suyu isale hattı yaptık. Millet bahçeleri yapıyoruz, eski tarihimizi restore ediyoruz. Atık su arıtma tesisleri yapıyoruz. Kavşaklar yapıyoruz. Kahramanmaraş’ı ilklerle tanıştırıyoruz. Tanıştırmaya devam edeceğiz. Bu şehir bizim medeniyetimizin kadim merkezlerinden bir tanesi. Biz Kahramanmaraş’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hak ettiği yere getireceğiz. Her geçen gün Kahramanmaraş’ta yaşam daha da güzelleşecek. Kahramanmaraş herkesin gıpta ile seyredeceği bir şehir haline gelecek. Yatırımlarımız devam etmekte. Kahramanmaraş gıpta ile seyredilen bir şehir haline getirme gayretimiz var. Herkesin gelip yaşamak istediği, herkesin bir tas su içmek istediği, herkesin nefes almak istediği bir şehir haline bunun için gecemizi, gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ı zenginleştirmek için, fabrikaların kurulması için sanayi parselleri oluşturma gayreti içerisindeyiz. Kentsel dönüşümde birçok yeri bitirmiş durumundayız. Vatandaşımızın kazandığı, şehrin kazandığı, herkesin kazandığı bir dönüşüm. Daha huzurlu daha mutlu olduğu bir Kahramanmaraş inşa etmek için inşallah. Bunu hep beraber yapacağız. Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe Allah’ın izniyle yapamayacağımız hiçbir iş yok. Kahramanmaraş’a hizmet etmek bir onurdur. Aslan beyin, Rıdvan hocanın torunlarına, Senem Ayşe’nin torunlarına hizmet etmek onur ve şereftir. Bu ruhla hizmet ediyoruz.24 Haziranda dünyadan mesaj vermeye var mıyız? Kahramanmaraş’ı dünya birincisi yapmaya var mıyız?” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ HER ALANDA KATLANARAK BÜYÜDÜ”

Mitinge katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş’ın 2002’den bu yana her alanda katlanarak büyüğüne dikkat çekti. Şimşek, “2002’den bu yana Kahramanmaraş her alanda katlanarak büyümüş. 2002 yılında Kahramanmaraş’ta sadece bin 600 tane önemli iş yeri vardı bugün ise 16 bin tane var. Kahramanmaraş’ın ihracatı 144 milyon dolardı bugün ise 1 milyar dolar’a dayanmış. Kahramanmaraş’ta sigortalı sayısı katlanmış çünkü Ak Parti hükümetleri döneminde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye büyüdü, Türkiye gelişti, Türkiye kalkındı. 24 Haziran’da çok önemli bir karar vereceğiz. 24 Haziran’da yeni bir sisteme geçiyoruz bu sistemde artık hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yıldan az olmayacak. 5 yıllık istikrar dönemleri geliyor 5 yıllık istikrar reformlarla desteklenecek. Kahramanmaraş büyüyecek, Gaziantep büyüyecek, Türkiye büyüyecek” dedi.

VESAYET REJİMİNİ MİLETTİMİZLE DEĞİŞTİRİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise Türk milletinin hiçbir zaman esaret ve boyunduruk altına girmediğine dikkat çekti. Kahramanmaraş’ın istikbalin ve istiklalin şehri olduğunu belirten Ünal, muhalefet partilerine de eleştirilerde bulundu. Ünal, “Bu millet hiçbir zaman esaret görmedi, hiçbir zaman boyunduruk altına girmedi. Bunun sembolü, simgesi Kahramanmaraş’tır. Çünkü Kahramanmaraş istiklalin ve istikbalin şehridir. Biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu 8 defa yenildi. Hani Muharrem İnce diyor ya, çıkmışsın yenilmişsin. Şimdi çıkmışsın yenilmişsin dediği onu Cumhurbaşkanı adayı yaptı. Çünkü bunlar 9. Kez yenildiklerinde Kemal Kılıçdaroğlu diyecek ki; Ben yenilmedi o yenildi diyecek. Şimdi bunlar diyorlar ki, HDP barajı geçsin. Bizde diyoruz ki, HDP’nin barajı geçme, bu benzemeler ittifakının stratejik ortağı HDP barajı geçsin. Peki, neden HDP barajı geçsin istiyorlar? Şimdi bu Muharrem ince diyor ya, Cumhurbaşkanı yardımcılığı teknik edeceğim. Diyorlar ya, HDP mecliste bulunsun. Ben size soruyorum, Cumhurbaşkanı yardımcısı olmuş bir HDP, meclise girmiş bir HDP, bu milletin terörle mücadelesini engellemez mi? Bu milletin terörle verdiği mücadeleyi, biz verdiğimiz bu kavganın farkında olmayan bunlar. Mecliste her defasında TBMM’de her defasında, Kudüs meselesinde, HDP imza atıyor mu? Terörle mücadele de HDP imza atıyor mu? Atmıyor. Neden? Çünkü onlar milletten emir almıyorlar. Kandil’den emir alıyorlar. Siz, Kandil’den emir alanlarla, terörle mücadele edebilir misiniz? Peki, ben size soruyorum. Bunlar milletin yanında mı, yoksa bunlar milletle mücadele edenlerin yanında mı? Kardeşlerim, fotoğraf, resim son derece açık. Bu seçim bu aziz milletin tarihi içerisindeki yürüyüşünde en büyük seçimlerden bir tanesi. Neden, çünkü Adnan Menderes ile Turgut Özal ile Necmettin Erbakan ile verilen mücadele vesayeti yıkma mücadelesiydi. Bu vesayet düzenini değiştirme mücadelesiydi. Şimdi bu görev, bu imkan Recep Tayyip Erdoğan’a ve arkadaşlarına nasip oldu. Bu vesayet rejimini bu aziz milletle beraber değiştiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ 24 HAZİRAN’DA YENİ BİR DÜNYAYA MERHABA DİYECEK”

“24 Haziran’da bu vesayet rejimi bitiyor” diyen Ünal, konuşmasını şu şekilde tamamladı; “24 Haziran’da sonsuza kadar 15 Temmuz’a günü gömüyoruz Allah’ın izniyle. 15 Temmuz’u bitirmek istemediler biliyorsunuz. 15 Temmuz’u yüreğimizde oluşturmak istedikleri bir terör koridoruyla devam ettirmek istediler. Bir ekonomik operasyonla devam ettirmek istediler. Biz 15 Temmuz’u milletimizin oylarıyla 24 Haziran’da bitiriyoruz ve 24 Haziran’dan sonra sadece ve sadece bu aziz milletin iradesinin egemen olacağı yeni bir hükümet sistemine geçiyoruz. 16 yılda, az önce sevgili başbakan yardımcımız söyledi biz iktidara geldiğimizde bu milletten toplanan vergilerin her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Biz bugün bunu 12 liraya düşürdük. Peki, bu 86 lira nereye gidiyordu ve bugün biz bunu 12 liraya düşürünce ne oldu? Ne oldu biliyor musunuz? Öğrencilerimizin sırasında kitap oldu, ücretsiz hastane oldu, ilaç oldu, eğitim oldu, yol oldu. Dünya’nın hiçbir yerinde 66 km yol üzerinde 14 tane tünel 6 tane viyadük görmezsiniz. Bugün, Kahramanmaraş-Göksun arasında 66 km yolda 14 tünel yaptık, 6 viyadük yaptık, 2 katrilyon para ayırdık helali hoş olsun. Bunu niye önce yapmadılar? Bize diyorlar ki siz bunları bizim verdiğimiz vergilerle yapıyorsunuz. Bu millet 17 sene önce vergi vermiyor muydu? Bu milletin vergilerini siz nerelere harcadınız, kimlerin cebine koydunuz biz onları çok iyi biliyoruz. 16 yılda bunlara sahip çıkarak hastane yaptık, yol yaptık, köprü yaptık. Ben şimdi girmiyorum inşallah müjdeyi Cumhurbaşkanı’mız yapacak. Cumhurbaşkanı’mız Kahramanmaraş’a yaptıklarımızı ve yapacaklarımız anlatacak. O yüzden ben oraya girmiyorum. Kahramanmaraş olarak 24 Haziran’da yeni bir dünyaya inşallah hep beraber selamünaleyküm diyeceğiz.”

(Haber: Hakan Aydın-Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz